Neden Dil Öğrenemiyoruz ? Nasıl Öğreniriz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
3
8 HİZMET YILI
Tabi Bende Sizler Gibi Eğitim Öğretim Hayatında BU Konuda Zorluk Çeken Birisiyim Kötü sayılmam ama yetersiz.

Neden Dil Öğrenemiyoruz ?
Bir Çok Sebep Var Bunların Başını Çeken Şeyler;
Eğitim Sistemimiz
Öğreneceğimizi Dilin Kültürünü Tanımamak
Konuşacak İnsan Bulamamak
Tekrar Etmemek

Dil Öğrenmenin En Temel Yolu

Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

Bir Dili Öğrenmenin En İyi Yolu O Öğreneceğiniz Dilin Kültürünü Tanımaktan Geçer. Bir Nevi Onların Kültürünü Yaşamak. Dil ile Kültür Birbirine Bağlı Bağ Gibidir. Bir Milletin elbet yazılı, konuşma, edebi, sokak ağzı ,lehçeleri farklıdır. Onları Öğrenebilmek için Yaşayarak öğrenmek daha olumlu olur. Örnek Vermek gerekirse İngilizce Dilini öğrenmek istiyorum. Ve Hiç Bilmeden İngiltere'ye gittim ister istemez bir süre sonra artık anlaşmaya başlıyoruz.
Yada Ülkemize Gelen Göçmenlerde buna iyi bir örnek, çünkü görebiliyoruz ki ne kadar kırık bir Türkçe ile konuşsalar da yavaş yavaş dilimizi konuşmaya başlıyorlar.

Şarkı- Şarkı Sözleri

Aslında buda iyi bir örnek, sevdiğiniz bir yabancı şarkı yada yerli şarkılarda geçen kelimeleri ister istemez insan merak ediyor araştırıyor. Ve diğer olumlu yanı ise insanın kulağı öğrenmek istediğiniz dilin aksanına konuşma tarzına aşina olmaya başlıyor ve kelimelerin telafusunuda öğrenmek için iyi bir yol.

Argo

Tamam belki çok güzel bir örnek değil. Ancak İnsan kötüye mehillidir ve onu öğrenmeye daha çok heveslidir.

Yazarak-Okuyarak

Kimimiz yazdığını kimimiz okuduğunu. Defalarca yazılan kelimeyi kalıcı hafızaya alıyoruz bunu beyine önemli olduğunu iletiyoruz. En azından kelimeyi gördüğümüzde anlamı şuydu diye hatırlıyı veriyoruz. En azından özellikle sınav haftasında faydalı olabiliyor.

Uğraştığınız alanda
Örnek Ben bilgisayarı seviyorum ve bu alanda uğraşıyorum. Bu alanda ki yabancı terimleri öğrenmem zor olmayacak olsa dahi severek yapılan iş kolaylaşır.

Film İzlemek
Genel olarak bir çok kimsenin denediği yöntemlerden birisidir.

Herkesi öldürüyoruz.Kimini kurşunla, kimini sözle
Banlı Üye
8 HİZMET YILI
Konuşacak İnsan Bulamamak
Aynen

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...