Çözüldü PC donma ve FPS sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
Baslıkta dedıgım PC ıyı ama nedense kasmaya takılmaya basladı oyun atıyor arada onceden yoktu FPS'imde de düşüş var sebebi ve çözümü nedir sizce?

Moderatörün son düzenlenenleri:
Paran var ise bu hayatta sağlık ve ailende olur
Süper Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
siyah ekran gidip geliyorsa ekran kartının kasayla bağlantısı veya güncel olmaması kötü sonuçlar doğurabilir kasayı aç kontrol et girişlerini tam oturt ondan sonra sıkıntın devam ederse güncelleme yap iyi forumlar!

☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆
Süper Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
Trojan yemiş olabilirsin görev yöneticisini aç üst sekmede başlangıç yazana bas bilgisayar açılınca açılan programları ayarla

J A N T İ L E N D İ N
Ultra Üye
Ödüller
8
5 HİZMET YILI
Siyah ekran derken anlamadım ama FPS düşüşleri her şeyden kaynaklanıyor zamanla PC Donanımların yavaş yavaş ömürleri kısalıyor benimde olduğu gibi 250 300 arası fps alırken şimdi 150 fps alıyorum bu herşeyden kaynaklanıyor oyunlar zamanla güncelleme geldikçe büyük boyutlara ve grafikleri gelişmeye başlıyor veyada Bilgisayarını kastıran programlar olabilir uygulamalar falan Kasanın içinde tozlar olabilir ekran kartını güzel temizle İşlemci termal macununu değiştir gibi gibi şeyler kanka bu konulara dikkat et

Onaylı Üye
Ödüller
8
Sosyal
9 HİZMET YILI
kullandığın cihaz hakkında biraz bilgi verir misin, ek olarak windows güncelleştirmelerini yap, güvenlik duvarını aç, gereksiz gördüğün uygulamaları temizle, yardımcı olmadıysa ısınmadan dolayı olabilir

Uzman Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
baslıkta dedıgım pc ıyı ama nedense kasmaya takılmaya basladı oyun atıyor arada onceden yoktu fpsımde de düşüş var sebebi ve çözümü nedir sizce?
format atmana rağmen düzelmiyorsa ekran kartının driverını kur güncelleme var mı yok mu bakmanı öneririm nvdia ekran kartıysa NVDIA denetim masasından ayar çekmelisin

Süper Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Windows 11 mi?.Aynı sorun bende de var pc bazen ekran siyahlaşıp görüntü geri geliyor.Yarım saniye sürmesede oluyor. Genelde matlab word kullanırken oluyor bu arada oyunlarda bişe yok.

Seçkin Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
Aynı sorun bendede vardı ekran kartı güncellemlerini kontrol et bende güncelledikten sonra düzelmişti

Onaylı Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
bende de aynı sorun var ekran kartım güncel fakat valorantta falan fps sınırlıyorum yoksa kapanıyor. galiba benim psu da sorun var. 400w idi. yetmiyor.

Süper Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
driver booster ı bi kontrol etmeni tavsiye ederim ekran kartının sürümü çok eski kalmış olabilir

Uzman Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
Leptop mu kullanıyorsun yoksa masaüstü mü ? Leptop kullanıyorsan genelde çok ısındığı için fps düşüşleri oluyor
masaüstü
Post automatically merged:

bazı driverlar sorunlu olabilir güncelleme sonrası olduysa geri cevir
onceden de oluyodu oyuzden format attım

Şöyle bir sorun varmı PC de bı an görüntü gidip sinyal yok yazısı gelip fanların son hız donuyormu
fanlarda bısı olmuyo sadece sıyah ekran verıyo duzelıyo

aynısı bendede oluyor hardismi kullanıyorsun ssdmi ona görede değişiklik gösteriyor düzeltme yöntemi istersen iletişme geçerek yardımcı olabilirim dc varsa idim keapap#0002
ssd kullanıom hdd de var

Virüs bulaşmış olabilir, ekran kartı programını güncellemen gerekiyor olabilir. Aniden düşen fpsin farklı izahı yok.
virus varsa nerden kontrol edebılırım

arkadaslar detay vereyım pc wın 10 ekran kartı gtx 750tı oncedn gayet yeterlı fps alıyodum memnundum ekran kartı gunceldı sonra takılmalar masaustunde bıle bısey kaydırırken bıle donmalar basladı donmadan sonra sıyah ekran verıp takılma gıdıyo tekrar akıcı oluyordu oyunlar da atmaya basladı bende format attım aynı durm suan da var gıbı ekran kartı drıvırını guncellıym dedıklerınıze bı bakım bır de pc nın ısınma konusunda bır sıkıntısı yok 8 ram guc kaynagıda 400 wat tı 8 ram

Son düzenleme:
Uzman Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Baslıkta dedıgım PC ıyı ama nedense kasmaya takılmaya basladı oyun atıyor arada onceden yoktu FPS'imde de düşüş var sebebi ve çözümü nedir sizce?
msconfig'den hizmetleri ve başlangıç ta açılan uygulamaları bir incele derim ister istemez bilgisayarına bir virüs girmiş olabilir bunun dışında görev yöneticisini de baştan aşağıya bir kontrol et anormal olduğunu düşündüğün uygulmayı ismiyle google'da arat ama tabi bazen virüsler windowsun sistem uygulamaları adına gizlenmiş olabiliyor aynı uygulamadan 2 tane çalışıyorsa onlara da dikkat et

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...