Çözüldü Oyunlarda RTX 2070 ekran kartı 1050 Ti performansı gösteriyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
RTX 2070 8 GB VRAM.
i7 10750H.
16 GB çift kanal RAM.
144Hz 15.6inç ekran.
Aga oyunlarda özellikle LoL'de vesaire 120 FPS alıyorum, 1050 Ti olan arkadaş 210 FPS alıyor. Ayarları da değiştirsem FPS değişmiyor, sürücüler güncel. Driver deyip durmayın lütfen bilgisayarı servise de gönderdim ama bir şeyi yok dediler.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Çözüm
LOL gibi moba oyunları ekran kartından ziyade cpu kullanır. Aldığınız fps'in arkadaşınızdan düşük olmasının nedeni muhtemelen onun işlemcisinin daha iyi olması ya da çok daha düşük çözünürlükle ve grafik ayarlarıyla oynamasıdır.
->Ek olarak dikey eşitleme - fps limiti tarzı şeyler oyun ayarlarında açıkmı diye kontrol edin.
->Windows güç ayarlarından güç ayarınızı maksimum performans yapın.
->Afterburner ile ekran kartınızın ne kadarlık kullanıldığını test edin. Bu testi bir moba oyununda yapmaktan ziyade ekran kartınıza yük bindiricek bir oyunda yapın. (RDR2,Cyberpunk etc). Eğer ekran kartınızının kullanım oranı %60-%70 civarındaysa ve internette baktığınız testlerde adamlar stabil %95+ alıyorsa ya ekran kartınızda bir problem var (ki...
Süper Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
GeForce Experience gibi bir program kullanıyosan sil direkt. Ön ayar gibi saçmalıklar uygulayıp oyun içi FPS'yi düşürmekten başka bir şey yapmıyor çünkü.

Přijímám všechno, co mi život dal i vzal.
Banlı Üye
Ödüller
3
Sosyal
6 HİZMET YILI
İşlemci kaç GHZ de çalışıyor. Bellekler BIOSda kaç MHZ. Ekran kartı ve denetim masası yüksek performans seçili mi? Bıos güncel mi? FPS değerleri gayet normal, profesyonel oyuncuların hepsi düşük ayarda oynar bilgin olsun.
Ne bir test nede bir SS atmışsın bilgi paylaş ki yardımcı olalım.
1050TI dediğin kart RUST oyununda 30 FPS alıyor haberin olsun.

Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
nvdia denetim masasında en düşüğe almış olabilir yüksek fps istiyorsan sende bakabilirsin

Słyszę, słyszę letni powiew.
Kurucu
Ödüller
25
10 HİZMET YILI
LOL gibi moba oyunları ekran kartından ziyade cpu kullanır. Aldığınız fps'in arkadaşınızdan düşük olmasının nedeni muhtemelen onun işlemcisinin daha iyi olması ya da çok daha düşük çözünürlükle ve grafik ayarlarıyla oynamasıdır.
->Ek olarak dikey eşitleme - fps limiti tarzı şeyler oyun ayarlarında açıkmı diye kontrol edin.
->Windows güç ayarlarından güç ayarınızı maksimum performans yapın.
->Afterburner ile ekran kartınızın ne kadarlık kullanıldığını test edin. Bu testi bir moba oyununda yapmaktan ziyade ekran kartınıza yük bindiricek bir oyunda yapın. (RDR2,Cyberpunk etc). Eğer ekran kartınızının kullanım oranı %60-%70 civarındaysa ve internette baktığınız testlerde adamlar stabil %95+ alıyorsa ya ekran kartınızda bir problem var (ki bu olasılık çok düşük), ya da ekran kartınız için uygun olmayan bir çözünürlükte oynuyorsunuz.

Çözüm
Üye
3 HİZMET YILI
öncelikle ramin çift kanal olması senin için avantaj sağlar lol cs go gibi oyunlarda2 kata kadar fps artışı sağlarsın forza gibi oyunlarda da baya efektif onun dışında son sürücüleri kullandığından emin ol laptop kullanıyor isen nvidia optimus fpsini etkiliyor ek monitor kullanabilirsin.

Süper Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Laptopla laptop mu kıyaslıyorsun masaüstü mü onada bağlı. Masaüstü cpu lar notebooklara göre bayağı güçlü.

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
İşlemcinin ekran kartını kullanıyor. Nvidia denetim masasından kendi ekran kartını kullanması için ayarla. Ek olarak da Geforce experience'den laptoplar için güç tasarrufu modu var onu kapat.

The Ghost Living Inside You
Ultra Üye
Ödüller
7
Sosyal
6 HİZMET YILI
Arkadaşının grafik kalitesi lowdadır seninki ultrada olabilir.Daha iyi fps almak istiyorsan görüntü kaliteni düşür.

Onaylı Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
RTX 2070 8GB VRAM
İ7 10750H
16GB çift kanal RAM
144hz 15.6inç ekran
Aga oyunlarda özellikle lolde vesaire 120 fps alıyorum 1050Tİ olan arkadaş 210 fps alıyor ayarlarıda değiştirsem fps değişmiyor sürücüler güncel DRİVER diyip durmayın lütfen bilgisayarı servisede gönderdim ama bişeyi yok dediler
İşlemcin ile ekran kartın uyumlu değilse işlemciyi boğuyordur bide fps sabitleyici açıkmı değilmi kontrol fps yükseltir diyen uygulama indirdiysende onları sil

Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
kanka bios update deneyebilirsin belki is yapar onun dısında dusuk fps almanın sebebı ekran kartının az kullanılması olabilir

Uzman Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
ekran kartı evet az kullanılıyor ama her oyunda değil cod:bo cold war aldım mesela onda full ayarlarda %94 kullanıyor ve fps 100 110 ama lolde düşük ayarlara alıncada yüksek ayarlara alıncada fps 100 hep hatta tflerde çok düşüyor geforce experienceyi sadece sürücü indirmek için kullanıyorum

Onaylı Üye
4 HİZMET YILI
oyunun ekran kartını kullandığından emin ol işlemci gpu sunu kullanıyor olabilir ayrıca cpu unda lol de o ekran kartıyla 120 alcak kadar kötü bi cpu değiş shader reset yapıp nvidia ayarlarını sıfırlayıp denemeni öneririm

Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Bence fps kısıtlanmış senin. Onu düzeltmen gerekebilir. Yani bir kaç işlem var yapman gereken ayrı ayrı demeyebilirsin. Drive güncelleme boşver

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...