nvıdıa gtx 950 ekran kartı hk

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
merhaba ıntel i5 2ncı nesıl bır bılgısayar kullanıyorum ekran kartı gtx 950. bu ekran kartının yerıne nvıdıa gtx 1050 tı ekran kartı taksam ıslemcıye uygun olurmu calıstırırmı

Uzman Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
fierecol reborn
Griffin Premium
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
ekran kartının desteklediği işlemcilere bir göz at boş yere paran gitmesin dostum

Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
çalışır dostum eğer 1050ti alacaksan onun yerine işlemci al elindeki ekran kartı fena değil

Death is not the greatest loss in life
Seçkin Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
İşlemci ve anakart uyumluluğu, soketle alakalı bir durum. Soket ve işlemci aynı olmalı.

Ekran kartı ve anakart uyumluluğu yok denecek kadar azdır. Anakartta PCI-E 16x slotu var ise anakart ve ekran kartı uyumludur diyebiliriz.

Ekran kartı ve işlemci uyumluluğu ise, birbirini frenlemeyecek ve güç olarak yakın olmalarıyla alakalı. Bunun için; testleri inceleyerek bilgi edinebilir, bize sorabilir veya
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
gibi sitelere bakabilirsin. Sonuncu seçenek bilmeyen biri için çok da sağlıklı olmayabilir.

Seçkin Üye
Ödüller
8
6 HİZMET YILI
Herhangi bir sıkıntı yaşamazsın. (Sadece işlemci ve ekran kartı açısından ve darboğaz yapıp yapmayacağı yönünden bunu söylüyorum. Yoksa sisteminde başka sıkıntılar ya da kaçaklar var ise bilemem.)

i5 2k işlemci ile GTX 1050 ti ekran kartı dar boğaz yapmaz, 1060 hatta 1070 kullananlar var bu işlemcilerle.

İşlemciyi değiştir önerileri de çok makul olmaz, işlemciyi değiştirmek demek anakart ve ram leri de değiştirmeyi gerektirir (yeni nesil işlemcilerin takılması senaryosuna göre, yoksa yine 2. veya 3 nesil işlemci alınacaksa, hiç gerek yok). Dolayısı ile bu maliyeti çok yükseltir.

Seçkin Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
sıkıntı olmaz hacım. ssd'in yoksa bir de ssd al. oyun yükleme sürelerinde çok fazla farkediyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...