Oyunlardaki DirectX Hatası Çözümü [ Kesin Çözüm ]

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Süper Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
   Yazılı Anlatım [ Kesin Çözüm ]

Oyun kurulurken DirectX hatası alıyorsanız. Aşağıdaki çözüm yollarını deneyiniz. Aşağıdaki iki yolda denenmiş ve çözüm %100 alınmıştır. Bu hatlar genelde EA Games in eski oyunlarında çıkmaktadır. Deneyin çözüm alacaksınız. 

1. Yol: 
Autorun klasörün içinde autorun.cfg adında bir dosya bulunmaktadır. O dosyayı not defteri ile açıp DirectXverison=DirectX9.0c yazan yeri bu şekil yapınız. DirectXverison=0 yapınız. Bu işlemleri yapabilmeniz için Cd yada dvd içindeki dosyayı değiştirme şansınız olmayacaktır. Bunun için cd veya dvd içindeki dosyaları pc ye kopyalıp yukarıda yaptığım işlemi uygulayın. 

2. Yol: 
1. seçenekteki yolların uygulamadığı durumda yapmanız gereken bir tek çözüm yolu kalıyor. Cd yada dvd içindeki dosyları pc içine kopyalayın. Autorun.cfg dosyası DirectXverison=DirectX9.0c versiyonu istediğinden bazı oyunlarda versiyonu 0 da yapsanız sorun düzelmiyor. Bu durumda yapılacak tek şey; bilgisayara kopyaladığınız oyunun içindeki DirectX yazan klasörün adını "DirectX9.0c" diye değiştirseniz, directX istemeden kurulum işlemi başlayacaktır. 

Herkese iyi oyunlar...

Umarım İşinize Yaramıştır Arkadaşlar. Hepiniz Selametle Kalın. İyi Oyunlar...

Onaylı Üye
10 HİZMET YILI
RE: Oyunlardaki DirectX Htası Çözümü [ Kesin Çözüm ]

emeğine sağlık bide bana yardım etsen

Üye
10 HİZMET YILI
RE: Oyunlardaki DirectX Htası Çözümü [ Kesin Çözüm ]

guhzel olmusy sgol

Seçkin Üye
9 HİZMET YILI
Yararlı Konu; Bunu Paylaşmadan Önce Grand Theft Auto V (GTA 5) Yukledım Kurulurken O Hatayı Verdi Ve Sildim 80 GP LIk Dosyayı

Bilinmiyor
Efsane Üye
Ödüller
13
10 HİZMET YILI
Yararlı Konu Çözüm Kesin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...