Motosikletli kuryelik hakkında merak edilenler ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
4
8 HİZMET YILI
Herkese iyi akşamlar bir süredir bende kendi gelirimi kazanmak için motorsiketli kuryelik işini yapıyorum bu meslekle ilgili geliri çalışma şartları zorlukları zevkli yanlarını merak edenler için paylaşmak merakı olanlar var ise yardımcı olmak isterim teşekkürler :)

Onaylı Üye
10 HİZMET YILI
5 yıl kuryecilik yaptım 6 kaza geçirdim 4 ü ağar kolay bir iş değil ama para konusundan iyi zevkli bir işte kişiye göre değişebilir

Uzman Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Kuryelik mesleği kazancı ne kadar ortalama ?

BOT

hellö
Ultra Üye
Ödüller
11
10 HİZMET YILI
Dostum dominos adlı firmada 45 dakikada sipariş gelmezse menü bedavaya geliyordu. Bu durumda o para sizden mi kesiliyordu? Ya da patronlar sizleri hız konusunda zorluyorlar mıydı? Ne kazası oluyorsa 3'te 1'i dominos kuryesi çıkıyor. Umarım dominos'ta çalışmıyorsunuzdur. Allah kolaylık versin, bol kazançlar dilerim.

Seçkin Üye
5 HİZMET YILI
kanka kuryecilik ortalama ne kadar kazanıyor patronlar hız konusunda zorlama baskı yapıyor mu ?

Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Hiç uyuz bir müşteri yüzünden işi bırakmayı düşündünmü veya çok sinirlendinmi

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Dostum dominos adlı firmada 45 dakikada sipariş gelmezse menü bedavaya geliyordu. Bu durumda o para sizden mi kesiliyordu? Ya da patronlar sizleri hız konusunda zorluyorlar mıydı? Ne kazası oluyorsa 3'te 1'i dominos kuryesi çıkıyor. Umarım dominos'ta çalışmıyorsunuzdur. Allah kolaylık versin, bol kazançlar dilerim.
dostum bu tür işlerde hıza çok önem verirler
bu işlerde de işi yapman biraz da patronun sana karşı olan inisiyatifine
bağlı bir durum birde yoğun ve şehir merkezinde bir dağıtım gerçekleştiriyorsan trafik ve yayalar bu işi yapacak kişi için sorun
benim arkadaşım 5 defa kaza yaptı 2 defa takla attı ve komalık oldu 7-8 ay iş yapamadı ama getirisi iyi diye yine de bu işi yapıyor

birde altındaki motoru honda yada Kawasaki olarak gören paketçiler var

BOT

hellö
Ultra Üye
Ödüller
11
10 HİZMET YILI
dostum bu tür işlerde hıza çok önem verirler
bu işlerde de işi yapman biraz da patronun sana karşı olan inisiyatifine
bağlı bir durum birde yoğun ve şehir merkezinde bir dağıtım gerçekleştiriyorsan trafik ve yayalar bu işi yapacak kişi için sorun
benim arkadaşım 5 defa kaza yaptı 2 defa takla attı ve komalık oldu 7-8 ay iş yapamadı ama getirisi iyi diye yine de bu işi yapıyor
Ölüp ölüp dirilmiş hala mı çalışıyor yahu. Allah göstermesin, daha da kötüsü olabilir.

Onaylı Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
allah yardımcınız olsun çok zor bir meslek sonuna kadar hak ediyorlar parasını

Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Ölüp ölüp dirilmiş hala mı çalışıyor yahu. Allah göstermesin, daha da kötüsü olabilir.
dostum dikkatli olursan altındaki motoru adam gibi kullanırsan hiç bir sıkıntı olmaz ama altındaki motoru 1000R zannedip yarışır gibi gidersen bu iş daha sakat ama hızlı olman gerektiği için de kaldırımlar,bisiklet yolu ne varsa kullanıyorsun zaten zamanla yarıştığın için
en iyi dağıtım yöntemi araçlı kurye de onada src ve k1* belgesi şart

ÖLÜM ÖLÜM DEDİĞİN NEDİR Kİ GÜLÜM
Efsane Üye
Ödüller
19
10 HİZMET YILI
Mesela çalıştığınız zaman belliki çok yoruluyorsunuz bunu nasıl karşı tarafa yansıtmıyorsunuz? işte bu konuda ben motor kurye çalışanlarına hayranım

Efsane Üye
7 HİZMET YILI
Geciktiğiniz müşteriler size hiç bir şey söylüyor mu olay çıkartıyor mu kapıda falan merak etmişimdir

Onaylı Üye
Ödüller
1
5 HİZMET YILI
belirli hız kuralları varmı varsa bu hız kuralını geçersen ceza yiyormusun mmaşından kesilme gibi gibi

Seçkin Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
En ilginç siparişin neydi, veya sipariş notu, olay vs. Çok merak etmişimdir insanların mesleklerinin en ilginçlerini.

BOT

hellö
Ultra Üye
Ödüller
11
10 HİZMET YILI
dostum dikkatli olursan altındaki motoru adam gibi kullanırsan hiç bir sıkıntı olmaz ama altındaki motoru 1000R zannedip yarışır gibi gidersen bu iş daha sakat ama hızlı olman gerektiği için de kaldırımlar,bisiklet yolu ne varsa kullanıyorsun zaten zamanla yarıştığın için
en iyi dağıtım yöntemi araçlı kurye de onada src ve k1* belgesi şart
A1'im vardı en son yzf 125 almayı planlıyorum bu aralar. Fakat bilindiği üzere kaporta koruması gibi şeyleri bulunmuyor adam akıllı. Şüpheliyim yani. Bu zamana kadarda hiç kuryeciliği düşünmedim fakat çok hayatını kaybeden gördüm. Gerek akrabam,gerek olsun arkadaşım.

Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
A1'im vardı en son yzf 125 almayı planlıyorum bu aralar. Fakat bilindiği üzere kaporta koruması gibi şeyleri bulunmuyor adam akıllı. Şüpheliyim yani. Bu zamana kadarda hiç kuryeciliği düşünmedim fakat çok hayatını kaybeden gördüm. Gerek akrabam,gerek olsun arkadaşım.
Arkadaşla sadece 2-3 ay gibi harçlık çıkarmak için çalışmıştım 3 sene önce kendi motorum vardı bir kere düşünce sattım zaten
Şimdi üniversiteye devam ettiğimiz için artık bu işlere pek yanaşmıyorum iş güç ve dersler olunca
A yada a1 ehliyetinin olması bir yandan iyi çünkü olur olmaz yerde motosiklete işin düşer iste bu zaman da lazım olur

• Like
Tepkiler: BOT
Süper Üye
7 HİZMET YILI
Kuryecilik motor kullanmayı sevenler için çok iyi iş fakat kışın pek bir zor oluyor. Hocam merak ettiğim şu: Yemeksepetinde mağazaya yorum vesaire atılabiliyor daha doğrusu değerlendirme, Kuryeciye teşekkür edildiğinde prim tarzı birşey alıyor musunuz? Veya patronunuzun gözündeki değeriniz yükseliyor mu?

Onaylı Üye
Ödüller
4
8 HİZMET YILI
5 yıl kuryecilik yaptım 6 kaza geçirdim 4 ü ağar kolay bir iş değil ama para konusundan iyi zevkli bir işte kişiye göre değişebilir
Büyük geçmiş olsun bende 1 yıla yakın kuryelik 2 seyene yakında motorsiklet sürücüsüyüm çok şükür bi kazam olmadı henüz
Kuryelik mesleği kazancı ne kadar ortalama ?
kanka kuryecilik ortalama ne kadar kazanıyor patronlar hız konusunda zorlama baskı yapıyor mu ?
bu durum firmalardan firmaya değişiyor çoğu kurumsal firma burger dominos mc donals 8 saat çalıştırıp eksta prim veriyor ben günlük 11 saat çalışıyorum bu aradaki farkıda alıyorum üstüne ve prim alıyorum
dominosda çalışmadım hiç ama önceden siparişler yarım saati geçince kuryelerden kesiliyordu şimdiki durumlarını bilmiyorum patron zorlama olayları genelde bu esnaf dükkanlarında dönerci dükkanlarında olur kurumsal firmalarda genelde başınızda şube müdürü olur varsada kurye şefiniz olur yani tamamen şefinize bağlısınız müdür felan hiç bir şekilde karışmaz
Hiç uyuz bir müşteri yüzünden işi bırakmayı düşündünmü veya çok sinirlendinmi
illaki öyle uyuz tipler var ama pek sallamıyorum :)
allah yardımcınız olsun çok zor bir meslek sonuna kadar hak ediyorlar parasını
düşünceniz için teşekkür ederim :)
Post automatically merged:

Mesela çalıştığınız zaman belliki çok yoruluyorsunuz bunu nasıl karşı tarafa yansıtmıyorsunuz? işte bu konuda ben motor kurye çalışanlarına hayranım
hahah teşekkür ederim çok çalışıyoruz ama beden yorgunluğu olarak fazla yorulmuyoruz 6 7 katlı binalara merdivenle çıkma dışında :) onun dışında adres bulma vs vs biraz kafa yorgunluğu oluşuturuyor
Geciktiğiniz müşteriler size hiç bir şey söylüyor mu olay çıkartıyor mu kapıda falan merak etmişimdir
genellikle yoğun saatlerde biraz geçikme olabilir buda öğlen yoğunluğu ve akşam yemeği sırasındaki trafik felan bu yüzden geç kalıyoruz genelde müşteri neden geç geldi vs filan derse
- efendim çok yoğunuz kusura bakmayın afiyet olsun :)
belirli hız kuralları varmı varsa bu hız kuralını geçersen ceza yiyormusun mmaşından kesilme gibi gibi
tabiki trafik kurallarının belirlediği hız kuralları var ama genellikle şehir içinde ara sokakları kullandığımız için hızdan pek bi ceza yemiyoruz zaman zaman ters yön veya kaldırımdan gitmemiz gereken durumlar olabiliyor polis denk gelirse insiyatifine göre ceza yazıyor ve bu kesilen ceza da malesef benim çalıştığım şirkette kuryeden kesiliyor
En ilginç siparişin neydi, veya sipariş notu, olay vs. Çok merak etmişimdir insanların mesleklerinin en ilginçlerini.
en ilginç siparişim trans bi birey bana uygunsuz bi durum teklif etmişdi :)
sipariş notları ise kllasikdir gelirken bize sigara alabilir misiniz , siprişim hızlı gelsin sıcak gelsin ve arada tabiki biz kuryeleri düşünende oluyor kurye kardeşim dikkat et felan tarzı mesajlarda oluyor
Yolda giderken bazen ön kaldırıyor musun? :D
ahahah yok yapmıyoruz öyle apaçilikler :)
ne tür zorlukları var reis
en büyük zorluğu yağmurda soğukda karda kışda oluyorda yağmur en zoru gerçekden ):
Kuryecilik motor kullanmayı sevenler için çok iyi iş fakat kışın pek bir zor oluyor. Hocam merak ettiğim şu: Yemeksepetinde mağazaya yorum vesaire atılabiliyor daha doğrusu değerlendirme, Kuryeciye teşekkür edildiğinde prim tarzı birşey alıyor musunuz? Veya patronunuzun gözündeki değeriniz yükseliyor mu?
evet gerçekden kışın zorlayıcı bir iş , yemek sepeti üzerinden öyle durumlarda prim veren firmalar var ama benim çalıştığım yerde öyle bi durum yok yukardada dediğim gibi kurumsal yerlerde müdür oluyor patron ayda yılda bir uğrar :) bizimde başımızda şefimiz var öyle pozitif veya negatif yorumlar bi etki etmiyor yani bi değer yükselme felanda yok yani :)

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...