PC RAM problemi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
arkadaşlar bilgisayara yeni format attım format öncesi sıkıntı yoktu attıktan sonra kullanılabilir ram biktarı 3.90 oldu bunun çözümünü bilen varmı ?
Not: 64 bit.

Doomsday is approaching
Ultra Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
RAM çıkmış olabilir bi kontrol et , BİOS güncel mi ona da bakmanı öneririm.

Sürücülerin hepsini yükle

⭐ Perfo ⭐
Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
Bios ayarlarından ram slotları devre dışı olabilir. Driverlar ile ilgili de olabilir.

Seçkin Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
Bios ayarlarından ram slotları devre dışı olabilir. Driverlar ile ilgili de olabilir.
ram slotlarından veya ramın bozuk olmasından kaynaklandığını sanmıyorum windows içinde 8GB olarak görünüyor ama kullanılabilir ram 3.90 diyor windows ile alakalı bir problem olduğunu düşünyorum ama bi kontrol ediyim yinede bios üzerinden yeterki düzelsin 3.90 ne :,(

Griffin Premium
Ödüller
10
7 HİZMET YILI
Dostum sorununu başka kaynaklardan araştırdın mı? Çünkü bu konu ile ilgili çok fazla çözüm videoları veya konuları var

Süper Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
Msconfig'te "Önyükleme" kısmında gelişmiş seçeneklere tıkladığınızda "Bellek Üst Sınırı" işaretlenmiş mi?

Onaylı Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Görev yöneticisi>Performans>Bellek>Donanıma ayrılmış kısmını kontrol eder misin? Donanıma ayrılmış olabilir.

The story about good
Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
Speccy indir tüm driverların son sürümde olup olmadığını kontrol et DriverBooster çözüm değil tamamen halledemiyor bazen manuel el atmak lazım .

Süper Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
İnternette bulduğum şu yöntemleride denermisin?
1.Yöntem; BIOS – Memory Gap Ayarı;
1-) BIOS‘u açın.
Not: Buradan sonraki yapılacak işlemler bilgisayarınızın sistemine göre değişiklik gösterir. Sizde benzer özellikler varsa uygulayın. Yoksa internete kendi anakart modelinizi yazarak BIOS’unuzda o ayarın olup olmadığını, varsa nerde ve hangi isimde olduğunu araştırın. Farklı anakartlar için 2 farklı yor denedik. Umarız bir tanesi işinizi görür.
2-) BIOS’da “Advanced” bölümüne gelin. Bu bölümde “Chipset” yazan bölüme girin.
3-)Chipset Control” kısmına girdikten sonra “Enable memory gap” kısmı eğer bizde olduğu gibi “Extended” veya başka bir şey yazıyor ise bunu “Disabled” olarak kaydediyoruz.

4-) Disabled olarak ayarladıktan sonra kaydetmek için “F10″a basıyoruz ve bizde değişiklikleri kaydet ve çıkış yap olarak yazdığı için “Yes”e basıyoruz. Dediğimiz gibi bios’da farklılıklar olabileceğinden sizin bios’dan farklı bir çıkış bulmanız gerekebilir.
Eğer yukarıdaki ayarlar sizin bios ayarlarınızda yok ise bu yöntemi uygulayın;
2.Yöntem; Memory Hole Remaping Ayarlarını Değiştirme
1-) Advanced menüsünü aç.
2-) Chipset yazan kısma gir.
3-) North Bridge ayarını bulun. Bu ayar aktif olmayabilir ancak siz yine de seçiniz.
4-) Memory Remap yap ve Enable olarak ayarla.
5-) Kaydet ve çık.

Seçkin Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
Rami carttim tek ramle sikinti yok yer 4gm ram kullaniyo suan yer degistiricektim de g*tum kadar anakarta bu fani takarsan o ram ordan cikmaz neyse tekrar takiyim umarim olur olmazsa tekrar bakicam caresine

Uzman Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Format derken kendin mi attın yoksa bilgisayardan sıfırlama işlemi mi gerçekleştirdin?

Seçkin Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
Tek ram ile windows ta 4 gb gorunuyor ve 4 gb kullanior sorun yok ama 2 ram ile biosta 4 gorunuyo windows ta ise 8 gorunuyo 3.90 kullaniyor
Post automatically merged:

Format derken kendin mi attın yoksa bilgisayardan sıfırlama işlemi mi gerçekleştirdin?
Ben attim direk usb ile uefi ama benlik problem degil

İşlemci üzerindeki dahili ekran kartı ile paylaşılmış olabilir onun ayarını yapabilirsin bios'tan
Onun ile alaali birsey gormedim bios uzerinde

5-10 defa reset ve ram cikartip taktiktan sonra sorunum duzeldi yardiminiz ve desteginiz icin tesekkur ederim hepinize

Son düzenleme:
Ey yüce yaradan bana fantastik bir hayat yaşattın.
Emektar Üye
Ödüller
18
10 HİZMET YILI
çözümü konuya eklersen başka arkadaşlarında işine yarayabilir. sorununun çözülmesine sevindim.

cpp python
Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Ekran kartın kullanıyordur. "dxdiag" yazıp ekran bölümüne gir orada eğer ekran kartın yazmıyorsa onboard'a geçmiştir. Büyük ihtimal odur. Düzeltmek için ise bilgisayarı updatele ardından ekran kartı sürücülerini indir üşeniyorsan driver booster indir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...