Ping nasıl Düşürülür

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
Arkadaşlar bildiğini üzere (TTNET) kullanan kişilerin çoğunda ping (internet hızı) sorunu var bunu nasıl çözeriz şimdi anlatacam

Ping'in Artması Ne gibi Sorunlara Sebebiyet Verir ?

Ping çok artarsa youtube gibi platformda videolar takıla takıla oynatılır ve oyunlara girdiğinizde mesela memory hackers üzerinde örnek vereyim siz portaldasınız ama sistem sizi haritanın ortasında gibi görür bunun sebebi ya LAG (Server Arası Zaman Aşımı) veya sizden kaynaklı zaman aşımı yani pingdir

Mesela siz savaştasınız fakat savaştığınız adamdan baya bi uzaklaştınız fakat hala hasar almaya devam ediyorsunuz. bunun sebebi %50 ihtimal ile pingdir.

Ping Nasıl Düşürülür ?

İlk önce Başlat -> Çalıştır -> buraya cmd yazıyoruz

CMD yani komut ekranında şu komutları giriyoruz sırasıyla:

ipconfig yazıyoruz (enter a basıyoruz) Buradan IPv4 Adresimizi öğreniyoruz.

Sonra ise ipconfig/flushdns yazıyoruz (Bu komut dns geçmişinizi siler) (enter a basıyoruz)

En son olarak şu komudu yazıyoruz ping -t IPv4 adresinizi buraya giriyorsunuz (enter a basıyoruz)

Bu sorunu %90 ihtimal ile çözmektedir her oyuna girmeden önce bu komudu yazarak girerseniz ping oranı düşecektir.

IPV4 Adresimi Nasıl Bulurum ?

Ağ Bağlantıları'nı açmak için Başlat düğmesini ve sonra Denetim Masası'nı tıklatın. Arama kutusuna bağdaştırıcı yazın ve Ağ ve Paylaşım Merkezi altından Ağ bağlantılarını görüntüle'yi tıklatın.

Etkin bir ağ bağlantısı seçin ve araç çubuğunda Bu bağlantının durumunu görüntüle'yi tıklatın ayrıntıları tıklatın.

Bilgisayarınızın IP adresi, IPV4 IP Adresi'nin yanındaki Değer sütununda görüntülenir.

Yada CMD ekranından ipconfig yazarak IPV4 adresinizi bulabilirsiniz.

Ping i Oluşturan Diğer Etmenler:

Virüs yada casus yazılımlar

İnternet hızınızın düşük olması

Modeminizin çok açık kalıp çok ısınması (Modeminizi kullanmadığınız zaman kapatmalısınız ısıdan dolayı ping oluşur)

Modeminizin yetersizliği.

Bir çok cihazın modeme bağlanıp internette gezmesi video izlemesi yani ağ trafiği oluşturması.

Veya internet sağlıyıcı servisin verdiği hizmetin yetersizliğidir.

KONU YARARLI İSE LİKE ATMAYI UNUTMAYIN

Süper Üye
8 HİZMET YILI
Genel olarak altyapı ile ilgili sorunlar oluyor, tabi bunlarda bir nevi çözüm olarak görülebilir.

Adam gibi yatırım yapan yok, altyapı yenileme, iyileştirme çalışması desen hikaye böyle devam ederse alacağımız hizmet bunun ötesine geçemez zaten. Birde Türk Telekom denen kalitesiz bir tekel başta olunca işimiz zor neyse ki özel rekabetçi firmalar çıkıyor yavaş yavaş en azından Türk Telekoma olan bağımlılık azalıyor aynı altyapıyı kullansa da vaad ettiği ve sundukları hizmetler farkı ortaya koyuyor. Birde şu taahhüt denen saçmalığı tüm firmalar kaldırsa ne güzel olur. Sen hizmeti bana sunamayacaksın, eksik sunacaksın ama benden parasını alacaksın dahası ben sorun yaşadığım bu firmadan çıkmak istediğimde firmanın bana sunmadığı hizmete karşılık birde ceza bedeli ödeyeceğim. Fakat firma hiçbirşey olmamış gibi hizmetini sunmaya devam edecek.

Onaylı Üye
8 HİZMET YILI
Adam gibi yatırım yapan yok, altyapı yenileme, iyileştirme çalışması desen hikaye böyle devam ederse alacağımız hizmet bunun ötesine geçemez zaten. Birde Türk Telekom denen kalitesiz bir tekel başta olunca işimiz zor neyse ki özel rekabetçi firmalar çıkıyor yavaş yavaş en azından Türk Telekoma olan bağımlılık azalıyor aynı altyapıyı kullansa da vaad ettiği ve sundukları hizmetler farkı ortaya koyuyor. Birde şu taahhüt denen saçmalığı tüm firmalar kaldırsa ne güzel olur. Sen hizmeti bana sunamayacaksın, eksik sunacaksın ama benden parasını alacaksın dahası ben sorun yaşadığım bu firmadan çıkmak istediğimde firmanın bana sunmadığı hizmete karşılık birde ceza bedeli ödeyeceğim. Fakat firma hiçbirşey olmamış gibi hizmetini sunmaya devam edecek.
o tartışlılmaz bir konu ve haklı bir isyan zaten, tek gereken şey sağlam alt yapı ama çoğu illerde gerçekten düzelme oldugunu görüyorum özellikle İstanbul'un bir çok semttinde alt yapı var ve online CS:GO gibi oyunlarda 40ping 50 pin ile oynuyan birçok arkadaşlarım var ilerliyen zamanlarda gelişir diye umuyorum şimdilik çare çok zor. Siz birde farklı bir firmayı deneyin sizin oturdugunuz yerde fiber hat olan bir internet şirketini tercih edin daha avantajlı olur sizin için.

Süper Üye
8 HİZMET YILI
o tartışlılmaz bir konu ve haklı bir isyan zaten, tek gereken şey sağlam alt yapı ama çoğu illerde gerçekten düzelme oldugunu görüyorum özellikle İstanbul'un bir çok semttinde alt yapı var ve online CS:GO gibi oyunlarda 40ping 50 pin ile oynuyan birçok arkadaşlarım var ilerliyen zamanlarda gelişir diye umuyorum şimdilik çare çok zor. Siz birde farklı bir firmayı deneyin sizin oturdugunuz yerde fiber hat olan bir internet şirketini tercih edin daha avantajlı olur sizin için.

Ben zaten 100Mbps Turk.net kullanmaktayım yaşadığım bir sıkıntı yok, istiyorum ki insanlar tek bir yere bağımlı kalmasın alternatif firmaları da denesinler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...