Narsist bir insan mıyım?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Süper Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
şöyle bişi var arkadaşlar kendimi narsist diye tanımlıyorum bu aralar anlamını öğrendikten sonra kız tarafına göre öyle yapıyorum önce kendimi acındırıp elde ediyorum kendime bağlıyorum sonra ilişkide istemeden ona acı çektiriyorum ya da çok yalan konuşup kızı terk edip gidiyorum ve herşeyde hırs yapıyorum alakası var mıdır sizce

Admin
Ödüller
22
8 HİZMET YILI
Yazdıklarından sadece birkaçını okuyarak tam bir değerlendirme yapmak mümkün değil ancak belirttiğin davranışlar narsist kişilik özelliklerine benziyor kendini acındırarak insanları manipüle etmek yalan söylemek ve hırs yapmak gibi davranışlar narsist kişilik özellikleri arasında yer alır bu nedenle kendini narsist olarak tanımlamanın bir sebebi olabilir sen kendini narsist olarak tanımlıyorsun ve ilişkilerinde kendini acındırarak yalan söyleyerek ve hırs yaparak kız arkadaşına zarar verdiğini belirtiyorsun bu davranışlar narsist kişilik özelliklerine benziyor ve bu davranışların sonucunda ilişkilerinde sorunlar yaşanabilir bu durumda kendi davranışlarını ve düşüncelerini anlamak için bir terapistle konuşman faydalı olabilir narsist kişilik bozukluğu tedavi edilebilir bir durumdur ve terapi ile bu davranışların üstesinden gelebilirsin ayrıca ilişkilerde karşılıklı saygı anlayış ve empati göstermek önemlidir ilişkindeki partnerini dinleyip anlamak onun hislerini önemsemek ve sağlıklı bir şekilde iletişim kurmak ilişkininin sağlıklı bir şekilde ilerlemesine yardımcı olabilir

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
Değilsin narsistlik böyle birşey değil

Süper Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Yazdıklarından sadece birkaçını okuyarak tam bir değerlendirme yapmak mümkün değil ancak belirttiğin davranışlar narsist kişilik özelliklerine benziyor kendini acındırarak insanları manipüle etmek yalan söylemek ve hırs yapmak gibi davranışlar narsist kişilik özellikleri arasında yer alır bu nedenle kendini narsist olarak tanımlamanın bir sebebi olabilir sen kendini narsist olarak tanımlıyorsun ve ilişkilerinde kendini acındırarak yalan söyleyerek ve hırs yaparak kız arkadaşına zarar verdiğini belirtiyorsun bu davranışlar narsist kişilik özelliklerine benziyor ve bu davranışların sonucunda ilişkilerinde sorunlar yaşanabilir bu durumda kendi davranışlarını ve düşüncelerini anlamak için bir terapistle konuşman faydalı olabilir narsist kişilik bozukluğu tedavi edilebilir bir durumdur ve terapi ile bu davranışların üstesinden gelebilirsin ayrıca ilişkilerde karşılıklı saygı anlayış ve empati göstermek önemlidir ilişkindeki partnerini dinleyip anlamak onun hislerini önemsemek ve sağlıklı bir şekilde iletişim kurmak ilişkininin sağlıklı bir şekilde ilerlemesine yardımcı olabilir
ailem buna güler sanırım ya

hayat buysa ben afk
Ultra Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
şöyle bişi var arkadaşlar kendimi narsist diye tanımlıyorum bu aralar anlamını öğrendikten sonra kız tarafına göre öyle yapıyorum önce kendimi acındırıp elde ediyorum kendime bağlıyorum sonra ilişkide istemeden ona acı çektiriyorum ya da çok yalan konuşup kızı terk edip gidiyorum ve herşeyde hırs yapıyorum alakası var mıdır sizce
bu arada bu kendini acındırma olayını bende yapıyorum ve gerçekten bazı yerlerde bazı insanlara karşı çok işe yarıyor :D seni yücelten mi dersin sana yeğeni kardeşi gözüyle bakan mı dersin bir tık adilik ama yapacak bir şey yok kanımda var :kekw:

Süper Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
bu arada bu kendini acındırma olayını bende yapıyorum ve gerçekten bazı yerlerde bazı insanlara karşı çok işe yarıyor :D seni yücelten mi dersin sana yeğeni kardeşi gözüyle bakan mı dersin bir tık adilik ama yapacak bir şey yok kanımda var :kekw:
aynı kandanız sanırım

Wanderlust
Süper Moderator
Ödüller
16
9 HİZMET YILI
Narsist bir birey kendisinin narsist olduğunu çok da kabul etmez yine de profesyonel bir teşhis olmadan öylesin veya değilsin demek doğru olmaz

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
narsist ol knk nolcak doğduğumdan beri narsistim zararını görmedim :d

The sea does not like to be restrained.
Emektar Üye
Ödüller
10
Sosyal
4 HİZMET YILI
İnsanların acı çekmesine ve yalanlar söyleyerek kişisel hırslarını tatmin etmeye yönelik davranışlar, kişilik bozukluğu belirtileri olabilir. Bahsettiğin davranışlar, özellikle Narsisistik Kişilik Bozukluğu, Antisosyal Kişilik Bozukluğu ve Psikopati gibi kişilik bozukluklarıyla bağlantılıdır ancak teşhis koymak için daha detaylı bir inceleme yapmak ve bu davranışların altında yatan nedenleri daha iyi anlamak gerekir. Küçüklükten beri psikolojiye ilgi duyan ve psikiyatri alanında uzmanlık hedefleyen bir tıpçı olarak davranışlarını ve kişisel özelliklerini biraz daha detaylandırırsan belki sana yardımcı olabilirim.

Süper Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
NPD'nin en büyük ozelliği özellikle covert narcların karşıdaki insanın ihtiyacı olan duyguları analiz ederek onlara ihtiyacı olan duyguları yansıtıp ve zamanla mental dengelerini bozarak kendine bağlamak. Ve onun tüm hayat hikayesını cok kısa bir sürede öğrenmek. Eğer yenı tanısıtıgın birisi sana herşeyini anlatıyorsa ve o da bu durumun bu kadar hızlı geliştiğini, sana herseyı anlatmakta nasıl kendini frenleyemediğini dillendiriyorsa veya farkındaysa ayrıca sureklı Empath, Borderline kişilere denk gelıyorsan o zaman NPD olma ihtimalin yüksektir. Ayrıyetten narsist bir kişiyisen Cinselliğe ulaşımın cok rahat olur. Borderline kızlarla cok samimi olursun. En az 4 tane borderline kız arkadasın yoksa Narsist degilsindir.
Post automatically merged:

Senin anlattıgın biraz histirionik kişiliğe daha yatkın

Süper Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
İnsanların acı çekmesine ve yalanlar söyleyerek kişisel hırslarını tatmin etmeye yönelik davranışlar, kişilik bozukluğu belirtileri olabilir. Bahsettiğin davranışlar, özellikle Narsisistik Kişilik Bozukluğu, Antisosyal Kişilik Bozukluğu ve Psikopati gibi kişilik bozukluklarıyla bağlantılıdır ancak teşhis koymak için daha detaylı bir inceleme yapmak ve bu davranışların altında yatan nedenleri daha iyi anlamak gerekir. Küçüklükten beri psikolojiye ilgi duyan ve psikiyatri alanında uzmanlık hedefleyen bir tıpçı olarak davranışlarını ve kişisel özelliklerini biraz daha detaylandırırsan belki sana yardımcı olabilirim.
çok iyi denk geldik o zmn,kendimden bahsetcek olursam şöyle diyim ilişkide ne bilim kendimi acındırmak cidden hoşuma gidiyo kendime daha çok bağlıyorum gitmesini engelliyorum gibi bişi hatta şunları yapıyorum yalan söylemek ve rol yapmakta üstüme yok canım sıkıldı kızı baya kendime bağladım önce hep ben adım attım sonra ayrıldım ve kızla sebepsizce tekrar barışmak için 2 kere farklı zamanlarda kendimi ağlattım hüngür hüngür hemde sonra dayanamayıp tekrar benle oldu ama sonra bu sefer yok işte yalandan sözler felan verdim bırakmıcam seni aradan 2 hafta geçti sadece ben ayrılmak istiyorum uzaklara gitcem olmaz felana getirdim ayrıldıktan sonra tek aklımda kalan kızın duyguları incinmiş umrumda değil sadece ahını aldım ve başka kızlarla ilişkim olmıyacak gibisinden korktuğumdan kısacası bu olaydan örnek verebilirim ve kendi kendime çok konuşurum ama yaptıklarımın farkındayım ve gramda üzülmüyorum normal mi bilmiyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...