Seçkin Üye
ramlerim 3200mhz ama 1600 olarak çalışıyor biosda bir ayar bulamadım model Abra A5 .v17.2
hocam sen bütün çözümü sundun ki ben ne diyebilirim buna şey gibi kaldım del bas bios a gir ram frakansına gir ordan ramın farkansı neyse onu yap mı diyim yetersiz kaldım resmenGörüntüye baktığımda bıos'ta ram frekansını değiştirebileceğin bir ayarın olmadığını görüyorum bu nedenle ram frekansını artırmak için bıos ayarlarını kullanamayacaksın ama bazı işlemcilerin varsayılan olarak düşük bir ram frekansı ayarı vardır bu nedenle bıos'ta ram frekansını değiştirmenin mümkün olmamasına rağmen ram frekansını artırmak için başka bir seçeneğin olabilir öncelikle işlemcinin teknik özelliklerini kontrol etmeni öneririm işlemcinin ram frekansını destekliyorsa ram frekansını artırmak için işlemcinin hız aşırtma ayarlarını kullanabilirsin hız aşırtma işlemi cihazınızın stabilitesini etkileyebilir ve ayrıca garantinizi de geçersiz kılabilir bu nedenle hız aşırtma işlemi için dikkatli olman lazım ayrıca bios'ta ram profillerini kontrol edebilirsin bazı bios sürümleri önceden tanımlanmış ram profilleri sunar bu profiller ram frekansını artırmaya yardımcı olabilir bios ayarlarında ram profillerini kontrol et ve işlemcinin desteklediği en yüksek ram frekansına sahip olan bir profil seç son olarak ram frekansını artırmak için işlemci ve ram soğutmasını iyileştirebilirsin ısı ram frekansını sınırlayan faktörlerden biri bu nedenle iyi bir soğutma sistemi kullanarak ram frekansını artırabilirsin
ben de şu anda siz diyince fark ettim 1600*2 olarak bile çalışmıyorMhz'yi geçtim senin ramler tek kanal gözüküyor, dual çalısmıyor. Single yazıyor.