hocam cok ilgimi cekti makale olayın bunu nasıl yapabilecegimiz hakkında bilgi verebilir misin?Yorumlarda ki arkadaşlar lütfen başlık dışına çıkmayalım gerek yok. Herkesin bildiği ve herkesin yaptığı şeyler kendinedir. Soruna cevap vermeye gelince evde en basit para kazanma sistemi, miktarı az da olsa makale yahut editörlük. ben çok yaptım ve bir ara ikisini aynı anda yaparak aylık 3.000 - 4.000 arasında bir gelirim oluyordu. Tabi bayağı bir zamanını ayırman bunun için de geçerli olan kuralları bilmen de şart (bkz; SEO) faydasına gelince bir çok konuda makale yazarak kültürünü ve kendini de geliştirebilirsin. Teknoloji, Bilim, Gezi, Moda, Kozmetik bir çok konu hakkında siparişler alarak bir dönem gerçekten de kültürüme aşırı güveniyordum. Bir noktadan sonra seni kesmediği ve yetmediği gerçeği de var. Yapacak isen hobi olarak yapabilir bir yandan kendini geliştire bilir bir yandan da kazanabilirsin. Bu en basit örneği lakin C# - C++ VB.net - Delphi - Asp - Php - Java gibi geçmişten bu yana hiç bir zaman modası bitmeyen alternatif seçenekler de mevcut. Bunun yanı sıra Grafik anlamında da sektörel olarak bakınca aşırı derece de paralar döne biliyor bu biraz senin hayal dünyana ve kapasitene de bağlı açıkçası. After Effects - Photoshop - İllust - Autocad ve sayamadığım bir sürü güncel programlar ile de para kazanabilmen mevcut. Öncelik olarak kendine bakacaksın sen hangi konuda iyi olabilirsin ve hangi konuda erken pes etmeyip zevkle yapabilirsin. İnsan istedikten sonra çoğu şey nasibi ise olur, ancak sen mıy mıy olursan lay lay lom bakarsan olduğun yerde sekersin. Umarım ilerleyen zamanlar da bir genç kardeşimizi de daha iyi yerlerde, daha iyi konum ve başarılarda görürüz. İyi forumlar