Ölümden sonra hayat var mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
8
Sosyal
7 HİZMET YILI
bana göre ne var olduğunu nede var olmadığını kanıtlayabiliriz ben bu felsefi düşünceyi benimsiyorum

Onaylı Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
sorgularsan işin içinden çıkamazsın gibi ama sorgulamasıda bir yandan iyi oluyor aslında çok sıkıntılı bir durum :eek:

Uzman Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
Kur'an'ı Kerim'de de yazıyor ölüm den sonra ne var ne yok hepsini girip tek tek okuya bilirsiniz

Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
okumuş araştırmış biriyim bana göre bir şeyin kutsal kitap olması için o şeyin kusursuz olması gerkeiyor kuran incil tevrat gibi kitaplarda bir çok kusur ve yanlış bilgiler var bana göre her din yanlış öldüğümüzde ise hiç bir şey olmiyacak sonsuz rüyaya dalıcaz büyük ihtimal

Onaylı Üye
Sosyal
2 HİZMET YILI
hocam bukadar muciz sizce sahtemi peygamber musizeleri hepsi tesadüfmü ?? islam gerçek dindir

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
Ku'ran'ı Ketim yalanmı yazıyo hepsi orda orayı okuyun anlar sınız bu kadar musizelerin hepsi tesadüfmü olabilirmi Allah aşkına? İslam dogru digerleri yalnış tabiiki bu benim dusuncem bence boyle

Seçkin Üye
Ödüller
1
Sosyal
2 HİZMET YILI
dinine inanan araştıran öğrenen birisine göre farklı ateiste göre farklı ben müslümanım inanıyorum

Seçkin Üye
Ödüller
9
7 HİZMET YILI
ülkemizde eğitim seviyesi yerlerde olduğu için yorum yapmaya tartışmaya gerek duymuyorum

Uzman Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
ölümden sonrasını hiç bir insan bilemez yani bu bir inanç meselesi tartışılacak bir konusu bile yok eğer sen kainatı yaratan bir tanrının varlığını kabul ediyorsan bütün evreni yarattığını ve bu karmaşık düzeni oluşturduğunu inkar etmiyorsan ölümden sonra tanrının seni tekrar diriltip saf iyiliğin ya da saf kötülüğün olduğu dünyalar yaratması ve önceki hayatında yaptığın şeylerden sorumlu tutarak buna göre seni o dünyalardan birine yerleştirmesini neden uçuk bir fikir olarak düşünüyorsun ki

eğer islamiyete inanıyorsan zaten kuran da 90 dan fazla ayet var yeniden dirilmeyle ilgili gidip tercümelerine bakabilirsin

yine söylüyorum dinde belirli şeyler vardır ve bunların açıklamasını dünyada bulabilirsin belirli şeyler vardır ki bunlar sadece inanç meselesidir çünkü zaten mucize kaynaklıdırlar yani herhangi bir mantıksal açıklamaları yoktur bu da öyle bir konu kısaca inanç meselesi.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ve saçma gelmesiyle ilgili de söylenebilecek fazla birşey yok sonuçta sizin inancınız size benim inancım bana der geçerim
uslubumuzu koruyarak bu tür şeyleri tartışacaksak sorun yok lakin yorumlardan da gördüğün gibi insanlar kişilerin inançları hakkında bayağı dobraca konuşup bilmedikleri konuda saydırabiliyorlar

Onaylı Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
Hayatın anlamını ve ölüm sonrasını anlamlandırmak, insan doğasının derin düşünce süreçlerinden biridir. Belirsizlikler ve bilinmezlikler hayatın bir parçasıdır ve insanlar olarak bu konuda farklı yolları keşfetme ve anlama çabası içinde olabiliriz. Hangi inanca sahip olursanız olun, insanlık olarak birbirimize anlayışla yaklaşmak ve düşüncelerimizi saygıyla paylaşmalıyız. Herkesin hayatına kimse karışamaz :). İyi Forumlar..<3

Onaylı Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Bu tür konularda şüphe duymamak için ilim irfan sahibi olmak gerek, çok araştırma yap kanka imanını güçlendir biraz. Ölümden sonra bir hayat olmazsa bu dünyada ne amaçla yaşıyoruz?

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
hocam %50 %50 inanıyorum ben eğer ki yoksa birşey çıkmaz ama cennet cehennem varsa benim içim yime sıkıntı yok ibadeti mi yaptım

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
bilime karşı geldiği için bunların olduğuna pek inanmıyorum

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
Bana öyle geliyor ki ölümden sonraki hayat yok çünkü tüm hafızamız, düşüncemiz ve genel olarak zihnimiz beynimizdir. Bu, tüm vücudu ve hafızayı kontrol eden işlemcidir ve öldüğümüzde - beyin bundan 5 dakika sonra ölür ve onu geri yüklemek zaten imkansızdır, bu nedenle hafıza kaybolacak ve ölümden sonraki yaşam olsa bile - orada olacağız anılarımız olmadan kendimizi bulmak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...