paramı çaldırdım yol gösterin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
Reis öncelikle geçmiş olsun tüketici hakem heyeti ve savcılığa gitmeyi dene

Üye
6 HİZMET YILI
Abicim kendi rızanla gönderdiysen yani zor hele küçük çapta yapıyolarsa bunu savcılık da çok zorlamaz yani, bu tarz dolandırma olaylarında yakalanma çok olmuyor

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing
Süper Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
dolandırıldığına kanıtlar varsa dava açabilrsin ayıptır sorması ne kadar dolandırıldın yanlış anlama

Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
sosyal medya üzerinden "borcu olan yazsın" diyen insanlara kandım belli miktarda paramı kaptırdım nasıl geri alabilirim? başına böyle birşey gelen var mı? geri almak için nasıl bir yol izlemem lazım?
bunun tek yolu elinde bir belge olması aksi takdirde bişey yapamazsın yani

Üye
6 HİZMET YILI
kanka hemen mutfağa git bardak al ve soğuk su iç

Banlı Üye
6 HİZMET YILI
kardesım oncelıkle gecmıs olsun sosyal medya uzerınden yapılan dolandırıcılıklarda yanı cok degıl baya bı cok zor gerı alman hangı ssoyal medyadan kapttrdın bılmıyorum ama gereklı verılerı ve dosyaları topladıktan sonra bır bılısım ıslerı uzmanı olan avukatla gorusmenı tavsıye ederım cok yuklu bır mıktar degılse ugrasma daha fazlası cebınden cıkar

Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
bu tür olaylarda dolandırıldığınızda peşinden koşamazsınız çünkü dava açmak için ayrı para :D savcılığa gitmesi uğraşması ayrı dert :D yani param kalsın lanet olsun dersin onun için en iyisi bundan ders çıkarmak ve çevrendeki insanları uyarmak

Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
yani dökümansız kanıtsız birşey olmaz maalesef geçmiş olsun

Düşünme Kaybolursun
Onaylı Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
bu tür olaylarda dolandırıldığınızda peşinden koşamazsınız çünkü dava açmak için ayrı para :D savcılığa gitmesi uğraşması ayrı dert :D yani param kalsın lanet olsun dersin onun için en iyisi bundan ders çıkarmak ve çevrendeki insanları uyarmak
Aynen yüksek ihtimal bu arkadaşın dediği gibi olmuştur uğraşıp kovalamak ayrı dert lanet edersin :D

Üye
6 HİZMET YILI
başına böyle bir durumun geldiğine üzüldüm. böyle insanlar çok var sosyal medyada duygu sömürüsü yapan. dikkatli olmsk gerek.

Üye
6 HİZMET YILI
Gönderdiğin meblağ nekadar? Eğer 8000 TL ürediyse yasal işlem başlatılır, altında ise hiçbir işlem yapılmaz, 8000 tl üzeri olan tutarlar için yaptırım uygulanabiliyor,

Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
reis bu tipler instada facebookta çok var eğer yazışmalar vs varsa ve yazışmalarda illegal şeylerden bahsedilmiyorsa savcılığa başvur derim

Onaylı Üye
8 HİZMET YILI
senin dolandıran kişiye ait konuşma belgelerin var ise suç duyurusu yapa bilirsin tazminat davasına kadar gider veya gözünü korkutmanı tavsiye ederim aynı olay başıma gelmişti çünkü biz çalan kişinin gözünü korkutup geri almıştık paramızı

Seçkin Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Yapabileceğin hiç bir şey yok kardeşim sistemimizin açıklarından biri de bu üzgünüm :(

Uzman Üye
Ödüller
4
9 HİZMET YILI
Aynısını banada yaptılar son anda fikrini değiştirdim bunlara kanmamalıyız

Çelebi
Süper Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Bu Facebookta çıkan,ihtiyacı olan yazsın. Elimde %100 kazandıran kupon var, amacım sizlere yardım etmek vs diyen üç kağıtçılardan sanırım. :D Adamlar öyle güzel oynuyor ki, kendi adamlarına birde video çektirmiş, ellerinde paraları gösteriyor, abicim, ablacığım Allah senden razı olsun, bu paraları bana kazandırdın vs diyip müşterinin güvenini kazanmaya çalışıyorlar. Ama ne yalan söyleyim baya inandırıcı oluyorda böyle. :)

Eğer ki bir kişi bu kupon olayı çok iyi yapıp, bu maçları çok iyi analiz edebiliyorsa zaten kendisi köşeyi döner, senin üç kuruşundan paya ihtiyaç duymaz. Hatta sadece kendi kazanmak ister,bunu paylaşmak istemez. Çok kazanma daha çok kazanma arzusu doğurur. Bunu zenginlerin cimriliğinden görebiliyoruz. Amacı iyilik yapmaksa kuponları profilinde zaten ücretsiz yayınlar.

Denilenlere katılıyorum, umarım yüksek bir mebla kaptırmamışsındır. O paranın geri geleceğini sanmıyorum.Ama yine karakola git, bu konuda bilgi al.Adamın sosyal medya adresini, yazışmalarını, para istemesini, verdiği banka nosu vs hepsini polislere göster. Yapılacak bir şey oldumu onlar zaten gerekeni yaparlar, bir açığını yakalarsalar enselerle de. Dediğim gibi yine git bir ifade ver. En fazla saf konumuna düşersin ama bu seninle polis arasında olan bir şey fazla kafana takma orasını.

Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
sosyal medya üzerinden "borcu olan yazsın" diyen insanlara kandım belli miktarda paramı kaptırdım nasıl geri alabilirim? başına böyle birşey gelen var mı? geri almak için nasıl bir yol izlemem lazım?
kaybettiğin miktar çoksa başvurman gereken yerleri google dan bulup başvurabilirsin veya direkt olarak bulunduğun konumdaki savcılığa gidip de yapabilirisn

Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
benim baba polis bu konularla alakalı çok şikayet geliyordu adamı yakalasalar bile sen kendi rızanla gönderdiğin için bütün sorumluluk sende :(

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...