Pc donup kalma sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
7 HİZMET YILI
Selamun aleykum arkadaşlar hepinize güzel bir pazar günü dilerim.
Yaşadığım sorun oyun oynarken bir zaman sonra bilgisayar bir anda donuyor. görüntü donuyor klavye mouse donuyor hiç bir ses gelmiyor(donup zzzz diye ses gelen sorun degil).
sss ve hdd kullanıyorum ssd de windows kurulu, diger her şeyim hdd de duruyor(2 adet hdd kullanıyorum ikiside 500gb).
hdd den kaynaklı bir sorun oldugunu düşündüm çünkü sürekli hddnin birinden ses geliyor durup çalışıyor gibi ikisinide çıkardım ssd'ye bir oyun kurdum ve öyle denedim ama yine de aynı sorunu yaşadım.
Bir de şöyle bir sorun var ekran kartını güncelleyemiyorum 3 defa güncelleme geldi üçünde de güncellenirken yarısında hata aldım ve güncelleme yarıda kaldı. bilgisayara res atıp
baktıgımda ise güncellenmiş olarak gözüküyordu ama tam anlamı ile güncellendigini düşünmüyorum. Bu donmanın ekran kartı ile alakalı oldugunu düşünmeye başladım bu sorunu yaşayınca.(internetten sorunlara baktım ne denediysem bir türlü çözemedim)
İşlemciden diye düşünüyordum uzun zamandır macunu yenilememiştim çok fazla ısındıgını düşündüm. oyunda 80 85 derecelerde geziyordu. ama onla alakalı olsa çok ısınır ve kapanır donup kalmaz. Ram den kaynaklımıdır bilmiyorum çok çözüm aradım çok şey denedim ama bir çözüm bulamadım. normal kullanımda hiç bir sorun yok 10 saat de kullansam sorun olmuyor ama oyuna girdigim zaman ya 30 dakka sonra ya 1 saat sonra ya da 5 saat sonra belli olmuyor zamanı donuyor ve kalıyor öyle reset atmam gerekiyor. Res tuşuna bastıgım zaman da anında res atmıyor tuşa basıyorum bi 5 10 saniye sonra res atıyor. Gerçekten can sıkmaya başladı yardımlarınızı bekliyorum.

Ekran kartı> Asus strix rx 460 4gb
İşlemci> İntel i5 3470
Ram> 4x2 birisi kingston birisi de elixir diye farklılar
Hdd> 2 adet 500gb ikiside toshiba
Ssd> crucial 128gb
Power> Xigmatek 500w 80+

Uzman Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
bilgisayarını tamamen içini temizlemelisin termal macun ne olur olmaz diye yenile ve tekrardan windows 10 veya ne kullanıyorsan bütün hdd ssd leri temizle format at bilgisayarına herşeyi adım adım güncelle düzeleceğine inanıyorum

Seçkin Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Agacım ramlerinin ikiside aynı frekansta değilse bu sorun olur çözüm olarak biostan frekansını eşitlemeyi dene büyük ihtimal olmayacaktır. Birisini çıkar öyle dene sorun olmuyorsa , rami sat yenisini al. (letgoda 2. el frekansı farklı olan ramlar hemen hemen aynı fiyatta al sat yapabilirsin kolayca)

FORMAT FALAN ATMADAN ÖNCE BU DEDİĞİMİ OKU BOŞUNA VERİLERİN SİLİNMESİN.

Sormak istediğin bir şey olursa discorddan yazabilirsin : Bia Mehmet#8744

Son düzenleme:
Üye
5 HİZMET YILI
Ben harddisklerinde sorun olduğunu düşünüyorum HDTune ile taratabilirsin yada hdd regenerator ile hem taratıp hem bad sector varsa düzeltmeye çalışabilirsin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...