Onaylı Üye
Anakartımda cift slot var 1x16 ram kullanıyorum 2x8 yapsam performansı artarmı ?
masraf yapmana değecek kadar performans alamazsın. onun yerine bütçen varsa 2x16 yap dual channel ama dual channel için işlemcin ve ekran kartında önemli. anakartının kaç mhz desteklediği ve ramlerin clsi de etkili.Anakartımda cift slot var 1x16 ram kullanıyorum 2x8 yapsam performansı artarmı ?
anakartım 2x16 desteklemiyormasraf yapmana değecek kadar performans alamazsın. onun yerine bütçen varsa 2x16 yap dual channel ama dual channel için işlemcin ve ekran kartında önemli. anakartının kaç mhz desteklediği ve ramlerin clsi de etkili.
eyw saol reisÖncelikle şu soruyu soralım Tek kanal mı daha iyi ve ya Çift kanal RAM mi daha iyi?
Bu sorunun cevabı:
Dual Channel, birbirine tıpa tıp benzeyen iki adet belleği, anakartımızın desteğiyle de çift kanal olarak kullanmaktır. Peki neden çift kanal deniyor ? Aslında sorunun cevabı çok basit, normal tek modül bir tam 64 Bit bellek arayüzünü kullanırken, eğer Dual Channel, yani çift kanal olarak aynı bellekten iki adet kullanırsak, RAM'ler çift kanal desteğiyle 128 Bit bellek arayüzünde çalışıyorlar. Bunun anlamıysa, iki katı bant genişliği.
Peki Dual Channel nasıl kullanılır ? Sorunun cevabı aslında basit, öncelikle anakartınızın ilgili teknolojiyi desteklemesi gerekmekte. Hepimiz merak etmişizdir, anakartımızın üzerindeki bellek söketlerinin renkleri neden birbirinden farklı ve aynı ? Birbiriyle aynı renge sahip olan söketler, RAM'lerimizi Dual Channel olarak kullanabileceğimiz söketlerdir.
Bunun dışında elbette alacağımız RAM'lerin üzerlerindeki kodların birbiriyle uyuşması gerekmekte. Çoğumuz merak etmiştir. RAM'lerin üzerindeki karmaşık kodların anlamını. Bu kodlar, RAM modüllerinin birbirinin aynısı olup olmadığını gösteriyor.
Eğer imkanınız varsa Dual Kit halinde satılan RAM'lerden satın alın. Ama eğer yoksa, yukarıdaki gibi alacağınız RAM'lerin birbiriyle tamamen eşleşmesi, Dual Channel özelliğini kullanabilmek için şarttır.
Rica ederim elbetteki çift kanal darboğaz kısmında çok daha iyi, Alırsan çift kanal. Durumun yoksa tek kanal idarelik kullan sonradan çift kanala çevirirsin. İyi Forumlar dilerim.anakartım 2x16 desteklemiyor
Post automatically merged:
eyw saol reis
anakartın desteklemiyorsa 1x16 dan devam et. 2x8 yapmaya vereceğin para alacağın performansa değmez.anakartım 2x16 desteklemiyor
Post automatically merged:
eyw saol reis
2x Kanal RAM ler asıl paraya değer Dar boğazı engeller ve rahat takılmadan performans almanı sağlar.anakartın desteklemiyorsa 1x16 dan devam et. 2x8 yapmaya vereceğin para alacağın performansa değmez.
Anakartımda cift slot var 1x16 ram kullanıyorum 2x8 yapsam performansı artarmı ?
adamda zaten 1x16 ram varmış niye ramini satıp 2 tane 8 gb alsın? edeceği masrafa değmez. darboğazla raminde alakası yok boş boş uydurma.2x Kanal RAM ler asıl paraya değer Dar boğazı engeller ve rahat takılmadan performans almanı sağlar.