Donator
Çevre illeri nasıl etkiler peki sence hocam var mıdır bir tahminin? Edirne, Tekirdağ vsuzmanların söyledikleri 2 milyon civarı ölüm bekliyorlar. 99 yönetmeliğinden önce yapıların yüzde 90 nı yıkılır. 99-07 arası yapılarında yüzde 30 u yıkılır. sonraki yapılarında güvenilirliği muamma. bu da benim tahminim.
Yani kaç katı büyüklüğünde bazı şehirlerin hocam o yüzden düşünemiyorum hiçbir şey tek bir ilçesi bile şehirden büyük yerleri var o yüzden inşallah diyeyim böyle bir felaket yaşanmaz yoksa bu deprem falan fragman 10 katı büyüklüğünde bir deprem olur canını kaybeden insanları varın siz düşününSelamlar herkese,
Bildiğiniz gibi ülkemiz bir deprem ülkesi ve son birkaç haftadır çok yoğun çalışmalar mevcut Hatay, Kahramanmaraş taraflarında... Sürekli İstanbul depremine dikkat çekiliyor sizce gerçekten 7 yıl içinde büyük bir deprem görecek miyiz? (7 yıl içinde %62 oranla büyük istanbul depremi gerçekleşecek deniyor.) Eğer Kahramanmaraş'ta olan deprem gibi İstanbul'da olursa sizce Türkiye ne duruma düşer merak etmekteyim.
İstanbul, Türkiye'nin ekonomisi açısındandan da çok kritik. Allah korusun yıkıcı bir deprem olursa diğer şehirlerin İstanbul'u toplaması çok meşakatli olacaktır ve ekonomi çok derin darbe alacaktır. Umarım dediğin gibi çözüm konusunu bir an önce yaparlar.Valla çözüm olmazsa ülkede fena yıkım olur çoğu kişinin akrabası zaten orada yaşıyor (benimde dahil) ben Zonguldak'ta yaşıyorum şahsen buralarda orta riskli bölgeler durum kötü gibi gözüküyor
Çevre illeri nasıl etkiler peki sence hocam var mıdır bir tahminin? Edirne, Tekirdağ vs
Detaylı ve bilgili cevap için teşekkürler hocam. Ben de biraz boğaz, körfez vs var diye daha az büyüklükte olur diyorum ama İstanbul'da çok fazla kaçak göçek bina olduğu için yıkım çok daha fazla olacaktır. Umarım olmaz, olmadan önce o binalar temizlenir yönetmeliğe uygun binalar dikilir.depremin büyüklüğü şiddeti ve derinliği çok önemli. mesela bizi japonya ile kıyaslıyorlar fakat japonyadan 150 km açıklıkta okyanus tabanının 20 km altında gerçekleşen deprem orası için pek problem değil. fakat bizdeki maraş depremi yerin hemen 5 km altında oldu ve deprem ivme spektrumu analizlerin ve tahminlerin çok üzerindeydi. hatta şu ana kadar yapılan yapılar böyle bir spektrum katsayısı ile yapılmadı. şimci acilen yeni deprem yönetmeliği gelecek. inşallah olmaz tabi bu büyüklükte bir deprem fakat ola ki oldu... tümçevre iller fazlasıyla etkilenir ve yıkımlar olur. tekirdağ bursa yalova izmit başlıcaları. belki edirne de yıkım olmaz. olursa da çok eski yapılar yıkılabilir.
Beni de çok korkutuyor, umarım yaşanmaz yaşanırsa da Türkiye olarak en kısa sürede toplayabilmeyi umut ediyorum...Olabilecek en kötü seneryoda milyonlarca ölüm olması beni çok korkutuyor
Umarım dostumBeni de çok korkutuyor, umarım yaşanmaz yaşanırsa da Türkiye olarak en kısa sürede toplayabilmeyi umut ediyorum...
su kadarını dıyebılırım ..turkıye nın yarısı yok olur ev kıraları da ucuzlarSelamlar herkese,
Bildiğiniz gibi ülkemiz bir deprem ülkesi ve son birkaç haftadır çok yoğun çalışmalar mevcut Hatay, Kahramanmaraş taraflarında... Sürekli İstanbul depremine dikkat çekiliyor sizce gerçekten 7 yıl içinde büyük bir deprem görecek miyiz? (7 yıl içinde %62 oranla büyük istanbul depremi gerçekleşecek deniyor.) Eğer Kahramanmaraş'ta olan deprem gibi İstanbul'da olursa sizce Türkiye ne duruma düşer merak etmekteyim.
en iyisini yapmışsın hocamistanbulda oturuyordum ve evimi sattım suan amasyadayım
ev kiraları konusunda emin değilim ya ne zaman deprem olsa çevre illerde fırsatçılar kira artırıyor...su kadarını dıyebılırım ..turkıye nın yarısı yok olur ev kıraları da ucuzlar
cok kotu olurSelamlar herkese,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?