Odaklanma sorunu.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
2 HİZMET YILI
Herkes ilaçla çözülüyor vs yazmışta ben ilaçta kullandım fakat çok etkisini göremedim.ama kesinlikle bir psikolojik destek almalısın.Kendi başımıza aşabileceğimiz şeyler değil bunlar bol şans.

인생은 짧고 고통스럽다
Süper Üye
Ödüller
3
Sosyal
3 HİZMET YILI
Herkes ilaçla çözülüyor vs yazmışta ben ilaçta kullandım fakat çok etkisini göremedim.ama kesinlikle bir psikolojik destek almalısın.Kendi başımıza aşabileceğimiz şeyler değil bunlar bol şans.
ilaç kullanmayı istemiyorum ben de belki insanların bildiği bir kaç şey vardır umudu ile açtım konuyu ama klasik forum işte mesaj kasmak için herkes kopyala yapıştır yapmış...

Onaylı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
derş felan çalışılmıyo çok sıkıntı bi durum

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Benzer problemleri bende yaşadım. Ders için bol bol yazı yazarak çalışmak iyi olabilir.

ɪᴛ ᴅᴏᴇsɴ'ᴛ ᴄᴏɴᴄᴇʀɴ ʏᴏᴜ ᴀᴛ ᴀʟʟ.
Süper Moderator
Ödüller
9
Sosyal
4 HİZMET YILI
Yaşadığın sorunu ilk baş bir uzmana danışman senin için daha iyi olacaktır. Aynı sorunları ortaokul zamanı liseye geçerken yaşadıydım, düzensiz bir hayatım ve üst üste yaşadığım vefatlar sağlık problemleri üst üste geldiydi hep. Bu zamana kadar en sevdiğim şey ezbere bildiğim şarkıları bağıra çağıra söylemek, ders çalışırken bir yandan da en sevdiğim şeyi yaparak çalışıyordum. Bunun bana çok avantajı oldu, müzik dinlemeyi veya söylemeyi seviyorsan ve bunlar senin dikkatini dağıtmıyor ise deneyebilirsin.

Onaylı Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
Merhaba aynı sorunları bende yaşıyordum. Belki işinize yarayabilir diye fikirlerimi paylaşacağım. Ben şahsen çözümü müzik dinlemekte buldum. Türü farketmeksizin ders çalışırken veya kitap okurken kulaklığımı takıp müzik dinleyince kafam durgunlaşıyor ve her şey netleşmeye başlıyor. Sizde deneyebilirsiniz. İyi forumlar.

hayat buysa ben afk
Ultra Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
odaklanma sorunu bende de var ve çok çabuk sıkılıyorum bazen bir paragrafı okurken 2-3 defa üstünden yavaşca düşenerek geçmem gerekiyor...

You Fought well but on the wrong side
Uzman Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Arkadan lofi şarkı açabilirsin belki de beyninin diğer tarafı çalışıyordur görsel çalışma yöntemleri çok işine yarar ufak bi araştırırsan bulursun

Uzman Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
Kesinlikle dikkat dağıtıcıları kaldırman lazım. Dopamin detoksunu araştır. Dopamini daha derse başlamadan yükseltirsen derse odaklanmakta zorluk çekersin. Masanda sadece dersle ilgili materyaller olsun. Diğer türlü telefon vb. olunca ister istemez otomatik olarak elin onlara gidiyor.

Onaylı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
Kesinlikle psikoloğa gidip bu durumu anlatmanı öneririm.

Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
bu sorunu aşmak için kafanı boşaltman lazım aklın hep başka yere odaklı kalmamalı

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
mezuna kalmana gerek yok dostum. Çok zor çok büyütülecek bir şey değil. Bir doktora gitmeyi olumsuz bir şey olarak görme gözünde. Gidersin doktora ya bi ilaç yazar ya da bi tavsiye verir kurtulursun sorunundan. Biz psikolog ya psikiyatr görmeyi olumsuz bir şey olarak algılıyoruz fakat öyle değil. Grip olunca doktora gideriz zehirlenince doktora gideriz beynimizde yolunda gitmeyen bir şey varsa yine doktora gideriz. Bütün hastalıklar için ilaç kullanmadan kurtulmak daha güzeldir aslında fakat daha zordur. Bazılarından da kurtulamayız ilaç olmadan. Fakat ilaç bize zarar vermez tek sorunu karaciğerimizi yorması. Yüzyıllardır bazen bitki kökleriyle bazen haplardan ilaç olarak faydalanıyoruz Doktor da sana bi ilaç yazar içersin ve dikkatini toplarsın bu sırada dikkat dağınıklığına sebep olan şeyi çözersiniz belki doktorla birlikte ve ilaç kullanmana da gerek kalmaz sonrasında.

Gözünde büyütme psikiyatr görmeyi. Kimse hasta olup doktora gitmek istemez fakat hasta olunca doktora gitmek kötü bir şey değildir

Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
aynı sorun bende de var dehb olabileceğimi düşünuyorum

Üye
2 HİZMET YILI
çocukluk yaşlarımda çok kez destek aldım dikkat dağınıklığı için . hafife alınacak bir şey değil , tiyatro ve benzeri ekip aktivitelerine yönlendirildim .

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
bu sorun bende de var nasıl çözülcek bilmiyorum

Seçkin Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
ders çalışıyorken hoşuna giden müzik tarzını kısık sesle dinlemek işe yarayabilir bende yarıyor

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
Bol bol kitap okumaya çalış ama sevdiğin konularla alakalı olsun bi süre sonra düzelir aklında ki karmaşık düşüncelerden uzaklaşmaya çalış

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...