Narsist bir insan mıyım?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
6
Sosyal
8 HİZMET YILI
Narsisizm, kişinin kendini önemseme, kendisini beğenme, güçlü bir benlik duygusu ve başkalarından övgü, hayranlık ve dikkat beklentisi gibi özellikler taşıyan bir kişilik özelliğidir. Narsisistik kişilik özelliği taşıyan kişiler, diğer insanlarla ilişkilerinde kendi çıkarlarına daha fazla odaklanabilirler ve başkalarının duygularını veya ihtiyaçlarını önemsemeyebilirler.

Siz de kendinizi narsist olarak tanımlıyorsunuz ve ilişkilerinizde kız tarafından bahsettiğiniz şekilde davranıyorsunuz. Bu davranışlarınızın altında yatan nedenleri anlamak ve bu konuda çalışmak için bir psikoloğa danışmanız faydalı olabilir.

Narsisistik kişilik özelliği taşıyan kişiler, çoğu zaman kendilerini diğer insanlardan üstün görürler ve onların ihtiyaçlarına, duygularına veya haklarına saygı duymakta zorlanırlar. Bu nedenle, ilişkilerinde diğer kişilere zarar verme eğiliminde olabilirler.

Siz de kendinizi terk etme ve yalan söyleme gibi davranışlarla ifade ediyorsunuz. Bu davranışlar, ilişkilerinizde sorunlara ve acılara neden olabilir. Kendinizi başkalarına karşı açık ve dürüst bir şekilde ifade edebilmek, duygularınızı anlamak ve diğer insanların ihtiyaçlarına saygı duymayı öğrenmek, daha sağlıklı ilişkiler kurmanıza yardımcı olabilir.

Süper Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Narsisizm, kişinin kendini önemseme, kendisini beğenme, güçlü bir benlik duygusu ve başkalarından övgü, hayranlık ve dikkat beklentisi gibi özellikler taşıyan bir kişilik özelliğidir. Narsisistik kişilik özelliği taşıyan kişiler, diğer insanlarla ilişkilerinde kendi çıkarlarına daha fazla odaklanabilirler ve başkalarının duygularını veya ihtiyaçlarını önemsemeyebilirler.

Siz de kendinizi narsist olarak tanımlıyorsunuz ve ilişkilerinizde kız tarafından bahsettiğiniz şekilde davranıyorsunuz. Bu davranışlarınızın altında yatan nedenleri anlamak ve bu konuda çalışmak için bir psikoloğa danışmanız faydalı olabilir.

Narsisistik kişilik özelliği taşıyan kişiler, çoğu zaman kendilerini diğer insanlardan üstün görürler ve onların ihtiyaçlarına, duygularına veya haklarına saygı duymakta zorlanırlar. Bu nedenle, ilişkilerinde diğer kişilere zarar verme eğiliminde olabilirler.

Siz de kendinizi terk etme ve yalan söyleme gibi davranışlarla ifade ediyorsunuz. Bu davranışlar, ilişkilerinizde sorunlara ve acılara neden olabilir. Kendinizi başkalarına karşı açık ve dürüst bir şekilde ifade edebilmek, duygularınızı anlamak ve diğer insanların ihtiyaçlarına saygı duymayı öğrenmek, daha sağlıklı ilişkiler kurmanıza yardımcı olabilir.
evet sanırım cidden psikolok lazım cidden kendimi öne çıkarma var her ortamda bu oyunda olsun bir ortamda bişiler yaparak öne çıkmaya çalışırım istersem rezil olayım ama yaparım

Uzman Üye
Ödüller
6
Sosyal
8 HİZMET YILI
evet sanırım cidden psikolok lazım cidden kendimi öne çıkarma var her ortamda bu oyunda olsun bir ortamda bişiler yaparak öne çıkmaya çalışırım istersem rezil olayım ama yaparım
Kendinizi sürekli öne çıkarmaya çalışma ve bunun için her ortamda performans sergileme ihtiyacı duymak, sosyal anksiyete veya düşük benlik saygısı gibi psikolojik sorunların belirtileri olabilir. Bu gibi durumlarda bir psikologla çalışarak bu duygusal sorunların nedenlerini anlayabilir ve sağlıklı bir benlik saygısı ve sosyal beceriler geliştirebilirsiniz.

Psikolojik terapi sırasında, kendinizi nasıl ifade edeceğinizi ve kendinizi kabul etmeyi öğrenerek, kendinize ve başkalarına karşı daha sağlıklı bir tutum geliştirebilirsiniz. Ayrıca, sosyal becerilerinizi geliştirmenize yardımcı olacak stratejiler öğrenebilirsiniz, böylece başkalarıyla daha rahat ve olumlu bir şekilde etkileşimde bulunabilirsiniz.:peepoNice:

Süper Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Kendinizi sürekli öne çıkarmaya çalışma ve bunun için her ortamda performans sergileme ihtiyacı duymak, sosyal anksiyete veya düşük benlik saygısı gibi psikolojik sorunların belirtileri olabilir. Bu gibi durumlarda bir psikologla çalışarak bu duygusal sorunların nedenlerini anlayabilir ve sağlıklı bir benlik saygısı ve sosyal beceriler geliştirebilirsiniz.

Psikolojik terapi sırasında, kendinizi nasıl ifade edeceğinizi ve kendinizi kabul etmeyi öğrenerek, kendinize ve başkalarına karşı daha sağlıklı bir tutum geliştirebilirsiniz. Ayrıca, sosyal becerilerinizi geliştirmenize yardımcı olacak stratejiler öğrenebilirsiniz, böylece başkalarıyla daha rahat ve olumlu bir şekilde etkileşimde bulunabilirsiniz.:peepoNice:
teşekkür ediyorum önerilerinizi göz önünde bulunduracağımm

Onaylı Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
acıtasyon yaparak birilerine psikolojik acı çektiriyorsun. bence sadizm var sende. sadizm fiziksel olmak zorunda değil, her türlü acı olabilir. ama bundan zevk aldığın hakkında bir yorum yapamadım çünkü istemeden çektiriyorum demişsin. fakat çok yalan söyleyip ayrılmak iyi bir şey değil. hırs kişiliğinle alakalı olabilir, iyidir ama fazlası zarar.

eğer zevk alıyorsan ya da alışkanlık olmuşsa psikoloğa git. istemeden yaptırıyorum demiş olabilirsin ama bunu yazman birden fazla kez yaptığın anlamına gelir, demek ki zevk alıyorsun.

Süper Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
acıtasyon yaparak birilerine psikolojik acı çektiriyorsun. bence sadizm var sende. sadizm fiziksel olmak zorunda değil, her türlü acı olabilir. ama bundan zevk aldığın hakkında bir yorum yapamadım çünkü istemeden çektiriyorum demişsin. fakat çok yalan söyleyip ayrılmak iyi bir şey değil. hırs kişiliğinle alakalı olabilir, iyidir ama fazlası zarar.

eğer zevk alıyorsan ya da alışkanlık olmuşsa psikoloğa git. istemeden yaptırıyorum demiş olabilirsin ama bunu yazman birden fazla kez yaptığın anlamına gelir, demek ki zevk alıyorsun.
aslında size bile yalan söylüyorum istemeden değil cidden içimde zevk alıyorum gülüyorum enerjimi yeniliyo birinin acısından beslenmek ama sadece kızlar için geçerli bu ilişki hakkında

Ultra Üye
Ödüller
9
Sosyal
8 HİZMET YILI
knk narsist ben merkezci oluyo seninki biraz benziyo ama daha çok acı çektirmeyi seviyon bunada nedenir acep :kappajail:

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
şöyle bişi var arkadaşlar kendimi narsist diye tanımlıyorum bu aralar anlamını öğrendikten sonra kız tarafına göre öyle yapıyorum önce kendimi acındırıp elde ediyorum kendime bağlıyorum sonra ilişkide istemeden ona acı çektiriyorum ya da çok yalan konuşup kızı terk edip gidiyorum ve herşeyde hırs yapıyorum alakası var mıdır sizce
Hırs yapmak iyidir aslında akabinde başarıyı getirir ama tabi insanları da kullanmamak lazım ve kırmamak lazım sonuçta ölümlü dünya reis

Banlı Üye
Sosyal
3 HİZMET YILI
kısaca ilgi manyağı diyoruz bizim sınıftada böyle birisi var herşeye atlar rezil eder kendini

HER OYUNUN BİR AÇIĞI VARDIR
Ultra Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
knk narsist demek son derece benmerkezci olan kişileri tanımlamak için kullanılır sen ben merkezci deilsin ki zevkine göre takılıyosun bu narsist olmuyor bence.

Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
ego ve narsistlik arasında ince bir çizgi var ego her insanda biraz olmalı bence

Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
borderline olabilir araştırabilirsin

Süper Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
çok iyi denk geldik o zmn,kendimden bahsetcek olursam şöyle diyim ilişkide ne bilim kendimi acındırmak cidden hoşuma gidiyo kendime daha çok bağlıyorum gitmesini engelliyorum gibi bişi hatta şunları yapıyorum yalan söylemek ve rol yapmakta üstüme yok canım sıkıldı kızı baya kendime bağladım önce hep ben adım attım sonra ayrıldım ve kızla sebepsizce tekrar barışmak için 2 kere farklı zamanlarda kendimi ağlattım hüngür hüngür hemde sonra dayanamayıp tekrar benle oldu ama sonra bu sefer yok işte yalandan sözler felan verdim bırakmıcam seni aradan 2 hafta geçti sadece ben ayrılmak istiyorum uzaklara gitcem olmaz felana getirdim ayrıldıktan sonra tek aklımda kalan kızın duyguları incinmiş umrumda değil sadece ahını aldım ve başka kızlarla ilişkim olmıyacak gibisinden korktuğumdan kısacası bu olaydan örnek verebilirim ve kendi kendime çok konuşurum ama yaptıklarımın farkındayım ve gramda üzülmüyorum normal mi bilmiyorum
Bu yaptıgının hiç bir narsistlik tarafı oldugunu dusunmuyorum. Klasik erkek mekanizması bir süre sonra kendine baglı etttıkten sonra sıkılmak. cogu erkek bunu yapıyor zaten. Temizsin dostum. Narsist olsaydın o kızın hayatı mahvolurdu ömrü boyunca unutamazdı seni

ölmedim geri döndüm kaldığımız yerden devam
Süper Üye
Ödüller
6
Sosyal
6 HİZMET YILI
Narsizm, kişinin kendisine aşırı derecede düşkün olması ve başkalarını önemsememesi ile karakterize edilen bir kişilik özelliğidir. Kendinizi narsist olarak tanımlamak, bu özelliği taşıdığınız anlamına gelebilir.
Söylediklerinizde, kızları kendinize bağlama konusunda manipülatif davrandığınızı ve ilişkilerde karşı tarafa acı çektirdiğinizi belirtiyorsunuz. Bu davranışlar narsist bir kişilik özelliği taşıyabilir ve ilişkilerde zararlı olabilir. Yalan söylemek, karşı tarafı terk etmek ve hırs yapmak da ilişkilerde sağlıklı olmayan davranışlar arasındadır.
Bu davranışların nedenleri üzerinde düşünmeniz ve narsistik davranışlarınızın farkına varmanız önemlidir. Kendinize ve başkalarına zarar vermeden, sağlıklı ilişkiler kurmak için öz eleştiri yaparak ve gerekirse bir terapistle çalışarak bu davranışları değiştirebilirsiniz.

Reaper
Ultra Üye
Ödüller
8
Sosyal
8 HİZMET YILI
Kendinizi ve başkalarını incitebilecek davranış kalıplarınızı fark ettiğiniz için endişeli olduğunuzu anlıyorum. Sağlıklı ilişkiler karşılıklı saygı ve güven üzerine kurulur ve kişisel kazanç için diğerlerini manipüle etmek veya incitmek sürdürülebilir veya tatmin edici bir yaşam tarzı değildir. Bu kalıpları keşfetmek ve başkalarıyla daha sağlıklı bir şekilde ilişki kurmak için terapi veya danışmanlık almak faydalı olabilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...