Olası Bir İstanbul Depremi Hakkında Düşünceleriniz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
maraş depreminden kat kat daha kötü olur o yüzden bir an önce tedbirler alınması gerekiyor işin başınada bilgili kişiler gelmeli bence

Süper Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
istanbulda yaşamıyorum ama yakınlarım ve sevdiklerim orda akıllarım onda kalıcak allah korusun demekten başka bişi diyemiyoruz

Üye
Ödüller
3
7 HİZMET YILI
önlem alınmazsa dümdüz bi şehir olacak istanbul

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
Milyonlarca ölü ve yaralı, ekonomik çöküş (evet beterin beteri) ülke 50 yıl geriye gider

Onaylı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Aşırı miktardaki evleri düşünürsek enkazın kalkması en az 3 4 yıl sürer belki daha uzun ölüm sayısını düşünmek bile istemiyorum ki üstüne üstlük ülke ekonomisinin yüzde 51 civarını İstanbul'un karşıladığını düşünürsek altından kalkmamız çok zor olacak.

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
Olası bir istanbul depreminde türkiye çöker her anlamda örneğin ekonomik getirinin büyük çoğunluğu istanbul ve çevresinde nüfus orada üretim orada yatırımlar orada ulaşım ve temel sistemler istanbulda yani oradaki binalar yıkılıcak insanlar zarar görecek ve muhtemelen yakın zamandaki kargaşadan daha büyük bi kargaşa olacak

tuxedotuxedotuxedotuxedotuxedotuxedotuxedotuxedotu
Banlı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
en son deprem olcak dediler ama hala olmadı ve olursa ciiden aşırı derecede zorluk çekicez

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Allah korusun öncelikle böyle bir depremde ayakta kalan insan sayısı az olur gibime geliyor

Uzman Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Sanayi açısında büyük oranda geriye gideriz. İstanbulun bir çok bölgesinde sağlam yapı yok. Ve denetim de yok. Bu yüzden olası bir istanbul depreminde yapacağımız tek şey 50 yıl daha geriye gitmek olur.

Onaylı Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
Çok sıkıntı yani şuan çevremdeki binalara baktığımda bile dayanıksız olduğu belli oluyor hatta yeni yapılan binalarda aynı şekilde yani istanbulda bir deprem olsa baya büyük bir facia olur önlem almamız gerek fakat şu anki ekonomik durumdan dolayı bunu yapabilcek bütçemiz yok şahsen kendi aileme baktığımda bile bir deprem çantası hazırlamak için bütçemiz kısıtlı

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
Olmamasını umuyorum büyük bir deprem ve İstanbul yıkılırsa diğer ülkelerde zarar görecek

Onaylı Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Selamlar herkese,

Bildiğiniz gibi ülkemiz bir deprem ülkesi ve son birkaç haftadır çok yoğun çalışmalar mevcut Hatay, Kahramanmaraş taraflarında... Sürekli İstanbul depremine dikkat çekiliyor sizce gerçekten 7 yıl içinde büyük bir deprem görecek miyiz? (7 yıl içinde %62 oranla büyük istanbul depremi gerçekleşecek deniyor.) Eğer Kahramanmaraş'ta olan deprem gibi İstanbul'da olursa sizce Türkiye ne duruma düşer merak etmekteyim.
benim anlamadığım deprem ülkesi olduğumuzu yeni öğrenmedik yıllar boyunca bu zamana kadar elle tutulur neden bir şeyler yapılmadı anlamış değilim bir semti yapmakla bir şehri bir şehri yapmakla da bir ülkeyi depremden koruyamazsınız

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
1999 depreminin büyük ve yıkıcı etkisinden sonra dönemin yetkilileri hem deprem yaralarını sarmak hem gelecek depremlere hazırlık yapmak için deprem vergisi koydular. Bu başlarda geçici bir vergiydi ve aslında ismi ''Özel iletişim Vergisi''idi. 2003 ten itibaren resmen kalıcı hale geldi ve biz ülke olarak tüm iletişim şekillerimizde bu vergiyi ödüyoruz. O zamandan bu yana ülkenin her yerinde zaman zaman büyük çoğu zaman ufak çaplı olmak üzere depremler meydana geliyor. Geliyor ama geldiğiyle kalıyor. Ülke olarak 'ateş düştüğü yeri yakar' deyimini öylesine benimsemişiz ki, sanki yarın başımıza gelmeyecekmiş gibi hem depremi unutuyor, hem de depremin hem kişisel hem de yönetimsel sorumluluk eksiklerinden kaynaklanan yanını bir türlü kabullenemiyoruz veya buna neden olanlara itiraz edemiyoruz. Deprem bilinci eksik yetiştirilen bir eğitim sistemimiz var zaten, bunun yanında yıllardır halktan toplanan hem deprem hem de diğer vergilerin günü geldiğinde halka istikrarlı ve hızla ulaş(tırıl)maması sorunu geçtiğimiz güneydoğu anadolu depreminin sonuçlarını gözlerimizin önüne seriyor. Tüm o enkaz altında kalan canların âhı çürük bina yapmaya devam edip cebini dolduran sözde müteahhitlerin üzerine olsun. Ne yazarsak yazalım ne söylersek söyleyelim bozulmuş bir toplum ve yönetimin eseri olarak, bu ülke bir süre daha gerek büyük İstanbul, gerekse diğer bölgelerde ki yaşanacak depremlerden nasibini almaya devam edecek..

-45 saniye çok uzun bir süre, yaşayan bilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...