Nasıl Daha İyi Performans Alırım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Anakartımda cift slot var 1x16 ram kullanıyorum 2x8 yapsam performansı artarmı ?

Süper Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Anakartımda cift slot var 1x16 ram kullanıyorum 2x8 yapsam performansı artarmı ?
masraf yapmana değecek kadar performans alamazsın. onun yerine bütçen varsa 2x16 yap dual channel ama dual channel için işlemcin ve ekran kartında önemli. anakartının kaç mhz desteklediği ve ramlerin clsi de etkili.

✏️✏️
Onaylı Üye
Ödüller
7
Sosyal
10 HİZMET YILI
Öncelikle şu soruyu soralım Tek kanal mı daha iyi ve ya Çift kanal RAM mi daha iyi?
Bu sorunun cevabı:

Dual Channel, birbirine tıpa tıp benzeyen iki adet belleği, anakartımızın desteğiyle de çift kanal olarak kullanmaktır. Peki neden çift kanal deniyor ? Aslında sorunun cevabı çok basit, normal tek modül bir tam 64 Bit bellek arayüzünü kullanırken, eğer Dual Channel, yani çift kanal olarak aynı bellekten iki adet kullanırsak, RAM'ler çift kanal desteğiyle 128 Bit bellek arayüzünde çalışıyorlar. Bunun anlamıysa, iki katı bant genişliği.

Peki Dual Channel nasıl kullanılır ? Sorunun cevabı aslında basit, öncelikle anakartınızın ilgili teknolojiyi desteklemesi gerekmekte. Hepimiz merak etmişizdir, anakartımızın üzerindeki bellek söketlerinin renkleri neden birbirinden farklı ve aynı ? Birbiriyle aynı renge sahip olan söketler, RAM'lerimizi Dual Channel olarak kullanabileceğimiz söketlerdir.

Bunun dışında elbette alacağımız RAM'lerin üzerlerindeki kodların birbiriyle uyuşması gerekmekte. Çoğumuz merak etmiştir. RAM'lerin üzerindeki karmaşık kodların anlamını. Bu kodlar, RAM modüllerinin birbirinin aynısı olup olmadığını gösteriyor.

Eğer imkanınız varsa Dual Kit halinde satılan RAM'lerden satın alın. Ama eğer yoksa, yukarıdaki gibi alacağınız RAM'lerin birbiriyle tamamen eşleşmesi, Dual Channel özelliğini kullanabilmek için şarttır.

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
masraf yapmana değecek kadar performans alamazsın. onun yerine bütçen varsa 2x16 yap dual channel ama dual channel için işlemcin ve ekran kartında önemli. anakartının kaç mhz desteklediği ve ramlerin clsi de etkili.
anakartım 2x16 desteklemiyor
Post automatically merged:

Öncelikle şu soruyu soralım Tek kanal mı daha iyi ve ya Çift kanal RAM mi daha iyi?
Bu sorunun cevabı:

Dual Channel, birbirine tıpa tıp benzeyen iki adet belleği, anakartımızın desteğiyle de çift kanal olarak kullanmaktır. Peki neden çift kanal deniyor ? Aslında sorunun cevabı çok basit, normal tek modül bir tam 64 Bit bellek arayüzünü kullanırken, eğer Dual Channel, yani çift kanal olarak aynı bellekten iki adet kullanırsak, RAM'ler çift kanal desteğiyle 128 Bit bellek arayüzünde çalışıyorlar. Bunun anlamıysa, iki katı bant genişliği.

Peki Dual Channel nasıl kullanılır ? Sorunun cevabı aslında basit, öncelikle anakartınızın ilgili teknolojiyi desteklemesi gerekmekte. Hepimiz merak etmişizdir, anakartımızın üzerindeki bellek söketlerinin renkleri neden birbirinden farklı ve aynı ? Birbiriyle aynı renge sahip olan söketler, RAM'lerimizi Dual Channel olarak kullanabileceğimiz söketlerdir.

Bunun dışında elbette alacağımız RAM'lerin üzerlerindeki kodların birbiriyle uyuşması gerekmekte. Çoğumuz merak etmiştir. RAM'lerin üzerindeki karmaşık kodların anlamını. Bu kodlar, RAM modüllerinin birbirinin aynısı olup olmadığını gösteriyor.

Eğer imkanınız varsa Dual Kit halinde satılan RAM'lerden satın alın. Ama eğer yoksa, yukarıdaki gibi alacağınız RAM'lerin birbiriyle tamamen eşleşmesi, Dual Channel özelliğini kullanabilmek için şarttır.
eyw saol reis

✏️✏️
Onaylı Üye
Ödüller
7
Sosyal
10 HİZMET YILI
anakartım 2x16 desteklemiyor
Post automatically merged:

eyw saol reis
Rica ederim elbetteki çift kanal darboğaz kısmında çok daha iyi, Alırsan çift kanal. Durumun yoksa tek kanal idarelik kullan sonradan çift kanala çevirirsin. İyi Forumlar dilerim.

Uzman Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
arttırır fakat pek bir fark olmaz yani max 15 fps

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Ramlerin 2x8 olması daha iyi performans anlamına gelir yani şöyle diyeyim bir elin nesi var iki ramin sesi var

Ultra Üye
Ödüller
4
3 HİZMET YILI
hocam ram sayısını arttırmanın bir işe yarayacağını sanmam önemli olan ram mhz si ve diğer özellikleri.

Üye
3 HİZMET YILI
mhzlerini arttırırsan performansın artar dostum

ölmedim geri döndüm kaldığımız yerden devam
Süper Üye
Ödüller
6
Sosyal
6 HİZMET YILI
🎁 Tek bir ram modülü kullanıyorsanız, bu bir şerit gibi düşünülebilir. Bilgisayarınız verileri bu tek şeritten geçirir.

🎉 Ancak, iki ram modülü kullanmak, performansı artırır. Bu durumda, bellek yuvaları iki şeride benzer. Bilgisayarınız verileri bu iki şeritte aynı anda aktarabilir, bu da daha hızlı bir ram erişimi sağlar.

Sonuç olarak, iki bellek modülü kullanmak, bellek bant genişliğini artırır ve bilgisayarınızın daha hızlı çalışmasını sağlar. Yani, bellek performansınızı artırmak ve daha verimli bir deneyim elde etmek istiyorsanız, iki ram modülü kullanmanız önerilir. 🚀

Shiny ✨
Seçkin Üye
Ödüller
6
Sosyal
6 HİZMET YILI
RAM'lerden daha iyi performans bekliyorsan kesinlikle çift kanal yapmalısın ki Bilgisayar bileşenlerinde trafik olmasın. Çift Ram kullan.

Onaylı Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
çokta fark edeceğini sanmıyorum işlemci neydi

Süper Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
2x Kanal RAM ler asıl paraya değer Dar boğazı engeller ve rahat takılmadan performans almanı sağlar.
adamda zaten 1x16 ram varmış niye ramini satıp 2 tane 8 gb alsın? edeceği masrafa değmez. darboğazla raminde alakası yok boş boş uydurma.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...