Oyunları kapatınca bilgisayar donuyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
PC oyunları kapatınca donuyor fare filan haraket etmiyor yeniden başlat yapmak zorunda kalıyorum pc nin parformans sorunu yok macunlar yeni temizledim de iki şey aklımda ya ram elektiriklenme yapıyor yada harddiskde bir sorun var ssd ile harddisk kulanıyorum win ssd de kurulu ssd de 61 gb boş alan var harddisk de de 101 gb boş alan var ama tuhaf bir şekilde oyun kapanınca her zaman olmuyor ama gün içinde 10 kez başka oyunlara girip çıkmışsam 4 ünde oluyor oyun içinde hiç bir zaman kapanma donma durumu olmadı oyun kapanıp masaüsttüne döndüğüm anda oldu nedenini emin olamadım yardımıcı olur musunuz

Moderatörün son düzenlenenleri:
Onaylı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
sisteminde kurulu driverler güncel mi

Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
işlem önceliği gerçek zamanlının üstünde ise bu sorun olabilir , görev yöneticisi performans sekmesinden işlemci frekanslarını takip etmeni öneririm , malwarebyte programı ile derin tarama yapıp windowsun offline taramasını da kullan sorunun tespiti için çok işlem var ama bunları deneyip geri dönüş sağlarsan yardımcı olmaya çalışırım

Uzman Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
sisteminde kurulu driverler güncel mi
evet
işlem önceliği gerçek zamanlının üstünde ise bu sorun olabilir , görev yöneticisi performans sekmesinden işlemci frekanslarını takip etmeni öneririm , programı ile derin tarama yapıp windowsun offline taramasını da kullan sorunun tespiti için çok işlem var ama bunları deneyip geri dönüş sağlarsan yardımcı olmaya çalışırım
kontrol ettim hocam malwarebyte ile kontrolettiğimde bir sorun olmadı sorun hala var hocam

Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
evet

kontrol ettim hocam malwarebyte ile kontrolettiğimde bir sorun olmadı sorun hala var hocam
performans sekmesinde ram işlemci grafiklerinde gözünüze tuhaf gelen ya da sıradışı bir işlem var mı hizmetlere de göz atabilirsiniz. crystaldiskmark ile disk sağlıklarını gözden geçirebilirsiniz bahsettiğiniz durum genelde işlemci ön belleği ya da disk sorunlarında ortaya çıkar eğer tüm bu dediklerimde sorun yoksa ram testi de yapabilirsiniz.

Banlı Üye
Ödüller
16
7 HİZMET YILI
işlemci macununu değiştirirken fan vidalarını çok sıkmıştır gevşetirsen sorun çözülür

Uzman Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
performans sekmesinde ram işlemci grafiklerinde gözünüze tuhaf gelen ya da sıradışı bir işlem var mı hizmetlere de göz atabilirsiniz. crystaldiskmark ile disk sağlıklarını gözden geçirebilirsiniz bahsettiğiniz durum genelde işlemci ön belleği ya da disk sorunlarında ortaya çıkar eğer tüm bu dediklerimde sorun yoksa ram testi de yapabilirsiniz.
32 gb ram var 8 gb de ekran kartı verilerde dar boğaz sıcaklık yükselmesi olmuyor 80 derece üstüne çıkmaması için parformans düşürdüm ekran kartında test yaptım ama bir sağlıklı bir sonuç alamadım herşey normal görünüyor sorunda burda sorun yokken böyle bir durum oluyor
Post automatically merged:

işlemci macununu değiştirirken fan vidalarını çok sıkmıştır gevşetirsen sorun çözülür
amd işlemci si ayarlıdır fan direkt kasılıyor sıkma durumu yok döndürmek yeterlidir

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
ekran kartından kaynaklanıyor bence kasayı bir açık toz toplamışmı bakmalısın

Ultra Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
kankam aynı sorun hemen hemen bende de var windows sürümünden kaynaklandığını düşünyorum win 22h2 1904 sürümünü kullanıyorum bu sürüme geçtiğim zamnadan beri aynı sorunu yaşıyorum aynı sorunu win 1801 öyle bir şeydi sürümünde de yaşıyorum

Herkese Yapışanı Değil Kendime Yakışanı Severim
Onaylı Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
harddiskinde sorun olabilir

🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨
Ultra Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Oyunlardan çıkarken bilgisayarın donmasının, vida gevşekliğine bağlayacak kadar hayal gücü kullanabilmene hayran kaldım doğrusu :D

PC oyunları kapatınca donuyor fare filan haraket etmiyor yeniden başlat yapmak zorunda kalıyorum pc nin parformans sorunu yok macunlar yeni temizledim de iki şey aklımda ya ram elektiriklenme yapıyor yada harddiskde bir sorun var ssd ile harddisk kulanıyorum win ssd de kurulu ssd de 61 gb boş alan var harddisk de de 101 gb boş alan var ama tuhaf bir şekilde oyun kapanınca her zaman olmuyor ama gün içinde 10 kez başka oyunlara girip çıkmışsam 4 ünde oluyor oyun içinde hiç bir zaman kapanma donma durumu olmadı oyun kapanıp masaüsttüne döndüğüm anda oldu nedenini emin olamadım yardımıcı olur musunuz
Arka plan işlemlerinde çok fazla işlem varsa yeterli boş ram miktarı olmadığından bu sorunu yaşayabilirsin. Bir diğer konu ise hdd yada ssd 'deki sorunlar olabilmekte.

Banlı Üye
Ödüller
16
7 HİZMET YILI
Oyunlardan çıkarken bilgisayarın donmasının, vida gevşekliğine bağlayacak kadar hayal gücü kullanabilmene hayran kaldım doğrusu :D

Arka plan işlemlerinde çok fazla işlem varsa yeterli boş ram miktarı olmadığından bu sorunu yaşayabilirsin. Bir diğer konu ise hdd yada ssd 'deki sorunlar olabilmekte.
nazar boncuğu adam max github pastelemeye devam et bu tarz sorunlarla biz ilgileniriz. Gereğinden fazla fan vidasını sıkmak anakartı etkiler buda zarar veriyor olabilir bu tarz sorunlar termal macunu değişiminden sonra görülür yani evet çözümü benim hayal gücüm değil yeterli bilgiye sahip olmam.

Onaylı Üye
Ödüller
7
10 HİZMET YILI
driver güncel ise sorun hala devam ediyorsa harddiskin sıkıntılı olabilir yada bi format atarak deneyebilirsin.

ölmedim geri döndüm kaldığımız yerden devam
Süper Üye
Ödüller
6
Sosyal
6 HİZMET YILI
  1. Sürücü Güncellemelerini Kontrol Et: 🖥️💡 Donma sorunu yaşadığınızda, ekran kartı sürücüsü ve fare sürücüsü gibi donanım bileşenleriniz için en son güncellemeleri kontrol edin. Üreticinin resmi web sitesini ziyaret ederek en son sürücü sürümlerini indirip yükleyebilirsiniz.
  2. Isınma Sorunlarını Kontrol Et: 🔥❄️ Sisteminizin aşırı ısınması, oyunları kapatırken donmalara neden olabilir. İşlemci ve grafik kartı gibi bileşenlerin sıcaklığını izlemek için bir yazılım kullanabilirsiniz. Aşırı ısınma durumunda, daha iyi bir soğutma çözümü (örneğin, daha iyi bir CPU soğutucusu veya ek fanlar) düşünebilirsiniz.
  3. Bellek Sorunlarını Kontrol Et: 💾🔎 RAM'lerinizde bir sorun olabilir. Bellek modüllerini tek tek çıkarıp takarak veya bir bellek test programı kullanarak (örneğin, Memtest86) bellek sorunlarını kontrol edebilirsiniz. Eğer hatalar algılarsanız, sorunlu bellek modülünü değiştirmeniz gerekebilir.
  4. Sabit Disk Sorunlarını Kontrol Et: 💽🔍 Hard diskte bir sorun olabileceğini düşünüyorsanız, Disk İşletim Sistemi (OS) içinde yerleşik olan ve diskin sağlığını kontrol eden bir araç olan CHKDSK'yi çalıştırabilirsiniz. Komut istemcisini yönetici olarak çalıştırarak "chkdsk C: /f /r" komutunu yazabilirsiniz (C yerine SSD'nin harfini yazın). Bu komut diskteki hataları tespit edecek ve düzeltecektir.
  5. Arka Planda Çalışan Programları Kapatın: 💻🔒 Oyunları kapatırken donma sorunu yaşıyorsanız, arka planda çalışan uygulamaların kaynakları tüketmesi olası bir sebep olabilir. Geçici olarak arka planda çalışan gereksiz programları ve hizmetleri devre dışı bırakarak deneyin.

Ultra Üye
Ödüller
4
3 HİZMET YILI
Sistem crash veriyor olabilir oyundan çıkınca bence bi format at

Uzman Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
kankam aynı sorun hemen hemen bende de var windows sürümünden kaynaklandığını düşünyorum win 22h2 1904 sürümünü kullanıyorum bu sürüme geçtiğim zamnadan beri aynı sorunu yaşıyorum aynı sorunu win 1801 öyle bir şeydi sürümünde de yaşıyorum
21h2 sürümü kulanıyorum hocam aynı sürümdeyim aldığımdan beri eskiden böyle bir sorun yokdu sonradan başladı bu durum

32 gb ram 8 gb ekran kartım var ssd 60 gb 177 gb harddiskde boş alan var hocam bir drop yeme gibi bir sorunum yok işlemcim de hiç bir ısınmada yok

nazar boncuğu adam max github pastelemeye devam et bu tarz sorunlarla biz ilgileniriz. Gereğinden fazla fan vidasını sıkmak anakartı etkiler buda zarar veriyor olabilir bu tarz sorunlar termal macunu değişiminden sonra görülür yani evet çözümü benim hayal gücüm değil yeterli bilgiye sahip olmam.
evet böyle bir sorun eski bilgisayarlarda yaygındı ama bende şu an böyle sorun yok hocam ona eminim

driver güncel ise sorun hala devam ediyorsa harddiskin sıkıntılı olabilir yada bi format atarak deneyebilirsin.
son seceneğim format olacak bu gidişle hocam bende öyle düşünüyorum dosya aktarımda harddisk de sorun olduğunu düşünüyorum ama emin değilim

Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
Kanka Tahminimce ramdan kaynaklanıyor arkaplanda çalışan uygulamalar geçici belleğini dolduruyor olabilir.

Uzman Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Kanka Tahminimce ramdan kaynaklanıyor arkaplanda çalışan uygulamalar geçici belleğini dolduruyor olabilir.
1684261898601.png
imkanı yok

Sistem crash veriyor olabilir oyundan çıkınca bence bi format at
direkt donuyor çıktığı anda değil 10 20 sn geçiyor pat gidiyor ekran kartını sıfırlıyorum kısa yolla olmuyo

1. Sürücü Güncellemelerini Kontrol Et: 🖥️💡 Donma sorunu yaşadığınızda, ekran kartı sürücüsü ve fare sürücüsü gibi donanım bileşenleriniz için en son güncellemeleri kontrol edin. Üreticinin resmi web sitesini ziyaret ederek en son sürücü sürümlerini indirip yükleyebilirsiniz.
  2. Isınma Sorunlarını Kontrol Et: 🔥❄️ Sisteminizin aşırı ısınması, oyunları kapatırken donmalara neden olabilir. İşlemci ve grafik kartı gibi bileşenlerin sıcaklığını izlemek için bir yazılım kullanabilirsiniz. Aşırı ısınma durumunda, daha iyi bir soğutma çözümü (örneğin, daha iyi bir CPU soğutucusu veya ek fanlar) düşünebilirsiniz.
  3. Bellek Sorunlarını Kontrol Et: 💾🔎 RAM'lerinizde bir sorun olabilir. Bellek modüllerini tek tek çıkarıp takarak veya bir bellek test programı kullanarak (örneğin, Memtest86) bellek sorunlarını kontrol edebilirsiniz. Eğer hatalar algılarsanız, sorunlu bellek modülünü değiştirmeniz gerekebilir.
  4. Sabit Disk Sorunlarını Kontrol Et: 💽🔍 Hard diskte bir sorun olabileceğini düşünüyorsanız, Disk İşletim Sistemi (OS) içinde yerleşik olan ve diskin sağlığını kontrol eden bir araç olan CHKDSK'yi çalıştırabilirsiniz. Komut istemcisini yönetici olarak çalıştırarak "chkdsk C: /f /r" komutunu yazabilirsiniz (C yerine SSD'nin harfini yazın). Bu komut diskteki hataları tespit edecek ve düzeltecektir.
  5. Arka Planda Çalışan Programları Kapatın: 💻🔒 Oyunları kapatırken donma sorunu yaşıyorsanız, arka planda çalışan uygulamaların kaynakları tüketmesi olası bir sebep olabilir. Geçici olarak arka planda çalışan gereksiz programları ve hizmetleri devre dışı bırakarak deneyin.
3. ve 4. olabilir hocam onların ikisini de makul zamanda kesinlikle uygulayacam 4.olması için bir şey çalışması lazım ama pc yi açtığımda başlangıçta 4 şey acılıyor klasik onlarda 1 seneden fazladır öyle olduğu için ondan kaynaklandığını düşünmüyorum 1 ile 2 ye baktım hocam

Son düzenleme:
🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨
Ultra Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Vidayı fazla sıkınca anakart zarar görüyor ve bunun sonucunda anakart diğer işlemlerde sorunsuz çalışırken sadece oyunlardan ÇIKIŞLARDA bilgisayarın donmasına sebep oluyor öyle mi ?

Söyleyeceğimi 10 saniye düşün jetonun düşecek merak etme. Peki senin savunduğun şey "vidayı fazla sıktın termal macun etkisini yitirdi" "yada anakart zarar gördü , devre yolları kesildi yada tam tersi kısa devre oldu" diyelim, oyundan çıkarken bu donma problemi yaşanıyor diyorsun da. Yeterli bilgiye sahip olduğunu düşünen kardeşim peki , oyunun İÇERİSİNDEYKEN neden donmuyor ? Demek ki Vidaların da akıllıları çıkmış sadece oyunda problem yaratıyor :eek:

Şunu da söyleyeyim yazılıma kod yazmaya ilgim hiç olmadı, ancak donanım konusunda hem okulunu okudum hem teknik servis mesleğini yaptım 10 yıldan fazla. O yüzden benimle öyle üst perdeden konuşma.
Rezil oluyorsun bence sus , yada devam et eğlensin millet.

Ayrıca konumuzla alakası nedir anlayamadım şimdi ? Github mış pastecimişim, Söylediğin mantıksız gelince , böyle saçma saldırılar mı aklına geldi :D Bana max github pastecisi demişsin de (bu arada ben hiç bir zaman yazılımcıyım iddasında bulunmadım), Görenlerde seni sıfırdan kod yazarak hile paylaşıyorsun sanacak.

Neyse muhattap olma benle smart vidacı kardeş bak işine. :cool:

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...