It was all a dream.
Süper Üye
Selamlar,mh üyeleri bugün sistem yavaşlığı donma gibi sorunların çözümünü sizlerle paylaşacağım.Sistem bakımı nasıl yapılır gelin bir göz atalım.
Tüm driverlarınızın ve windows'un güncel olması sisteminizin düzgün şekilde çalısması için gereklidir.
1- Disk Temizleme
Windows 10’da başlat simgesinin yanında bulunan arama seçeneğine tıklayıp “Disk Temizleme” yazıyoruz,ardından arama kısmında çıkan disk temizlemeye tıklıyoruz. Açılan ekranda bize sürücü seçiminizi soracaktır. “C” klasörü seçiyoruz ve “Tamam”a tıklıyoruz.
2- Geçici Dosyaları Temizleme
W + R Kısayolunu kullanarak çalıştır komunutu başlatalım arama kısmına 'temp' yazıp entera basıyoruz.Çıkan tüm dosya klasörleri siliyoruz.
Tekrar'dan W + R Kısayolunu kullanarak çalıştır komutuna giriyoruz bu sefer ise %temp% yazıyoruz.Çıkan tüm dosya klasörleri siliyoruz.
3- Birleştirme Ve İyileştirme
Sürücülerinizi iyileştirmek bilgisayarınızın sorunsuz biçimde çalışmasına ve daha hızlı önyükleme yapmasına yardımcı olabilir.
Görev çubuğundaki arama çubuğunu seçin ve birleştir yazın. Sürücüleri Birleştir ve İyileştir'i seçin
İyileştirmek istediğiniz disk sürücüsünü seçin.En iyi Duruma Getir düğmesini seçin.
4- Başlangıçtaki Gereksiz Programları Kapatma
CTRL+ALT+DELETE Kısayolunu kullanarak görev yöneticisini açalım.Oradan başlangıç sekmesine gidelim.
Buradan başlangıçta açılmasını istemediğimiz programların üstüne tıklayarak, sağ alttan devre dışı bırak butonuna basıyoruz. Ben Discord,epic games,one drive,steamı devre dışı bıraktım çünki başlangıçta bilgisayarımın hızlı açılmasını istiyorum,gördüğünüz gibi Java uptade,windows security,adobe programlarını açık olarak bıraktım bunun sebebi kendileri otomatik güncellemesidir.
5- Windows'u En iyi Performans İçin Ayarlamak
WIN + R Kısayolunu kullanarak Çalıştır’ı açın ve sysdm.cpl yazıp tamam diyelim.
Gelişmiş, Performans , Ayarlar seçeneğine tıklayalım.
Performans ayarlarını açıyoruz en iyi performans için ayarla'ya tıklıyoruz ve uygula butonuna basıyoruz.
6-Bunları Yaptıktan Sonra Sistemi Yeniden Başlatın.
Son düzenleme: