PC hiç açılmıyor yardım!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
2 gün önce gece gayet normal oyunumu oynuyordum. Sonraki sabah(dün oluyor) okula gidip geldiğimde güç düğmesine bastım ancak en ufak ses yok. Tekrar bastım yok. Prizi kontrol ettim sorun yok. Aç-kapa düğmesi açık. Tüm dış kablolar sağlam. İçini de temizledim düzelen bir şey yok. İç kısma geçmemi gerektiğini düşündüm vr biraz araştırma yaptım. Sorunun ya güç kaynağının kendisi ya da güç kaynağının kendi kablosunda sorun olabileceğini saptadım. Ancak ne yapacağım hakkında daha da ileri seviyede teknik bilgim yok. Ne yapmamı tavsiye edersiniz? Tamirciye götürmek mi(muhtmelen güç kaynağının değiştirip 300-400TL bi fiyat isteyecek) yoksa kabloları kontrol etmek mi(biraz acemiyim bu kablo konularında o yüzden bir yere sormak istedim) kısacası sorun benim tahmin ettiğim gibi güç kaynağında mı, eğer öyleyse veya değilse ne yapmalıyım? Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkürler.

Onaylı Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Volt metre ile güç akımını kontrol etmelisin yada kontrol kalemi ile güç kaynağından elektirik alıyorsan sorun yok yada istersen çıkart güç kaynağını yeşil kablo ile siyah kabloyu birbirine bağla ama dikkat et tamamen sökmüş ol güç kaynağını pc den eğer açılırsa sorun yok devamında sorun yok ise güç düğmesinin anakart ile bağlantısını kontrol et eğer sorun yok ise kablonun anakart üstünde ki pin lerini çıkart ve oraya bir tonravida ile iksiine temas et eğer yine açılamaz ise anakartta problem vardır

Süper Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
knk amazon gibi bi yerden guc kaynagi siparisi verip deneyebilirsin en fazla olmaz ve geri gonderirsin bi sey kaybetmezsin

Süper Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
Bilgisayarın içini açmadan önce tüm kabloları çıkarın, bilgisayarın içini açın, içerideki tüm güç kablolarını sökün ve yeniden sıkıca (zarar vermeden) takın. Veri kablolarını kontrol et, hem aygıttan hem de anakarttan çıkartıp düzgün bir şekilde yerine tak. Boşta kablo kalmış mı diye de kontrol et. Ayrıca şunu da söylemek istiyorum, eğer bilgisayarın güç aldığı prizi çoklanmış prizle (3lü,5li,8li priz vs.) bağlantılı bir yerdeyse mümkünse güç alan kabloyu tek başına bırakmaya çalışın, farklı yerlerden priz çekin.

Banlı Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
pc ssd yi okumasa bile açılmaz en iyisi götür tamirciye en azından fiyat çıkarsın sorunu öğren fiyatta anlaşamazsanıız alırsın kendin yaparsın

Seçkin Üye
Ödüller
4
8 HİZMET YILI
Bilgisayarın elektrik akımı herşeyden önemli kardeşim sıfır yeni bir güç kaynağı alman en mantıklısı olur hem bilgisayarını hemde kendini riske atma yakarsın yeminle ortalığı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...