Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
okumuş araştırmış biriyim bana göre bir şeyin kutsal kitap olması için o şeyin kusursuz olması gerkeiyor kuran incil tevrat gibi kitaplarda bir çok kusur ve yanlış bilgiler var bana göre her din yanlış öldüğümüzde ise hiç bir şey olmiyacak sonsuz rüyaya dalıcaz büyük ihtimal
Ku'ran'ı Ketim yalanmı yazıyo hepsi orda orayı okuyun anlar sınız bu kadar musizelerin hepsi tesadüfmü olabilirmi Allah aşkına? İslam dogru digerleri yalnış tabiiki bu benim dusuncem bence boyle
ölümden sonrasını hiç bir insan bilemez yani bu bir inanç meselesi tartışılacak bir konusu bile yok eğer sen kainatı yaratan bir tanrının varlığını kabul ediyorsan bütün evreni yarattığını ve bu karmaşık düzeni oluşturduğunu inkar etmiyorsan ölümden sonra tanrının seni tekrar diriltip saf iyiliğin ya da saf kötülüğün olduğu dünyalar yaratması ve önceki hayatında yaptığın şeylerden sorumlu tutarak buna göre seni o dünyalardan birine yerleştirmesini neden uçuk bir fikir olarak düşünüyorsun ki
eğer islamiyete inanıyorsan zaten kuran da 90 dan fazla ayet var yeniden dirilmeyle ilgili gidip tercümelerine bakabilirsin
yine söylüyorum dinde belirli şeyler vardır ve bunların açıklamasını dünyada bulabilirsin belirli şeyler vardır ki bunlar sadece inanç meselesidir çünkü zaten mucize kaynaklıdırlar yani herhangi bir mantıksal açıklamaları yoktur bu da öyle bir konu kısaca inanç meselesi.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ve saçma gelmesiyle ilgili de söylenebilecek fazla birşey yok sonuçta sizin inancınız size benim inancım bana der geçerim
uslubumuzu koruyarak bu tür şeyleri tartışacaksak sorun yok lakin yorumlardan da gördüğün gibi insanlar kişilerin inançları hakkında bayağı dobraca konuşup bilmedikleri konuda saydırabiliyorlar
Hayatın anlamını ve ölüm sonrasını anlamlandırmak, insan doğasının derin düşünce süreçlerinden biridir. Belirsizlikler ve bilinmezlikler hayatın bir parçasıdır ve insanlar olarak bu konuda farklı yolları keşfetme ve anlama çabası içinde olabiliriz. Hangi inanca sahip olursanız olun, insanlık olarak birbirimize anlayışla yaklaşmak ve düşüncelerimizi saygıyla paylaşmalıyız. Herkesin hayatına kimse karışamaz . İyi Forumlar..<3
Bu tür konularda şüphe duymamak için ilim irfan sahibi olmak gerek, çok araştırma yap kanka imanını güçlendir biraz. Ölümden sonra bir hayat olmazsa bu dünyada ne amaçla yaşıyoruz?
Bana öyle geliyor ki ölümden sonraki hayat yok çünkü tüm hafızamız, düşüncemiz ve genel olarak zihnimiz beynimizdir. Bu, tüm vücudu ve hafızayı kontrol eden işlemcidir ve öldüğümüzde - beyin bundan 5 dakika sonra ölür ve onu geri yüklemek zaten imkansızdır, bu nedenle hafıza kaybolacak ve ölümden sonraki yaşam olsa bile - orada olacağız anılarımız olmadan kendimizi bulmak