Pc kasma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
3 HİZMET YILI
arkadaşlar pc çok fena kasmaya başladı ne kadar virüs testi fln yapsamda çıkmıyor eskiden bu kadar kasmazdı performans arttırabileceğim bir uygulama varmı.

Onaylı Üye
Ödüller
8
10 HİZMET YILI
Kanka başlangıç uygulamarını kontrol et ve görev yöneticisi kısmından hangi programların ne kadar kullandığına bak.Kasa içi temizliği,termal macun yeniliği gibi fiziki konulardan da olabilir.Duruma göre haber verirsin

Uzman Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
arkadaşlar pc çok fena kasmaya başladı ne kadar virüs testi fln yapsamda çıkmıyor eskiden bu kadar kasmazdı performans arttırabileceğim bir uygulama varmı.
uzun zaman format atmadıysan bi atmanı öneririm hem virüsler silinir hem gereksiz dosyalar gider hemde bilgisayar rahatlar her 2-3 ayda bir format atın aksi taktirde pc dolar kasar ve gereksiz dosya birikir.

Süper Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Bir bilgisayarın performansını arttırmak için yapabileceğiniz bazı öneriler şunlardır:
  1. Önbelleği temizleyin ve bilgisayarınızın disk alanını boşaltın. Bilgisayarınızda bulunan ve artık kullanmadığınız dosyaları silin veya başka bir depolama aygıtına taşıyın. Bu sayede bilgisayarınızda daha fazla boş alan kalacak ve bilgisayarınız daha hızlı çalışabilecektir.
  2. Tarayıcınızı ve diğer yazılımları güncelleyin. Güncel olmayan yazılımlar, genellikle daha yavaş çalışabilir ve bilgisayarınızı yavaşlatabilir. Tarayıcınızı ve diğer yazılımları en son sürümlerine güncelleyerek daha hızlı ve düzgün bir kullanım deneyimi elde edebilirsiniz.
  3. Bilgisayarınızın bakımını yapın. Bilgisayarınızın bakımı, bilgisayarınızın düzgün bir şekilde çalışmasını sağlar. Özellikle disk bölümlerini tarayarak hatalı dosyaları bulup onarabilir ve bilgisayarınızın performansını arttırabilirsiniz.
  4. Gereksiz programları kaldırın. Bilgisayarınızda bulunan ve sık kullanmadığınız programları kaldırarak bilgisayarınızın performansını arttırabilirsiniz. Özellikle tarayıcınızda bulunan eklentiler veya uzantılar gibi gereksiz programları kaldırarak sistem kaynaklarını daha verimli kullanabilirsiniz.
  5. Bilgisayarınızın güç ayarlarını değiştirin. Bilgisayarınızın güç ayarlarını düşük enerji tüketen bir moda ayarlamak, bilgisayarınızın performansını arttırabilir. Özellikle laptop kullanıyorsanız, bu özelliği kullanarak pil ömrünü de uzatabilirsiniz.

Seçkin Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Selam!
Öncelikle bilgisayarınızda bir virüs olup olmadığını kontrol etmek için bir virüs tarama programı kullanmanızı öneririm. Önerebileceğim seçenekler şunlardır:
  • Windows Defender: Windows işletim sistemlerinde önceden yüklü olarak gelir ve ücretsizdir.
  • Avast Antivirus: Ücretsiz ve ücretli sürümleri mevcuttur.
  • AVG Antivirus: Ücretsiz ve ücretli sürümleri mevcuttur.
Bu tarama programlarının hepsi bilgisayarınızda bulunan virüsleri tespit edebilir ve onları temizleyebilir.

Eğer bilgisayarınızda bir virüs bulunmuyorsa, performansı artırmak için aşağıdaki önerilere göz atabilirsiniz:
  1. İşletim sistemini ve tüm programları güncelleyin. Güncel olmayan yazılımlar hata içerebilir ve performansı düşürebilir.
  2. İşletim sistemini ve tüm programları yeniden yükleyin. Bu, bilgisayarınızdaki çöp dosyalarını temizleyecek ve işletim sistemini ve programları yeniden yapılandıracaktır.
  3. Bilgisayarınızda fazla program olmayabilir, ancak açık olan programları azaltın. Açık olan programlar bilgisayarınızın belleğini ve işlemcisini kullanır, bu nedenle azaltılmaları performansı artırabilir.
  4. Bilgisayarınızın belleğini (RAM) artırın. Daha fazla bellek, işletim sistemi ve programların daha hızlı çalışmasını sağlar.
  5. Bilgisayarınızın sistem dosyalarını tarayın ve onları onarın. Bu, işletim sistemi ve programların daha hızlı çalışmasını sağlayabilir.
  6. Bilgisayarınızın diskini temizleyin. Bu, bilgisayarınızdaki çöp dosyalarını siler ve daha fazla boş alan sağlar.

İyi forumlar.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...