Çözüldü Oyunlarda bir süre sonra düşük FPS'ye sabitleniyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
Oyunları ilk açtığım zaman sıkıntısız normal alacağım FPS'i alıyorum, 15 20 dakika sonra 5 dakika veya daha uzun süreliğine FPS'i ya 50'ye ya 30'a sabitlemeye çalışıyor. Valorant'ta bu 80 90 oluyor ama sayı olarak hissiyatı 30 15 arası, nedenini bilen yardımcı olabilecek birileri var mı?

Moderatörün son düzenlenenleri:
Çözüm
Hocam ayarlardan güç tasarrufu modlarını kontrol etmeni öenririm. Eğer oda yoksa bios güncellemesine bir bak bendede oluyordu belli bir sıcaklığa ulaşınca kısıyordu biostanmış
Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
driverlar güncel mi ? sistem özellikleriniz nelerdir, ayrıca donanımlarınızın fazla ısınmasından kaynaklanıyor olabilir

Onaylı Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
bilgisayarın çok ısınıyor olabilir fanların doğru çalışıp çalışmadığını kontrol eder misin

Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Ekran kartını güncellemeyi dene sonra. V-Sync açıkmı diye bak varsa kapat. NVIDIA'ysa ayarlarını yap aynı sekil. Bence düzelecektir.

Üye
3 HİZMET YILI
Dostum Ekran Kartı Veya İşlemcinin fazla ısınması ile alakalıdır sıvı soğutucu almanı önerebilirim

Süper Üye
Ödüller
8
6 HİZMET YILI
Hocam ayarlardan güç tasarrufu modlarını kontrol etmeni öenririm. Eğer oda yoksa bios güncellemesine bir bak bendede oluyordu belli bir sıcaklığa ulaşınca kısıyordu biostanmış

Çözüm
Hileci Geldi Hanım
Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
en son ne zaman termal macun yenilendi ? ve format ne zaman atıldı bilgisayar'a antivürüs programı ile taratmanı tavsiye ederim

Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
İşlemci ve ekran kartının ısınmasından kaynaklanıyor. Ya donanımsal anlamda ürün satın alman lazım veya alternatif windows baştan kurup olası cookies ve temp şişkinliklerini de azaltarak temiz kurulumla kullanman durumu izole etmene yardımcı olur.

Seçkin Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
2 şey geliyor aklıma. 1.si bilgisayarın çok fazla ısınıyordur o yüzden performansını kısıtlıyordur. 2.si ekran kartının Hz değeri düşüktür ve bundan fazla miktarda FPS almaya çalışıyorsundur ve sonuç olarak ekran yırtıkları oluşuyordur.

Durum 2.si ise oyunlarda V-Sync açmalısın.

Onaylı Üye
Ödüller
3
7 HİZMET YILI
bilgisayrın kasa ise ilk önce güzelce temizlemelisin ısındığı için fps düşmesi yapar temiz dersende macunlarını yenilemen gerek

Onaylı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
lolde yan hesabıma girdiğimde 20 30 fos alıyorum ama kendi hesabımda 120 fps alıyorum aynı bilgisayarda. Yardımcı olabilir misiniz neden böyle oluyor

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Oyunları ilk açtığım zaman sıkıntısız normal alacağım FPS'i alıyorum, 15 20 dakika sonra 5 dakika veya daha uzun süreliğine FPS'i ya 50'ye ya 30'a sabitlemeye çalışıyor. Valorant'ta bu 80 90 oluyor ama sayı olarak hissiyatı 30 15 arası, nedenini bilen yardımcı olabilecek birileri var mı?
ısınıyordur dar boğaaz olabilir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...