NASA'nın örnekleme uzay aracı kıl payı asteroit Bennu'nun yüzeyine batıyordu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Dünyalı dostum tam olarak anlamadın galiba
Moderator
Ödüller
5

:yazı:

NASA'nın örnekleme uzay aracı neredeyse asteroit Bennu'nun yüzeyine batıyor NASA'nın 8 Eylül 2016'da fırlatılan OSIRIS-REx uzay sondası, Ekim 2020'de asteroit Bennu'nun yüzeyine indi ve örnekledi.
Bilim adamları, verilerini kullanarak, uzay aracının numune toplamak için asteroitin yüzeyiyle temas kurduğunda, batmaktan zar zor kurtulduğunu buldular.

plastik bir top çukuru gibi NASA, Bennu asteroidinden örnekler toplarken kaydedilen OSIRIS-REx'in yakın plan görüntülerini inceledi.
Önceki laboratuvar testleri, uzay sondasının geçici olarak asteroit üzerinde zor bir görev gerçekleştireceğini öne sürdü, ancak görüntüler, sondanın teması sırasında çakıl taşlarının etrafa yayıldığını ve 8 m çapında büyük bir krater oluşturduğunu gösteriyor.

Bilim adamları, uzay aracı asteroid Bennu'ya dokunduğunda, uygulanan sürtünmenin o kadar düşük olduğunu, neredeyse bir Fransız medya tesisindeki bir pistonu aşağı itmeye eşdeğer olduğunu söyledi.
Ancak yüzeydeki tepki bilim insanlarını şaşırttı.

Ekip, verilerden oluşturulan bilgisayar simülasyonlarında, asteroitin yüzeyine adım atmanın plastik toplardan oluşan bir kratere adım atmaya benzediğini buldu.
NASA, OSIRIS-REx uzay aracının, iticilerini yüzeyden uzaklaşmak için hemen ateşlemezse asteroit Bennu'ya batacağını söyledi.

Ekip, gelecekteki asteroit görevlerini tasarlamak ve Dünya'yı asteroit çarpışmalarından korumak için yöntemler geliştirmek için Bennu'nun yüzeyinin kesin bilgisini kullanacak.

:video:

:resim:

asas.PNG

sdq.PNG

Onaylı Üye
Ödüller
3
peki nasıl battığını açklayabilirmisiniz

The Ghost Living Inside You
Ultra Üye
Ödüller
4
Sosyal
Böyle teknoloji haberleri güzel oluyor teşekkürler.

Onaylı Üye
Ödüller
3
Uzay din gibi. Derine inince yok olursun. O yüzden fazla ilgilenmiyorum :D

Griffin Premium
Ödüller
10
Sosyal
Forumu bilgilendiriğin için sana teşekkür ediyoruz :)

Onaylı Üye
Ödüller
1
BU kotu günlerde böyle haberler yii geliyor teşekkürler ^^
Happy Dance GIF by Rocket Beans TV

Onaylı Üye
Ödüller
3
Bu tur bilgileri kıssaca burdan bulabiliyoruz teşekkürler

𐱅𐰇𐰼𐰚
Moderator
Ödüller
4
Adamlar uzayda neler neler yapıyor biz Jelibon buluyoruz :D

Onaylı Üye
Bu tür paylaşımlar çok güzel teşekkür ederiz

Onaylı Üye
sonunda insanlığın bişeyler yapmasıyla ilgili haberler ya türkiye gündeminde daraldım artık

Onaylı Üye
Ödüller
2

:yazı:

NASA'nın örnekleme uzay aracı neredeyse asteroit Bennu'nun yüzeyine batıyor NASA'nın 8 Eylül 2016'da fırlatılan OSIRIS-REx uzay sondası, Ekim 2020'de asteroit Bennu'nun yüzeyine indi ve örnekledi.
Bilim adamları, verilerini kullanarak, uzay aracının numune toplamak için asteroitin yüzeyiyle temas kurduğunda, batmaktan zar zor kurtulduğunu buldular.

plastik bir top çukuru gibi NASA, Bennu asteroidinden örnekler toplarken kaydedilen OSIRIS-REx'in yakın plan görüntülerini inceledi.
Önceki laboratuvar testleri, uzay sondasının geçici olarak asteroit üzerinde zor bir görev gerçekleştireceğini öne sürdü, ancak görüntüler, sondanın teması sırasında çakıl taşlarının etrafa yayıldığını ve 8 m çapında büyük bir krater oluşturduğunu gösteriyor.

Bilim adamları, uzay aracı asteroid Bennu'ya dokunduğunda, uygulanan sürtünmenin o kadar düşük olduğunu, neredeyse bir Fransız medya tesisindeki bir pistonu aşağı itmeye eşdeğer olduğunu söyledi.
Ancak yüzeydeki tepki bilim insanlarını şaşırttı.

Ekip, verilerden oluşturulan bilgisayar simülasyonlarında, asteroitin yüzeyine adım atmanın plastik toplardan oluşan bir kratere adım atmaya benzediğini buldu.
NASA, OSIRIS-REx uzay aracının, iticilerini yüzeyden uzaklaşmak için hemen ateşlemezse asteroit Bennu'ya batacağını söyledi.

Ekip, gelecekteki asteroit görevlerini tasarlamak ve Dünya'yı asteroit çarpışmalarından korumak için yöntemler geliştirmek için Bennu'nun yüzeyinin kesin bilgisini kullanacak.

:video:

:resim:

Ekli dosyayı görüntüle 77305

Ekli dosyayı görüntüle 77306

güzel bilgi kanka

Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir
Süper Üye
Ödüller
5
Bir 5-10 yıla Gelişmiş ülkeler Asteroitlerden uzay madenciliği işine girip zengin olduklarında bizim ülkeye bakıp acı gülümsememi görür gibiyim.

Onaylı Üye
Ödüller
2
böyle haberleri okumak hoşuma gidiyor, umarım bu yolda daha iyi yerlere gelirsin başarılar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
  AdBlock Detected
Elbette, reklam engelleme yazılımı, reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarır, ancak aynı zamanda web sitemizin bazı yararlı ve önemli özelliklerini de engeller. Mümkün olan en iyi site deneyimi için lütfen bir dakikanızı ayırarak AdBlocker'ınızı devre dışı bırakın.