Bilgisayar Hızlandırma Bakımı ;Yavaşlama Çözümü

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
It was all a dream.
Süper Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
:yazı:

Selamlar,mh üyeleri bugün sistem yavaşlığı donma gibi sorunların çözümünü sizlerle paylaşacağım.Sistem bakımı nasıl yapılır gelin bir göz atalım.
Tüm driverlarınızın ve windows'un güncel olması sisteminizin düzgün şekilde çalısması için gereklidir.

1- Disk Temizleme

disktemizleme.jpg

Windows 10’da başlat simgesinin yanında bulunan arama seçeneğine tıklayıp “Disk Temizleme” yazıyoruz,ardından arama kısmında çıkan disk temizlemeye tıklıyoruz. Açılan ekranda bize sürücü seçiminizi soracaktır. “C” klasörü seçiyoruz ve “Tamam”a tıklıyoruz.

2- Geçici Dosyaları Temizleme

temp.jpg

W + R Kısayolunu kullanarak çalıştır komunutu başlatalım arama kısmına 'temp' yazıp entera basıyoruz.Çıkan tüm dosya klasörleri siliyoruz.

temp2.jpg

Tekrar'dan W + R Kısayolunu kullanarak çalıştır komutuna giriyoruz bu sefer ise %temp% yazıyoruz.Çıkan tüm dosya klasörleri siliyoruz.

3- Birleştirme Ve İyileştirme

Sürücülerinizi iyileştirmek bilgisayarınızın sorunsuz biçimde çalışmasına ve daha hızlı önyükleme yapmasına yardımcı olabilir.
Görev çubuğundaki arama çubuğunu seçin ve birleştir yazın. Sürücüleri Birleştir ve İyileştir'i seçin

birleştirmee.jpg

İyileştirmek istediğiniz disk sürücüsünü seçin.En iyi Duruma Getir düğmesini seçin.

4- Başlangıçtaki Gereksiz Programları Kapatma

CTRL+ALT+DELETE Kısayolunu kullanarak görev yöneticisini açalım.Oradan başlangıç sekmesine gidelim.

başlangıc.jpg

Buradan başlangıçta açılmasını istemediğimiz programların üstüne tıklayarak, sağ alttan devre dışı bırak butonuna basıyoruz. Ben Discord,epic games,one drive,steamı devre dışı bıraktım çünki başlangıçta bilgisayarımın hızlı açılmasını istiyorum,gördüğünüz gibi Java uptade,windows security,adobe programlarını açık olarak bıraktım bunun sebebi kendileri otomatik güncellemesidir.

5- Windows'u En iyi Performans İçin Ayarlamak

WIN + R Kısayolunu kullanarak Çalıştır’ı açın ve sysdm.cpl yazıp tamam diyelim.

performans.jpg

Gelişmiş, Performans , Ayarlar seçeneğine tıklayalım.

sistemayarlar.jpg

Performans ayarlarını açıyoruz en iyi performans için ayarla'ya tıklıyoruz ve uygula butonuna basıyoruz.

eniyiperformans.jpg

6-Bunları Yaptıktan Sonra Sistemi Yeniden Başlatın.

Son düzenleme:
zombie knife
Seçkin Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Şuanda aynılarını yaptım Birleştirme Ve İyileştirme yaparken iyileştir yoktu iyi duruma getire tıkladım sistem gayet rahatladı arkadan açılan 10 tane felen program vardı herşey için teşşekür ederim baya baya baya yararlı konu

It was all a dream.
Süper Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Şuanda aynılarını yaptım Birleştirme Ve İyileştirme yaparken iyileştir yoktu iyi duruma getire tıkladım sistem gayet rahatladı arkadan açılan 10 tane felen program vardı herşey için teşşekür ederim baya baya baya yararlı konu

Rica ederim,yardımcı olduğuma sevindim.

temp klasöründe 13gb dosa olmuş teşekküre ederim dostum.

Rica ederim, sistem rahatlamıştır.

Malei
Seçkin Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Obrigado por compartilhar amigo. Minha pasta temp estava "sobrecarregada".
Existem outras funcionalidades que também possam ajudar ?
(10gb) 0.0

Son düzenleme:
It was all a dream.
Süper Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Teşekkürler 11gb olmuş benimde

Rica ederim, her 2 3 ayda bir temizlemek gerek.

İşime yaradı paylaşım güzel bilgisayar kendine geldi biraz

İşine yaradığına sevindim, düzenli olarak arada temizle.

Yararlı konu bilgi için teşekkürler emeğine sağlık deneyeceğim teşekkürler

Rica ederim, iyi forumlar.

paylaşım için teşekkürler sırf 7 gb sildim

Rica ederim, sevindim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...