Çözüldü PC'ye bulaşan virüs için ne yapılmalı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
1905
Süper Üye
Ödüller
5
4 HİZMET YILI
Arkadaşlar selamünaleyküm dün bir sitede futbol oyunu indirmek için linke bastım bir tane sayfa açıldı reklam sayfası gibi bir şey indirme linki çıktı bende gibi indirdim birden ekrana CMD progamı açıldı kapandı arada 10 dakika geçti GeForce NOW Opera mh progamı yani PC'ye kurduğum her şey silinmeye başladı bende anladım virüs kaptığı hemen güvenlik duvarını açtım PC'nin 3 tane antivirüs progamı indirdim taratırdım su anlık sıkıntı yok arkadaşlar sizce format atmalı mıyım ne yapmam lazım.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Çözüm
3 tane değil 300 tane virüs programıda indirseniz ciddi bir virüs yediyseniz bilgileriniz zaten karşı tarafa gitmiştir. Hatta gitmeye devam ediyor bile olabilir format atmanızı şiddetle öneriyorum daha sonra bütün bilgilerinizi güncelleyin tamamen farklı kombinlerle tekrardan şifreleyin.
Banlı Üye
Ödüller
16
7 HİZMET YILI
3 tane değil 300 tane virüs programıda indirseniz ciddi bir virüs yediyseniz bilgileriniz zaten karşı tarafa gitmiştir. Hatta gitmeye devam ediyor bile olabilir format atmanızı şiddetle öneriyorum daha sonra bütün bilgilerinizi güncelleyin tamamen farklı kombinlerle tekrardan şifreleyin.

Çözüm
1905
Süper Üye
Ödüller
5
4 HİZMET YILI
abi ciddi virüs olduğunu nasıl anlarım acaba bide format nasıl atıcam atmakta istemiyom

R E U N O N
Seçkin Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Yakalanmayı umursamayan virüsler çok tehlikeli olabilir. Amacı olabildiğince zarar verip olabildiğince sızmak, veri toplamaktır. Önemli dosyalarını kurtarıp acil format atmaya bak. Dosyalarını da taramayı unutma.
abi ciddi virüs olduğunu nasıl anlarım acaba bide format nasıl atıcam atmakta istemiyom
Elinde USB, CD gibi bir araca sahipsen çok kolay bir şekilde atabilirsin youtube üzerinde çok tanınan platformların bunlar için adım adım detaylı videoları var.

1905
Süper Üye
Ödüller
5
4 HİZMET YILI
Yakalanmayı umursamayan virüsler çok tehlikeli olabilir. Amacı olabildiğince zarar verip olabildiğince sızmak, veri toplamaktır. Önemli dosyalarını kurtarıp acil format atmaya bak. Dosyalarını da taramayı unutma.
5 tane virüs taraması progamı indirdim herseyi temizlendi dedi 2 saate bir temizliyom birsey bulamıyor
Elinde USB, CD gibi bir araca sahipsen çok kolay bir şekilde atabilirsin youtube üzerinde çok tanınan platformların bunlar için adım adım detaylı videoları var.
format atmak istemiyom reis kurarken çok sıkıntı çıkarmıstı pc

Banlı Üye
Ödüller
16
7 HİZMET YILI
R E U N O N
Seçkin Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
5 tane virüs taraması progamı indirdim herseyi temizlendi dedi 2 saate bir temizliyom birsey bulamıyor
format atmak istemiyom reis kurarken çok sıkıntı çıkarmıstı pc
Kurulum yapacağın bir cihaz oluşturup, diski temizleyip yeniden yükleyeceksin hard diskinde bir sıkıntı yoksa pc sıkıntı çıkartmaz.

R E U N O N
Seçkin Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Diskini silip yenisini kurduğun sürece nasıl yapacağın sana kalmış, windows kurtma falan diyorsan tavsiye etmiyorum.

Banlı Üye
4 HİZMET YILI
İyi akşamlar iki program öneriyorum mycafe ile sistemindeki virüslerden hemen kurtulursun anında. Driver bosterle tüm sürücü driver guncelleyip virüsleri yok edip rahat edersiniz . İyi akşamlar dilerim kısa sürede inşallah cozersiniz sorununuzu

𝘪𝘤𝘦𝘺 𝘴𝘱𝘪𝘤𝘦𝘺
Seçkin Üye
Ödüller
2
Sosyal
4 HİZMET YILI
Kaspersky, Malwarebytes ve Firewall için de Comodo kullan ve bu programlarla bilgisayarı tarat, hiçbirşey kalmaz

Seçkin Üye
Ödüller
8
10 HİZMET YILI
Virüs programları her virüsü bulamıyor ciddi bi virüs olduğunu düşünüyorsan format öneririm fazlasıyla

Dünyalı dostum tam olarak anlamadın galiba
Emektar Üye
Ödüller
8
Sosyal
5 HİZMET YILI
hocam bütün bilgilerini şifrelerini değiştir bilgilerin gitmiş olabilir birde format at bana da olmuştu ama aynısı değil kendisi kontrol ediyordu bizde manuel format attık düzelti

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...