Olası Bir İstanbul Depremi Hakkında Düşünceleriniz

Donator
Ödüller
8
Selamlar herkese,

Bildiğiniz gibi ülkemiz bir deprem ülkesi ve son birkaç haftadır çok yoğun çalışmalar mevcut Hatay, Kahramanmaraş taraflarında... Sürekli İstanbul depremine dikkat çekiliyor sizce gerçekten 7 yıl içinde büyük bir deprem görecek miyiz? (7 yıl içinde %62 oranla büyük istanbul depremi gerçekleşecek deniyor.) Eğer Kahramanmaraş'ta olan deprem gibi İstanbul'da olursa sizce Türkiye ne duruma düşer merak etmekteyim.

Üye
uzmanların söyledikleri 2 milyon civarı ölüm bekliyorlar. 99 yönetmeliğinden önce yapıların yüzde 90 nı yıkılır. 99-07 arası yapılarında yüzde 30 u yıkılır. sonraki yapılarında güvenilirliği muamma. bu da benim tahminim.

Donator
Ödüller
8
uzmanların söyledikleri 2 milyon civarı ölüm bekliyorlar. 99 yönetmeliğinden önce yapıların yüzde 90 nı yıkılır. 99-07 arası yapılarında yüzde 30 u yıkılır. sonraki yapılarında güvenilirliği muamma. bu da benim tahminim.
Çevre illeri nasıl etkiler peki sence hocam var mıdır bir tahminin? Edirne, Tekirdağ vs

Seçkin Üye
Ödüller
6
Valla çözüm olmazsa ülkede fena yıkım olur çoğu kişinin akrabası zaten orada yaşıyor (benimde dahil) ben Zonguldak'ta yaşıyorum şahsen buralarda orta riskli bölgeler durum kötü gibi gözüküyor

Moderator
Ödüller
17
Selamlar herkese,

Bildiğiniz gibi ülkemiz bir deprem ülkesi ve son birkaç haftadır çok yoğun çalışmalar mevcut Hatay, Kahramanmaraş taraflarında... Sürekli İstanbul depremine dikkat çekiliyor sizce gerçekten 7 yıl içinde büyük bir deprem görecek miyiz? (7 yıl içinde %62 oranla büyük istanbul depremi gerçekleşecek deniyor.) Eğer Kahramanmaraş'ta olan deprem gibi İstanbul'da olursa sizce Türkiye ne duruma düşer merak etmekteyim.
Yani kaç katı büyüklüğünde bazı şehirlerin hocam o yüzden düşünemiyorum hiçbir şey tek bir ilçesi bile şehirden büyük yerleri var o yüzden inşallah diyeyim böyle bir felaket yaşanmaz yoksa bu deprem falan fragman 10 katı büyüklüğünde bir deprem olur canını kaybeden insanları varın siz düşünün

Donator
Ödüller
8
Valla çözüm olmazsa ülkede fena yıkım olur çoğu kişinin akrabası zaten orada yaşıyor (benimde dahil) ben Zonguldak'ta yaşıyorum şahsen buralarda orta riskli bölgeler durum kötü gibi gözüküyor
İstanbul, Türkiye'nin ekonomisi açısındandan da çok kritik. Allah korusun yıkıcı bir deprem olursa diğer şehirlerin İstanbul'u toplaması çok meşakatli olacaktır ve ekonomi çok derin darbe alacaktır. Umarım dediğin gibi çözüm konusunu bir an önce yaparlar.

Farkettiyseniz profildeki benim
Onaylı Üye
Ödüller
3
Herkes yok olmaz fln diyor ama heran olabiliyor kimse tedbir almiyo bence almalılar

Üye
depremin büyüklüğü şiddeti ve derinliği çok önemli. mesela bizi japonya ile kıyaslıyorlar fakat japonyadan 150 km açıklıkta okyanus tabanının 20 km altında gerçekleşen deprem orası için pek problem değil. fakat bizdeki maraş depremi yerin hemen 5 km altında oldu ve deprem ivme spektrumu analizlerin ve tahminlerin çok üzerindeydi. hatta şu ana kadar yapılan yapılar böyle bir spektrum katsayısı ile yapılmadı. şimci acilen yeni deprem yönetmeliği gelecek. inşallah olmaz tabi bu büyüklükte bir deprem fakat ola ki oldu... tümçevre iller fazlasıyla etkilenir ve yıkımlar olur. tekirdağ bursa yalova izmit başlıcaları. belki edirne de yıkım olmaz. olursa da çok eski yapılar yıkılabilir.
Çevre illeri nasıl etkiler peki sence hocam var mıdır bir tahminin? Edirne, Tekirdağ vs

Donator
Ödüller
8
depremin büyüklüğü şiddeti ve derinliği çok önemli. mesela bizi japonya ile kıyaslıyorlar fakat japonyadan 150 km açıklıkta okyanus tabanının 20 km altında gerçekleşen deprem orası için pek problem değil. fakat bizdeki maraş depremi yerin hemen 5 km altında oldu ve deprem ivme spektrumu analizlerin ve tahminlerin çok üzerindeydi. hatta şu ana kadar yapılan yapılar böyle bir spektrum katsayısı ile yapılmadı. şimci acilen yeni deprem yönetmeliği gelecek. inşallah olmaz tabi bu büyüklükte bir deprem fakat ola ki oldu... tümçevre iller fazlasıyla etkilenir ve yıkımlar olur. tekirdağ bursa yalova izmit başlıcaları. belki edirne de yıkım olmaz. olursa da çok eski yapılar yıkılabilir.
Detaylı ve bilgili cevap için teşekkürler hocam. Ben de biraz boğaz, körfez vs var diye daha az büyüklükte olur diyorum ama İstanbul'da çok fazla kaçak göçek bina olduğu için yıkım çok daha fazla olacaktır. Umarım olmaz, olmadan önce o binalar temizlenir yönetmeliğe uygun binalar dikilir.

Süper Üye
Ödüller
5
avcılar - esenyurt civarı çok kötü evler var ve çok sıkışık inşa edilmiş olası depremde çok fazla can yanacağı malum

Onaylı Üye
Ödüller
6
Olabilecek en kötü seneryoda milyonlarca ölüm olması beni çok korkutuyor

Ultra Üye
Ödüller
1
İstanbulda 7 nin üstünde bir deprem olursa dünyadaki en çok ölümlü bir deprem olur diye düşünüyorum.

Üye
Ödüller
1
istanbulda oturuyordum ve evimi sattım suan amasyadayım

Onaylı Üye
Ödüller
2
Selamlar herkese,

su kadarını dıyebılırım ..turkıye nın yarısı yok olur ev kıraları da ucuzlar

Donator
Ödüller
8
rara ѕυnт cara✨
Süper Üye
Ödüller
7
Eğer son yaşanan bu büyük depremler aynı şekilde istanbul'da olur ise, oluşabilecek yıkımı ve can kaybını az çok gözümde canlandırabiliyorum. Orada gördüğünüz yüksek katlı binaların %60-70 lik kısmı benim bakış açıma göre kesin yıkılacaktır.Deprem sonrası için büyük bir kaos olacağına da eminim. Emin olduğum bir diğer konu ise ciddi yaşam alanı ve gıda sorunu oluşacağı.Yağmalama ve salgın hastalıkta cabası olacaktır diye düşünüyorum.

Allah kimseye böyle bir durum yaşatmasın inşallah.

Son düzenleme:
Onaylı Üye
Ödüller
3
Selamlar herkese,

cok kotu olur

Üye
Ödüller
2
istanbulun yarısı gidicek malesef ... allah korusun inşallah olmaz ..

AdBlock Detected
Elbette, reklam engelleme yazılımı, reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarır, ancak aynı zamanda web sitemizin bazı yararlı ve önemli özelliklerini de engeller. Mümkün olan en iyi site deneyimi için lütfen bir dakikanızı ayırarak AdBlocker'ınızı devre dışı bırakın.