Oyun Tasarlamaya Nerden Başlamalıyım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
Oyun tasarlamaya nerden başlayabilirim ? (android) unity kullanmak istiyorum ama öz bir kaynak bulamadım (bulursanız yoruma atarsanız sevinirim) adam daha neyin ne olduğunu göstermeden direk kod yazıyor hiçbir şey anlamıyorum.Önerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler

Onaylı Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Şimdi bir düşüneyim nerden başlamalısın...
BAŞLAMAMALISIN.

Neyse konuya geri dönelim.UNITY kullanarak sadece 1 tane oyun yaptım oda TETRIS yaptıklarımda şuydu kendime bir platform oluşturup artık 5X5 6X6 10X10 sana kalmış ben kolaya kaçıp 4X4 yapmıştım platformu bunları yaptıktan sonra UNITY kullanan ve bu tarz oyunlar yapan insanlara ulaştım video falan izlediysen sadece birkaç kod yazar ve hiçbir şey anlamazsın ben videosunu izlediğim adama ulaştım ve oyunun açık kaynak kodlarını (Source) aldım bu işten sonrası çok basit zaten ben ne yaptım diye sorarsan oyun W,A,S,D ile kontrol ediliyordu ben onu yön tuşlarına çevirdim ki bunu sende yapabilirsin işte kendime ait blokların şekillerin Texturelerini yaptım Photoshop Cs6 ile ondan sonra oyunu bitirdim.
Umarım işe yarar. <3

Onaylı Üye
5 HİZMET YILI
hayal dünyanı genişlet haylaini kurdugun şeyeri yansıtmaya bak ilk once zevk veren şeyler oyun vb gibi

Uzman Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
BAŞLAMAMALISIN.

Neyse konuya geri dönelim.UNITY kullanarak sadece 1 tane oyun yaptım oda TETRIS yaptıklarımda şuydu kendime bir platform oluşturup artık 5X5 6X6 10X10 sana kalmış ben kolaya kaçıp 4X4 yapmıştım platformu bunları yaptıktan sonra UNITY kullanan ve bu tarz oyunlar yapan insanlara ulaştım video falan izlediysen sadece birkaç kod yazar ve hiçbir şey anlamazsın ben videosunu izlediğim adama ulaştım ve oyunun açık kaynak kodlarını (Source) aldım bu işten sonrası çok basit zaten ben ne yaptım diye sorarsan oyun W,A,S,D ile kontrol ediliyordu ben onu yön tuşlarına çevirdim ki bunu sende yapabilirsin işte kendime ait blokların şekillerin Texturelerini yaptım Photoshop Cs6 ile ondan sonra oyunu bitirdim.
Umarım işe yarar. <3
en açıklayıcı yorum <3
Post automatically merged:

2D mi 3D mi olacak oyun?
2D planlıyorum

Üye
6 HİZMET YILI
[QUOTE = "BurakTR01, post: 3010084, member: 510349"]
the most revealing comment <3
Post automatically merged:

Onaylı Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
BAŞLAMAMALISIN.

Umarım işe yarar. <3
Şimdi sana 2 tane Source atacağım kullanmayı becerebilirsen BECERİRSİN.

Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

Onaylı Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
küçük çaplı flapy bird tarzı oyun yapımı için birşeyler istiyosan youtubda çok güzel anlatımlı kod yazılımları var

Onaylı Üye
5 HİZMET YILI
I used to use a service called Buildbox which helped me make games, i enjoyed it

Süper Üye
Ödüller
8
6 HİZMET YILI
Oyunun nasıl bişey olacanı kurgusu U tasarlamaya başla sonra bazı basit uygulamalardan harita taslağı ve kaplamalar oluştur

Üye
Ödüller
1
6 HİZMET YILI
Hangi kısımla ilgileneceğin önemli altyapısı farklı görsel arayüzü farklı hepsini tek başına yapabilmen için dedikleri gibi sağlam bir hayalgücün ve her programa hakimiyetin gerekmekte.

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
bence en çok tutulan oyunlara bakarak benzeri şeyler yapmalısın genelde tüm oyunlar böyle ortaya çıktı zaten

Üye
5 HİZMET YILI
first you have to think about what the game will be before making the code models etc.

Üye
6 HİZMET YILI
kanka bence clickbait youtube videolarına falan hiç takılma hangi programı kullanacaksan unity falan o ne kullanıyorsa o dilde kendini azıcık geliştir basit şeyleri kavra devamı gelir.
grafik kısmı zaten zorlayacak ama hazır dosyalar falan da var. tek ihtiyacın olan azim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...