Uzman Üye
evetsisteminde kurulu driverler güncel mi
kontrol ettim hocam malwarebyte ile kontrolettiğimde bir sorun olmadı sorun hala var hocamişlem önceliği gerçek zamanlının üstünde ise bu sorun olabilir , görev yöneticisi performans sekmesinden işlemci frekanslarını takip etmeni öneririm , programı ile derin tarama yapıp windowsun offline taramasını da kullan sorunun tespiti için çok işlem var ama bunları deneyip geri dönüş sağlarsan yardımcı olmaya çalışırım
performans sekmesinde ram işlemci grafiklerinde gözünüze tuhaf gelen ya da sıradışı bir işlem var mı hizmetlere de göz atabilirsiniz. crystaldiskmark ile disk sağlıklarını gözden geçirebilirsiniz bahsettiğiniz durum genelde işlemci ön belleği ya da disk sorunlarında ortaya çıkar eğer tüm bu dediklerimde sorun yoksa ram testi de yapabilirsiniz.evet
kontrol ettim hocam malwarebyte ile kontrolettiğimde bir sorun olmadı sorun hala var hocam
32 gb ram var 8 gb de ekran kartı verilerde dar boğaz sıcaklık yükselmesi olmuyor 80 derece üstüne çıkmaması için parformans düşürdüm ekran kartında test yaptım ama bir sağlıklı bir sonuç alamadım herşey normal görünüyor sorunda burda sorun yokken böyle bir durum oluyorperformans sekmesinde ram işlemci grafiklerinde gözünüze tuhaf gelen ya da sıradışı bir işlem var mı hizmetlere de göz atabilirsiniz. crystaldiskmark ile disk sağlıklarını gözden geçirebilirsiniz bahsettiğiniz durum genelde işlemci ön belleği ya da disk sorunlarında ortaya çıkar eğer tüm bu dediklerimde sorun yoksa ram testi de yapabilirsiniz.
amd işlemci si ayarlıdır fan direkt kasılıyor sıkma durumu yok döndürmek yeterlidirişlemci macununu değiştirirken fan vidalarını çok sıkmıştır gevşetirsen sorun çözülür
1 ay önce temizledim hocam bilgisayarı 6 ayda bir kontrol ediyorum pc yiekran kartından kaynaklanıyor bence kasayı bir açık toz toplamışmı bakmalısın
Oyunlardan çıkarken bilgisayarın donmasının, vida gevşekliğine bağlayacak kadar hayal gücü kullanabilmene hayran kaldım doğrusuişlemci macununu değiştirirken fan vidalarını çok sıkmıştır gevşetirsen sorun çözülür
Arka plan işlemlerinde çok fazla işlem varsa yeterli boş ram miktarı olmadığından bu sorunu yaşayabilirsin. Bir diğer konu ise hdd yada ssd 'deki sorunlar olabilmekte.PC oyunları kapatınca donuyor fare filan haraket etmiyor yeniden başlat yapmak zorunda kalıyorum pc nin parformans sorunu yok macunlar yeni temizledim de iki şey aklımda ya ram elektiriklenme yapıyor yada harddiskde bir sorun var ssd ile harddisk kulanıyorum win ssd de kurulu ssd de 61 gb boş alan var harddisk de de 101 gb boş alan var ama tuhaf bir şekilde oyun kapanınca her zaman olmuyor ama gün içinde 10 kez başka oyunlara girip çıkmışsam 4 ünde oluyor oyun içinde hiç bir zaman kapanma donma durumu olmadı oyun kapanıp masaüsttüne döndüğüm anda oldu nedenini emin olamadım yardımıcı olur musunuz
nazar boncuğu adam max github pastelemeye devam et bu tarz sorunlarla biz ilgileniriz. Gereğinden fazla fan vidasını sıkmak anakartı etkiler buda zarar veriyor olabilir bu tarz sorunlar termal macunu değişiminden sonra görülür yani evet çözümü benim hayal gücüm değil yeterli bilgiye sahip olmam.Oyunlardan çıkarken bilgisayarın donmasının, vida gevşekliğine bağlayacak kadar hayal gücü kullanabilmene hayran kaldım doğrusu
Post automatically merged:
Arka plan işlemlerinde çok fazla işlem varsa yeterli boş ram miktarı olmadığından bu sorunu yaşayabilirsin. Bir diğer konu ise hdd yada ssd 'deki sorunlar olabilmekte.
driver güncel ise sorun hala devam ediyorsa harddiskin sıkıntılı olabilir yada bi format atarak deneyebilirsin.PC oyunları kapatınca donuyor fare filan haraket etmiyor yeniden başlat yapmak zorunda kalıyorum pc nin parformans sorunu yok macunlar yeni temizledim de iki şey aklımda ya ram elektiriklenme yapıyor yada harddiskde bir sorun var ssd ile harddisk kulanıyorum win ssd de kurulu ssd de 61 gb boş alan var harddisk de de 101 gb boş alan var ama tuhaf bir şekilde oyun kapanınca her zaman olmuyor ama gün içinde 10 kez başka oyunlara girip çıkmışsam 4 ünde oluyor oyun içinde hiç bir zaman kapanma donma durumu olmadı oyun kapanıp masaüsttüne döndüğüm anda oldu nedenini emin olamadım yardımıcı olur musunuz
PC oyunları kapatınca donuyor fare filan haraket etmiyor yeniden başlat yapmak zorunda kalıyorum pc nin parformans sorunu yok macunlar yeni temizledim de iki şey aklımda ya ram elektiriklenme yapıyor yada harddiskde bir sorun var ssd ile harddisk kulanıyorum win ssd de kurulu ssd de 61 gb boş alan var harddisk de de 101 gb boş alan var ama tuhaf bir şekilde oyun kapanınca her zaman olmuyor ama gün içinde 10 kez başka oyunlara girip çıkmışsam 4 ünde oluyor oyun içinde hiç bir zaman kapanma donma durumu olmadı oyun kapanıp masaüsttüne döndüğüm anda oldu nedenini emin olamadım yardımıcı olur musunuz
21h2 sürümü kulanıyorum hocam aynı sürümdeyim aldığımdan beri eskiden böyle bir sorun yokdu sonradan başladı bu durumkankam aynı sorun hemen hemen bende de var windows sürümünden kaynaklandığını düşünyorum win 22h2 1904 sürümünü kullanıyorum bu sürüme geçtiğim zamnadan beri aynı sorunu yaşıyorum aynı sorunu win 1801 öyle bir şeydi sürümünde de yaşıyorum
32 gb ram 8 gb ekran kartım var ssd 60 gb 177 gb harddiskde boş alan var hocam bir drop yeme gibi bir sorunum yok işlemcim de hiç bir ısınmada yokOyunlardan çıkarken bilgisayarın donmasının, vida gevşekliğine bağlayacak kadar hayal gücü kullanabilmene hayran kaldım doğrusu
Post automatically merged:
Arka plan işlemlerinde çok fazla işlem varsa yeterli boş ram miktarı olmadığından bu sorunu yaşayabilirsin. Bir diğer konu ise hdd yada ssd 'deki sorunlar olabilmekte.
evet böyle bir sorun eski bilgisayarlarda yaygındı ama bende şu an böyle sorun yok hocam ona eminimnazar boncuğu adam max github pastelemeye devam et bu tarz sorunlarla biz ilgileniriz. Gereğinden fazla fan vidasını sıkmak anakartı etkiler buda zarar veriyor olabilir bu tarz sorunlar termal macunu değişiminden sonra görülür yani evet çözümü benim hayal gücüm değil yeterli bilgiye sahip olmam.
son seceneğim format olacak bu gidişle hocam bende öyle düşünüyorum dosya aktarımda harddisk de sorun olduğunu düşünüyorum ama emin değilimdriver güncel ise sorun hala devam ediyorsa harddiskin sıkıntılı olabilir yada bi format atarak deneyebilirsin.
Kanka Tahminimce ramdan kaynaklanıyor arkaplanda çalışan uygulamalar geçici belleğini dolduruyor olabilir.PC oyunları kapatınca donuyor fare filan haraket etmiyor yeniden başlat yapmak zorunda kalıyorum pc nin parformans sorunu yok macunlar yeni temizledim de iki şey aklımda ya ram elektiriklenme yapıyor yada harddiskde bir sorun var ssd ile harddisk kulanıyorum win ssd de kurulu ssd de 61 gb boş alan var harddisk de de 101 gb boş alan var ama tuhaf bir şekilde oyun kapanınca her zaman olmuyor ama gün içinde 10 kez başka oyunlara girip çıkmışsam 4 ünde oluyor oyun içinde hiç bir zaman kapanma donma durumu olmadı oyun kapanıp masaüsttüne döndüğüm anda oldu nedenini emin olamadım yardımıcı olur musunuz
Kanka Tahminimce ramdan kaynaklanıyor arkaplanda çalışan uygulamalar geçici belleğini dolduruyor olabilir.
direkt donuyor çıktığı anda değil 10 20 sn geçiyor pat gidiyor ekran kartını sıfırlıyorum kısa yolla olmuyoSistem crash veriyor olabilir oyundan çıkınca bence bi format at
3. ve 4. olabilir hocam onların ikisini de makul zamanda kesinlikle uygulayacam 4.olması için bir şey çalışması lazım ama pc yi açtığımda başlangıçta 4 şey acılıyor klasik onlarda 1 seneden fazladır öyle olduğu için ondan kaynaklandığını düşünmüyorum 1 ile 2 ye baktım hocam
- Sürücü Güncellemelerini Kontrol Et:
Donma sorunu yaşadığınızda, ekran kartı sürücüsü ve fare sürücüsü gibi donanım bileşenleriniz için en son güncellemeleri kontrol edin. Üreticinin resmi web sitesini ziyaret ederek en son sürücü sürümlerini indirip yükleyebilirsiniz. - Isınma Sorunlarını Kontrol Et:
Sisteminizin aşırı ısınması, oyunları kapatırken donmalara neden olabilir. İşlemci ve grafik kartı gibi bileşenlerin sıcaklığını izlemek için bir yazılım kullanabilirsiniz. Aşırı ısınma durumunda, daha iyi bir soğutma çözümü (örneğin, daha iyi bir CPU soğutucusu veya ek fanlar) düşünebilirsiniz. - Bellek Sorunlarını Kontrol Et:
RAM'lerinizde bir sorun olabilir. Bellek modüllerini tek tek çıkarıp takarak veya bir bellek test programı kullanarak (örneğin, Memtest86) bellek sorunlarını kontrol edebilirsiniz. Eğer hatalar algılarsanız, sorunlu bellek modülünü değiştirmeniz gerekebilir. - Sabit Disk Sorunlarını Kontrol Et:
Hard diskte bir sorun olabileceğini düşünüyorsanız, Disk İşletim Sistemi (OS) içinde yerleşik olan ve diskin sağlığını kontrol eden bir araç olan CHKDSK'yi çalıştırabilirsiniz. Komut istemcisini yönetici olarak çalıştırarak "chkdsk C: /f /r" komutunu yazabilirsiniz (C yerine SSD'nin harfini yazın). Bu komut diskteki hataları tespit edecek ve düzeltecektir. - Arka Planda Çalışan Programları Kapatın:
Oyunları kapatırken donma sorunu yaşıyorsanız, arka planda çalışan uygulamaların kaynakları tüketmesi olası bir sebep olabilir. Geçici olarak arka planda çalışan gereksiz programları ve hizmetleri devre dışı bırakarak deneyin.
nazar boncuğu adam max github pastelemeye devam et bu tarz sorunlarla biz ilgileniriz. Gereğinden fazla fan vidasını sıkmak anakartı etkiler buda zarar veriyor olabilir bu tarz sorunlar termal macunu değişiminden sonra görülür yani evet çözümü benim hayal gücüm değil yeterli bilgiye sahip olmam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?