Çözüldü Overclock yapmak istiyorum nasıl yaparım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
arkadaşlar merhaba sistemimde 1050ti ve ryzen 3 1200 var. Oyunlarda aldığım fps normalden düşük overclock yapıp azda olsa fps arttırmayı düşünüyorum bu konuda yardımcı olacak varmı?

Çözüm
MSi Afterburner programı saat hızlarında değişiklik yapmanı sağlıyor. Tabii overclock bilmeden asla yapmaman gereken bir şey, saatleri sona çekeyim fps artsın gibi bir şey yok voltaj, sıcaklık gibi bir çok değeri de takip etmen gerekiyor. Çok çok iyi araştırma yapmadan asla girişme bile bilgisayara zarar verirsin.
☾⭒ königsrasse
Ultra Üye
Ödüller
10
7 HİZMET YILI
MSi Afterburner programı saat hızlarında değişiklik yapmanı sağlıyor. Tabii overclock bilmeden asla yapmaman gereken bir şey, saatleri sona çekeyim fps artsın gibi bir şey yok voltaj, sıcaklık gibi bir çok değeri de takip etmen gerekiyor. Çok çok iyi araştırma yapmadan asla girişme bile bilgisayara zarar verirsin.

Çözüm
Seçkin Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
anladım peki ekran kartım ve işlemcim için genel kullanılabilir bir overclock ayarı varmıdır yani tüm 1050ti lara aynı overclock yapılabilirmi?

☾⭒ königsrasse
Ultra Üye
Ödüller
10
7 HİZMET YILI
anladım peki ekran kartım ve işlemcim için genel kullanılabilir bir overclock ayarı varmıdır yani tüm 1050ti lara aynı overclock yapılabilirmi?
Soğutmaya göre değişir, voltaj ayarıyla oynamadan saat hızlarını ufak ufak artırırsan bir problem çıkmaz. Ama voltajla oynayıp saat hızlarını olması gerektiğinden daha yükseklere de çıkarabilrisin bu performansı artıracaktır ama risk de artacaktır. Hem sıcaklık hem de fazla voltaj ekran kartını yakabilir. Sabit bir ayar yoktur, dayanabileceği kadar çıkarmak tamamen senin kontrolünde :D

Onaylı Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
işlemci için b450 anakart gerekiyor ekran kartında nvida msi afterburner ile overclock yapabilirsin düzenli rakamları videolarında bulabilirsin

Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Eğer işlemcin yorgun ve artık gidici değilse yapmanı tavsiye etmem. Son demlerine doğru yapıp kullan derim

Seçkin Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
Eğer işlemcin yorgun ve artık gidici değilse yapmanı tavsiye etmem. Son demlerine doğru yapıp kullan derim
sistemim yeni 1 sene oldu olmadı
Post automatically merged:

dostum bilmiyorsan yapma malum bu devirde pc almak zor boşuna çöpe gitmesin pc
normalde yapmayı düşünmezdim ama bilgisayarın perfonmansı düşmeye başladı enazından 25 30 fps fazla olsun diye yapmayı düşünüyordum ama dediğin gibi riskli bişey

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...