- Moderatör
Dünyalı dostum tam olarak anlamadın galiba
Moderator
- Ödüller
- 5
NASA'nın örnekleme uzay aracı neredeyse asteroit Bennu'nun yüzeyine batıyor NASA'nın 8 Eylül 2016'da fırlatılan OSIRIS-REx uzay sondası, Ekim 2020'de asteroit Bennu'nun yüzeyine indi ve örnekledi.
Bilim adamları, verilerini kullanarak, uzay aracının numune toplamak için asteroitin yüzeyiyle temas kurduğunda, batmaktan zar zor kurtulduğunu buldular.
plastik bir top çukuru gibi NASA, Bennu asteroidinden örnekler toplarken kaydedilen OSIRIS-REx'in yakın plan görüntülerini inceledi.
Önceki laboratuvar testleri, uzay sondasının geçici olarak asteroit üzerinde zor bir görev gerçekleştireceğini öne sürdü, ancak görüntüler, sondanın teması sırasında çakıl taşlarının etrafa yayıldığını ve 8 m çapında büyük bir krater oluşturduğunu gösteriyor.
Bilim adamları, uzay aracı asteroid Bennu'ya dokunduğunda, uygulanan sürtünmenin o kadar düşük olduğunu, neredeyse bir Fransız medya tesisindeki bir pistonu aşağı itmeye eşdeğer olduğunu söyledi.
Ancak yüzeydeki tepki bilim insanlarını şaşırttı.
Ekip, verilerden oluşturulan bilgisayar simülasyonlarında, asteroitin yüzeyine adım atmanın plastik toplardan oluşan bir kratere adım atmaya benzediğini buldu.
NASA, OSIRIS-REx uzay aracının, iticilerini yüzeyden uzaklaşmak için hemen ateşlemezse asteroit Bennu'ya batacağını söyledi.
Ekip, gelecekteki asteroit görevlerini tasarlamak ve Dünya'yı asteroit çarpışmalarından korumak için yöntemler geliştirmek için Bennu'nun yüzeyinin kesin bilgisini kullanacak.