Çözüldü pcde oyun ortasında fps droplanıyor 15e düşüyor...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
6
Sosyal
7 HİZMET YILI
merhaba arkadaslar lol veya valorant kısacası "bütün oyunlarda" oyunun ortası diyebileceğim bi sürede fps drop yaşıyorum ve anlık bişey de değil 60 70 hatta 100 civarında olan fpsim 14 15 | 20 30 civarına düşüyor ve uzun bi süre böyle kalıyor ve spoof attıktan sonra böyle oldu daha önce formatladıgımda da aynısı oluyordu bunun çözümü nasıl olucak bilgisayarın derecesi ile alakalı olabilir mi ?
lolde 60 70 fpsden 14 15 e düşüyor (scli yayın yaparken)
valorant için 80 70 fpsden 15 20 civarına düşüyor (sadece hileli)
gta 5 için fpsin kaç oldugunu bilmiyorum ama sağlam düşüyor hissettiriyor yani
overclock yaptım amd'nin kendi programı üzerinden ve msi programı üzerinden
1684269586148.png
,
intel i 5 3450
ana kart intel
ekran kartı amd radeon r7 200
ram 16gb
oyun oynarken arkada discord bile açmıyorum

Çözüm
merhaba arkadaslar lol veya valorant kısacası "bütün oyunlarda" oyunun ortası diyebileceğim bi sürede fps drop yaşıyorum ve anlık bişey de değil 60 70 hatta 100 civarında olan fpsim 14 15 | 20 30 civarına düşüyor ve uzun bi süre böyle kalıyor ve spoof attıktan sonra böyle oldu daha önce formatladıgımda da aynısı oluyordu bunun çözümü nasıl olucak bilgisayarın derecesi ile alakalı olabilir mi ?
Ekli dosyayı görüntüle 91567,
intel i 5 3450
ana kart intel
ekran kartı amd radeon...
ölmedim geri döndüm kaldığımız yerden devam
Süper Üye
Ödüller
6
Sosyal
6 HİZMET YILI
intel i 5 3450
ana kart intel
ram 16gb
Sıcaklık Kontrolü: 🌬️ Bilgisayarınızın içinde biriken tozları temizleyin. Toz, bileşenlerin üzerinde birikerek ısıyı artırabilir. 🧹 🌡️ İyi bir soğutma sağladığından emin olun. Ek bir fan veya daha iyi bir soğutma sistemi kullanarak bilgisayarınızın sıcaklık seviyesini düşürebilirsiniz. 🌬️💨

Sürücü Güncellemeleri: 🔄 Ekran kartı sürücülerinizi güncelleyin. AMD veya ekran kartı üreticinizin web sitesine giderek en son sürücüleri indirin ve yükleyin. Bu, oyun performansınızı iyileştirebilir. 🎮💪 💿 Ayrıca, işlemci, anakart ve diğer bileşenler için güncel sürücüleri de kontrol edin. Bileşen üreticilerinin web sitelerinden en son sürücüleri indirip kurabilirsiniz. 💻🔧

Arka Planda Çalışan Programlar: 🚪 Arka planda çalışan gereksiz programları veya süreçleri kapatın. Görev Yöneticisi gibi bir araç kullanarak, oyun oynarken gereksiz kaynak tüketen uygulamaları tespit edin ve onları kapatın. Bu, daha fazla kaynağın oyun için kullanılmasını sağlayabilir. ⛔📂

Overclock Yapma: ⚠️ Yanlış yapılandırılmış bir overclock, sistem istikrarsızlığına ve performans sorunlarına neden olabilir. Eğer overclock yaptıysanız, ayarları standart değerlere geri döndürerek deneyin. Bu, sisteminizin daha istikrarlı çalışmasına yardımcı olabilir. ⏱️🔧

Çözüm
Onaylı Üye
Ödüller
6
Sosyal
7 HİZMET YILI
Sıcaklık Kontrolü: 🌬️ Bilgisayarınızın içinde biriken tozları temizleyin. Toz, bileşenlerin üzerinde birikerek ısıyı artırabilir. 🧹 🌡️ İyi bir soğutma sağladığından emin olun. Ek bir fan veya daha iyi bir soğutma sistemi kullanarak bilgisayarınızın sıcaklık seviyesini düşürebilirsiniz. 🌬️💨

Sürücü Güncellemeleri: 🔄 Ekran kartı sürücülerinizi güncelleyin. AMD veya ekran kartı üreticinizin web sitesine giderek en son sürücüleri indirin ve yükleyin. Bu, oyun performansınızı iyileştirebilir. 🎮💪 💿 Ayrıca, işlemci, anakart ve diğer bileşenler için güncel sürücüleri de kontrol edin. Bileşen üreticilerinin web sitelerinden en son sürücüleri indirip kurabilirsiniz. 💻🔧

Arka Planda Çalışan Programlar: 🚪 Arka planda çalışan gereksiz programları veya süreçleri kapatın. Görev Yöneticisi gibi bir araç kullanarak, oyun oynarken gereksiz kaynak tüketen uygulamaları tespit edin ve onları kapatın. Bu, daha fazla kaynağın oyun için kullanılmasını sağlayabilir. ⛔📂

Overclock Yapma: ⚠️ Yanlış yapılandırılmış bir overclock, sistem istikrarsızlığına ve performans sorunlarına neden olabilir. Eğer overclock yaptıysanız, ayarları standart değerlere geri döndürerek deneyin. Bu, sisteminizin daha istikrarlı çalışmasına yardımcı olabilir. ⏱️🔧
teşekkürler overclock ayarını sıfırlayıp denicem sürücüler güncel ve arkada bişey çalışmıyor bi sorum daha olucak benim pc kasası camlı camı çıkartmalı mıyım sıcaklık için bi etkisi olur mu
Post automatically merged:

1684278157593.png

orijinalı bu şekilde sizin tavsiyeleriniz var mı ?

ölmedim geri döndüm kaldığımız yerden devam
Süper Üye
Ödüller
6
Sosyal
6 HİZMET YILI
teşekkürler overclock ayarını sıfırlayıp denicem sürücüler güncel ve arkada bişey çalışmıyor bi sorum daha olucak benim pc kasası camlı camı çıkartmalı mıyım sıcaklık için bi etkisi olur mu

Ekli dosyayı görüntüle 91568
orijinalı bu şekilde sizin tavsiyeleriniz var mı ?
core 820
memory 1200 yap voltajı yükselt %20 kadar ısı değerlerini izle bir süre ısınıyorsa pek mümkün değildir overclock ayarları sıfırla kasanı temizle devam et ayrıca camlı kasa ekstra bi sıcaklık katmaz aksine soğutmaya yardımcı olur

Onaylı Üye
Ödüller
6
Sosyal
7 HİZMET YILI
core 820
memory 1200 yap voltajı yükselt %20 kadar ısı değerlerini izle bir süre ısınıyorsa pek mümkün değildir overclock ayarları sıfırla kasanı temizle devam et ayrıca camlı kasa ekstra bi sıcaklık katmaz aksine soğutmaya yardımcı olur
tamam core ve memory olanları yaptım fakat voltaj değerine bişey yapamıyorum camı çıkartmıştım geri takarım eğer tekrar fps drop olursa sıfırlayıp denicem öyle de olursa napcam bilmiyom :D

Admin
Ödüller
22
8 HİZMET YILI
İşlemcin çok düşük seviyede ve geri zaten bence bu sistemle oynaman pek sağlıklı değil hiçbirini değiştirmeyip gidip yeni bir işlemci alsan bile nefes alır sistem

Üye
3 HİZMET YILI
kesin değil ama Razer Cortex denemeni öneririm sistemi seninkinden kötü arkadaşlarım 50 fpsten 70 sabite çıktığını söylüyor

🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨
Ultra Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
intel i 5 3450
ana kart intel
ram 16gb

Söylediklerinden yola çıkarsak birden fazla nedeni olabilir.

-Oyunların ortalarına doğru dediğin için termal sorunlar yaşıyor olabilirsin (En son ne zaman işlemci ve ekran kartı termal macununu yeniledin?) Bunu öğrenmenin yolu oyuna girmeden aida64 indirip sıcaklıkları gözlemen.
-Belirtmiş olduğun sistem donanımlarında baya eski , bir diğer neden bunlardan kaynaklı olabilir.
-Yukarıdaki arkadaşlarında bahsettiği gibi fazla işlemci yükü gerektiren gereksiz uygulamaların fazla olması da ram ve işlemci tüketimini artırdığından olabilir.
-Olası virüsler/trojenler bahsettiğin problemleri yapabiliyor. (Malwarebytes ile tarama yaptırmanı bulursa zararlı silmeni , son olarak ise CCleaner ile sistemin performans ayarlarını yapmanı tavsiye edebilirim.)

Hiç bir değer vermediğin için (Sıcaklık) , böyle olabilecek senaryolar üzerinden çözümler üretmeye çalıştım.

Şimdi aklıma geldi , Eğer biosdan Hızaşırtma yaptıysan stabil olmayan hızaşırtma işlemlerinde de benzer sorunlar yaşanabiliyor , çekirdeklerden bir yada bir kaçı çalışmayı durdurup kalan çekirdeklere ekstra yük bindirince fps drop ta kaçınılmaz olabiliyor.

Ultra Üye
Ödüller
11
10 HİZMET YILI
  1. Donanım Sınırlamaları: Oyunlar genellikle bilgisayarın donanım kaynaklarını kullanır. Eğer sisteminiz oyunun gereksinimlerini karşılamıyorsa, yani işlemci, grafik kartı veya bellek gibi bileşenler yetersizse, FPS düşüşleri yaşayabilirsiniz.
  2. Grafik Ayarları: Oyunların grafik ayarları, performans ve görsel kalite arasında bir denge sağlamak için kullanılır. Eğer oyunun grafik ayarları yüksek seviyede ise, bilgisayarınızın donanımı bu ayarları desteklemiyorsa FPS düşüşü yaşayabilirsiniz. Ayarları düşürmek veya optimize etmek FPS'yi artırabilir.
  3. Arka Planda Çalışan Uygulamalar: Oyun sırasında arka planda çalışan diğer uygulamalar, sistem kaynaklarını tüketebilir ve oyunun performansını olumsuz etkileyebilir. Arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapatmak, daha fazla kaynak ayrılmasını sağlayarak FPS'yi artırabilir.
  4. Sürücü Sorunları: Grafik kartı veya diğer bileşenler için güncel olmayan sürücüler FPS düşüşlerine neden olabilir. Bu nedenle, güncel sürücüleri kullanarak performansı iyileştirmek önemlidir.

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
Benzer bir sorun bende de var. Durduk yere lol oynarken fps drop yiyorum. Dikey senkronizasyon ve karakter ana hatlarını açıksa kapatmam kapalıysa açmam gerekiyor yoksa oyuna girip çıkmadan düzeltemiyorum. Sorununu çözersen çözümü paylaşabilir misin? Belki benim sorunuma da çözüm olur.

Onaylı Üye
Ödüller
6
Sosyal
7 HİZMET YILI
Söylediklerinden yola çıkarsak birden fazla nedeni olabilir.

-Oyunların ortalarına doğru dediğin için termal sorunlar yaşıyor olabilirsin (En son ne zaman işlemci ve ekran kartı termal macununu yeniledin?) Bunu öğrenmenin yolu oyuna girmeden aida64 indirip sıcaklıkları gözlemen.
-Belirtmiş olduğun sistem donanımlarında baya eski , bir diğer neden bunlardan kaynaklı olabilir.
-Yukarıdaki arkadaşlarında bahsettiği gibi fazla işlemci yükü gerektiren gereksiz uygulamaların fazla olması da ram ve işlemci tüketimini artırdığından olabilir.
-Olası virüsler/trojenler bahsettiğin problemleri yapabiliyor. (Malwarebytes ile tarama yaptırmanı bulursa zararlı silmeni , son olarak ise CCleaner ile sistemin performans ayarlarını yapmanı tavsiye edebilirim.)

Hiç bir değer vermediğin için (Sıcaklık) , böyle olabilecek senaryolar üzerinden çözümler üretmeye çalıştım.

Şimdi aklıma geldi , Eğer biosdan Hızaşırtma yaptıysan stabil olmayan hızaşırtma işlemlerinde de benzer sorunlar yaşanabiliyor , çekirdeklerden bir yada bir kaçı çalışmayı durdurup kalan çekirdeklere ekstra yük bindirince fps drop ta kaçınılmaz olabiliyor.
50 60 derece oluyor ayrıca overclock yaptım onu da bi arkadaşın önerisiyle sıfırladım ufak bi arttırma yaptım sadece denedikten sonra yazarım

Sistem güncellenmesi yaptinmi peki 🤔
evet

driverlar güncel mi?
evet

İşlemcin çok düşük seviyede ve geri zaten bence bu sistemle oynaman pek sağlıklı değil hiçbirini değiştirmeyip gidip yeni bir işlemci alsan bile nefes alır sistem
işlemci ve ekran kartı değiştircem aslında önerin ne olabilir
i5 3.nesil
amd radeon r200
16gb
windows 10
suanki sistem böyle

Admin
Ödüller
22
8 HİZMET YILI
50 60 derece oluyor ayrıca overclock yaptım onu da bi arkadaşın önerisiyle sıfırladım ufak bi arttırma yaptım sadece denedikten sonra yazarım

evet

evet

işlemci ve ekran kartı değiştircem aslında önerin ne olabilir
i5 3.nesil
amd radeon r200
16gb
windows 10
suanki sistem böyle
En azından bi i3 11. nesil ve ekran kartı olarakta rx550 veyahut daha üstünü tercih edebilirsin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...