Otomatik Temizlik Komutları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Dünyalı dostum tam olarak anlamadın galiba
Emektar Üye
Ödüller
8
Sosyal
5 HİZMET YILI
Merhaba Arkadaşlar;

Sizlerle paylaşmak istediğim bilgi; bilgisayarı otomatik olarak temizlemek için neler yapılabilirliğe bir kaç öneride bulunmak.
Birincisi bilgisayara temizlik ve performans arttırıcı programlar kurmak, diğeri ise işlemleri basit birkaç komut yazarak işlemi otomatik olarak yaptırmaktır.
Windows işletim sisteminizin şişmesine neden olabilecek .tmp uzantılı dosyaların sistemin her açılışında kendiliğinden temizlenmesini istiyorsanız şu yolu izlemeniz gerekecektir.

:yazı:

Masaüstünde notepadi açın ve adını temizlik.txt olarak kaydedin.
Eğer File\Wiev menüsünden Dosya Uzantılarını Gizle seçeneğini kaldırmamışsanız kaydedeceğiniz dosyanın uzantısına txt eklemenize gerek yoktur.
Fakat bu özelliği kaldırmışsanız dosya uzantısını mutlaka txt olarak girmeniz gerekecektir.
Aksi takdirde dosyayı açamazsınız. Bu püf noktasını da verdikten sonra yolumuza devam edelim.
Masaüstünde oluşturmuş olduğumuz temizle.txt dosyasını açalım ve sırasıyla şu komutları girelim.

DELTREE /Y C:\WINDOWS\FF.TMP> NUL

C:\WINDOWS\COMM\deltree /y C:\Windows\tempor~1\.

C:\WINDOWS\COMM\deltree /y c:\windows\temp\.

Eğer internet cookieleri'nin otomatik olarak silinmesini de istiyorsanız yukarıdaki komutların arasına;

C:\WINDOWS\COMM\deltree /y C:\Windows\cookies\.

komutunu ilave edebilirsiniz. Cookielerin tamamıyla silinmesi hem web sayfalarının açılmasını ağırlaştıracaktır hem de gerçek anlamda işinize yarayacak zararsız sitelerle olan bağlantınızı sekteye uğratacaktır. Bu nedenle cookielerle ilgili komutu ayrıca verdim.
Komutların yazılımı sırasında herhangi bir hataya yer vermemeniz için tüm komutları bu sayfadan; kopyala, temizle.txt dosyasına; yapıştır, yöntemini kullanarak taşımanızda yarar vardır.
Tüm bu işlemleri tamamladıktan sonra dosyanızı kaydederek kapatın ve dosya uzantısını temizle.bat olarak değiştirin.
Değiştirdiğiniz dosyanın üzerine fare ile klikleyin. Kısa bir yükleme peryodu oluşacaktır.
en son olarak ta hazırlamış olduğunuz bat uzantılı bu dosyayı kes/yapıştır seçeneğini kullanarak Windows dizini içerisinde yer alan system32 klasörünün içerisine taşıyın.
Bundan sonra sisteminizin şişmesine neden olacak bu tür gereksiz dosyalar sisteminizin her açılış kapanışında kendiliğinden temizlenecektir.

Umarım işinize yarar bilmeyenler içinde iyi konu oldu.​

Onaylı Üye
Ödüller
5
9 HİZMET YILI
program indiriyordum bende sırf temizlik için sonra siliyordum gerek kalmadı teşekkürler

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
Bana da çok lazım youtubeden izliyorum abişeyler yapıyor ama anlamıyorum hızlı hızlı yapıyor arkadaş ne güzel anlatmıış saolsun .

Onaylı Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
eyw pc hızlanıyo sildikteen sonra XD

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
adamsın olm süreklli çalıştırdan kendim yazmaktan bıkmıştım

Ultra Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
Merhaba Arkadaşlar;

Sizlerle paylaşmak istediğim bilgi; bilgisayarı otomatik olarak temizlemek için neler yapılabilirliğe bir kaç öneride bulunmak.
Birincisi bilgisayara temizlik ve performans arttırıcı programlar kurmak, diğeri ise işlemleri basit birkaç komut yazarak işlemi otomatik olarak yaptırmaktır.
Windows işletim sisteminizin şişmesine neden olabilecek .tmp uzantılı dosyaların sistemin her açılışında kendiliğinden temizlenmesini istiyorsanız şu yolu izlemeniz gerekecektir.

:yazı:

Masaüstünde notepadi açın ve adını temizlik.txt olarak kaydedin.
Eğer File\Wiev menüsünden Dosya Uzantılarını Gizle seçeneğini kaldırmamışsanız kaydedeceğiniz dosyanın uzantısına txt eklemenize gerek yoktur.
Fakat bu özelliği kaldırmışsanız dosya uzantısını mutlaka txt olarak girmeniz gerekecektir.
Aksi takdirde dosyayı açamazsınız. Bu püf noktasını da verdikten sonra yolumuza devam edelim.
Masaüstünde oluşturmuş olduğumuz temizle.txt dosyasını açalım ve sırasıyla şu komutları girelim.

DELTREE /Y C:\WINDOWS\FF.TMP> NUL

C:\WINDOWS\COMM\deltree /y C:\Windows\tempor~1\.

C:\WINDOWS\COMM\deltree /y c:\windows\temp\.

Eğer internet cookieleri'nin otomatik olarak silinmesini de istiyorsanız yukarıdaki komutların arasına;

C:\WINDOWS\COMM\deltree /y C:\Windows\cookies\.

komutunu ilave edebilirsiniz. Cookielerin tamamıyla silinmesi hem web sayfalarının açılmasını ağırlaştıracaktır hem de gerçek anlamda işinize yarayacak zararsız sitelerle olan bağlantınızı sekteye uğratacaktır. Bu nedenle cookielerle ilgili komutu ayrıca verdim.
Komutların yazılımı sırasında herhangi bir hataya yer vermemeniz için tüm komutları bu sayfadan; kopyala, temizle.txt dosyasına; yapıştır, yöntemini kullanarak taşımanızda yarar vardır.
Tüm bu işlemleri tamamladıktan sonra dosyanızı kaydederek kapatın ve dosya uzantısını temizle.bat olarak değiştirin.
Değiştirdiğiniz dosyanın üzerine fare ile klikleyin. Kısa bir yükleme peryodu oluşacaktır.
en son olarak ta hazırlamış olduğunuz bat uzantılı bu dosyayı kes/yapıştır seçeneğini kullanarak Windows dizini içerisinde yer alan system32 klasörünün içerisine taşıyın.
Bundan sonra sisteminizin şişmesine neden olacak bu tür gereksiz dosyalar sisteminizin her açılış kapanışında kendiliğinden temizlenecektir.

Umarım işinize yarar bilmeyenler içinde iyi konu oldu.​
txt sonuna .exe .bat .cmd konularak otomotik sekilde çalıstırılabilir. (düzenle yapabilirsen böyle düzenle bence :) )

The Ghost Living Inside You
Ultra Üye
Ödüller
7
Sosyal
6 HİZMET YILI
Teşekkürler cpu yüksek oluyordu düşme oldu

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
bazıları kötü demis ama iyide olabilir denicem ben

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Kral ya denemeye gidiyorm ben eline sağlık

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
windows r tuşuna bas arama motoruna temp yaz ve entere bas klasörü sil windows r yap arama motoruna %temp% yaz ve bütün kalasörleri sil bilgisayarın daha hızlı olucaktır

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...