Popup olarak açılan 10 soruluk multi-step form nasıl yapılır?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Süper Üye
Ödüller
9
7 HİZMET YILI
Örnek bir web sayfam var, bu sayfaya pop-up olarak bir form ekranı açılacak. İster radiobuttonlu evet hayır, ister button clicki evet hayır ekranı olsun. Fark etmez, 10 soru soracağım ve bu 10 cevaba göre 2 farklı kod döndüreceğim.

Şimdi tam olarak bunu nasıl sağlayabilirim? PHP - JavaScript her ne dilde nasıl yapabilirsem biri yardımcı olabilir mi? Bu arada pop-up ekranı geldiğinde arka plan yarı saydam olacak falan CSS kısmı kolay da kod mantığını oluşturamadım, birileri varsa halihazırda HTML & PHP + CSS + JS kodunu atabilir mi veya JS - PHP olarak nasıl bu dediğim yapılabilir? Mantık aşılayabilir mi? Proje ödevim için lazım.

Edit notu:
Multi-step şeklinde olmak zorunda, bahsetmeyi unutmuşum :D
Örnek olarak:
Step1'deki soruya evet dendi veya hayır buttonla tıklanmadan radiobutton checked olduğu anda step2'ye geçmeli ve bu 10 soru boyunca yapılmalı. Beni tıkayan kısım bu multistep olayıyla entegre bir şekilde radiobutton checkedı değişimiyle yapabilmek.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Süper Üye
Ödüller
10
Sosyal
8 HİZMET YILI
Algoritma olarak önce 10 soru için bir obje oluşturmalısın, bu objenin içerisinde key ve value değeri olacak. Key senin sorun value ise kullanıcıdan gelen cevap. Önce bu objeyi oluşturup kod kısmında tüm keyleri el ile soruların ile dolduracaksın value değerleri ise boş olacak. İlk başta başla buttonuna basıldığında ilk soru yani objenin key kısmındaki data(soru) bir text yerine yazılacak, Butonlardan hangisine tıklarsa o anki objenin value değerine 0 yada 1 (evet-hayır / true-false gibi değerlerde olabilir ama iki sonuç olacağı için toplama yaptıracağını düşünerek 0 ve 1 olarak kullanman daha mantıklı) olarak atama yapılacak. Sonraki soru butonuna tıklandığında objedeki bir sonraki değer ekrana gelecek. Burada eğer sorular boş bırakılırsa sonraki soruya geçmemesini sağlayabilirsin. Sonunda objede kaç 0 kaç 1 varsa onu toplayıp sonuca göre bir if else yazıp ekrana texti yazacaksın.

Html + css + js ile yapabilirsin php'ye girmene gerek bile yok.

Süper Üye
Ödüller
9
7 HİZMET YILI
Algoritma olarak önce 10 soru için bir obje oluşturmalısın, bu objenin içerisinde key ve value değeri olacak. Key senin sorun value ise kullanıcıdan gelen cevap. Önce bu objeyi oluşturup kod kısmında tüm keyleri el ile soruların ile dolduracaksın value değerleri ise boş olacak. İlk başta başla buttonuna basıldığında ilk soru yani objenin key kısmındaki data(soru) bir text yerine yazılacak, Butonlardan hangisine tıklarsa o anki objenin value değerine 0 yada 1 (evet-hayır / true-false gibi değerlerde olabilir ama iki sonuç olacağı için toplama yaptıracağını düşünerek 0 ve 1 olarak kullanman daha mantıklı) olarak atama yapılacak. Sonraki soru butonuna tıklandığında objedeki bir sonraki değer ekrana gelecek. Burada eğer sorular boş bırakılırsa sonraki soruya geçmemesini sağlayabilirsin. Sonunda objede kaç 0 kaç 1 varsa onu toplayıp sonuca göre bir if else yazıp ekrana texti yazacaksın.

Html + css + js ile yapabilirsin php'ye girmene gerek bile yok.
cevabın ve vakit ayırdığın için teşekkürler fakat ne yazık ki sorunumun çözümüne uzak kalıyor biraz bu da benim eksik bilgi vermemden kaynaklı bunun için de pardon ,

ekliyorum postu da düzenledim :
Multi-step şeklinde olmak zorunda bahsetmeyi unutmuşum :d
örnek olarak
step1'deki soruya "evet" dendi veya "hayır" buttonla tıklanmadan radiobutton checked olduğu anda step2'e geçmeli ve bu 10 soru boyunca yapılmalı beni tıkayan kısım bu multistep olayıyla entegre bir şekikde radiobutton checkedı değişimiyle yapabilmek

Uzman Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
hocam bootstrap kullancan, popup dediğininde hazırı var. adı modal.
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
inceleyebilirsin. jquery ve ajax da kullanman lazım.

Süper Üye
Ödüller
9
7 HİZMET YILI
hocam bootstrap kullancan, popup dediğininde hazırı var. adı modal.
inceleyebilirsin. jquery ve ajax da kullanman lazım.
ya kanka sorumu olduğu gibi google'a yazınca çıkıyor zaten arattım öyle merak etme
1668023479458.png

bilmiyormuşum gibi davranılsın istemiyorum soruma yanıt verilsin mümkünse lütfen ya

Uzman Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
ya kanka sorumu olduğu gibi google'a yazınca çıkıyor zaten arattım öyle merak etme
Ekli dosyayı görüntüle 81636
bilmiyormuşum gibi davranılsın istemiyorum soruma yanıt verilsin mümkünse lütfen ya
iyi de hocam soruna nasıl yardım edelim, oturup senin için kod yazamayız ki, böyle soru sorulmaz ki sen yazmaya başlarsın takıldığın yeri sorarsın.

Süper Üye
Ödüller
9
7 HİZMET YILI
iyi de hocam soruna nasıl yardım edelim, oturup senin için kod yazamayız ki, böyle soru sorulmaz ki sen yazmaya başlarsın takıldığın yeri sorarsın.
kod yaz diyen yok mantık ver diyoruz bilgin yoksa es geç. mesela Javascript üzerinde aktif ve sürekli olarak nasıl radiobutton check atarız onu anlat ? button yerine evet hayır olacak radiobuttonu nasıl kullanırım da nextstep attırırım onu öğret tek adımlık form olsa post bile atmam kimsenin zamanını çalmamak için ama multistep isteniyor

Uzman Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
peki şöyle yapalım, step inputu zaten bir çok yerde hazır var.

sonra bütün inputları alıp ajax ile post ile göndereceksin. ajax post

sonra ajax ile dönen cevaba göre kullanıca ne göstereceksen gösterecen.

Süper Üye
Ödüller
9
7 HİZMET YILI
peki şöyle yapalım, step inputu zaten bir çok yerde hazır var.

sonra bütün inputları alıp ajax ile post ile göndereceksin. ajax post

sonra ajax ile dönen cevaba göre kullanıca ne göstereceksen gösterecen.
teşekkürler ama şöyle örnekliyeyim , hali hazırda link attığın içeriklere zaten baktım derlemeye çalıştım 0'dan yapacak bilgim zaten yok çalıp çırpıp toparlayayım diyorum soru tipi buna uygun değil kafam tıkanmış durumda ilerleyemiyorum
1668024917927.png

Uzman Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
peki a seçilirse ne olacak. bir de şöyle bir konu var. mesela bunların cevapları senin için önemli ise yani kullanının doğru cevabı görmemesi lazımsa her türlü cevapları bir veri tabanında ya da başka bir php sayfada tutman lazım ve ajax ile her seçenekte cevapların tutulduğu yere post ile gönderip cevap doğru mu değil mi kontrol ettirmen lazım.
hocam zaten ajax ile post işlemi sayfa yenilenmeden yapılır, o yüzden ajax diyorum. sayfa yenilenmez, popup penceren kapanmaz.

Süper Üye
Ödüller
9
7 HİZMET YILI
peki a seçilirse ne olacak. bir de şöyle bir konu var. mesela bunların cevapları senin için önemli ise yani kullanının doğru cevabı görmemesi lazımsa her türlü cevapları bir veri tabanında ya da başka bir php sayfada tutman lazım ve ajax ile her seçenekte cevapların tutulduğu yere post ile gönderip cevap doğru mu değil mi kontrol ettirmen lazım.
hocam zaten ajax ile post işlemi sayfa yenilenmeden yapılır, o yüzden ajax diyorum. sayfa yenilenmez, popup penceren kapanmaz.
demek istediğini anladım ama quiz değil doğru yanlış yok survey gibi düşün ama tek soruluk 10 farklı survey gibi sanırım en doğru anlatım bu olur ben anlatamadığım için destek sağlayamadığının farkındayım sağol uğraşın için de biraz yolumu açtın yine de ,
sorun şu hocam ben bir textbox koyup da içinden veri almayacağım için patlıyor zaten ajax jquery de.
20 radiobuttondan anlık olarak check ettirip 10 tanesini alacağım text'e gelen veriyi çekmeyeceğim ve aldığım veriyi script içinde tutup duruma göre örnek 5 evet ve üstüyse ABC sayfasına atıcam değilse sabit aynı sayfada tutucam ve ekrana pop up içerisine "5 altında" yazdırıcam bu verileri post etmeyeceğim bu ABC sayfasına,
ajax üzerinden gittiğimde örnek
"soru-1" name'li raddiobutonun "evet" veya "hayır" valuelerinden birinin seçili olduğunu ve bunların hangisinin seçili olduğunu öğrenmem lazım dur şimdi yazarken aklıma geldi ben form şeklinde düşünerek hata yaptım sanırım survey olarak aramam daha doğru olacak hep form ve quiz mantığında düşündüm radiobutton değil de normal buttonla evet hayır yapar buttondan sayaça ++ ekletirim
1668026448531.png

şu şekilde bu pop uplara bir de # üzerinden erişirim her birine evet veya hayır dediğinde örnek #p1 #p2 şeklinde gider daha basite indirgedim şu an

dipnot : Sağol hacı

Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
Muhtemelen zulu ZA Hack Pubg Mobile UC Hack gibi script yapmaya çalışıyor yardım etmeyin boşa :D

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
cevabın ve vakit ayırdığın için teşekkürler fakat ne yazık ki sorunumun çözümüne uzak kalıyor biraz bu da benim eksik bilgi vermemden kaynaklı bunun için de pardon ,

ekliyorum postu da düzenledim :
Multi-step şeklinde olmak zorunda bahsetmeyi unutmuşum :d
örnek olarak
step1'deki soruya "evet" dendi veya "hayır" buttonla tıklanmadan radiobutton checked olduğu anda step2'e geçmeli ve bu 10 soru boyunca yapılmalı beni tıkayan kısım bu multistep olayıyla entegre bir şekikde radiobutton checkedı değişimiyle yapabilmek
abi mukemmel bu arada başarılarının devamını dilerim

Süper Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
PHP dilinde, bir multi-step form oluşturmak için öncelikle formun HTML kodlarını oluşturmalısınız. Bu formu oluştururken, her adım için bir <form> etiketi kullanarak adımları ayırabilirsiniz. Örneğin:

PHP:
<form action="form_step1.php" method="post">
<!-- Form step 1 fields -->
<input type="submit" value="Next step">
</form>

<form action="form_step2.php" method="post">
<!-- Form step 2 fields -->
<input type="submit" value="Next step">
</form>

<form action="form_step3.php" method="post">
<!-- Form step 3 fields -->
<input type="submit" value="Submit">
</form>

Bu formu kullanarak, kullanıcının girdiği verileri adım adım işleyebilir ve her adımda girilen verileri bir sonraki adıma aktarabilirsiniz. Örneğin, ilk adımda kullanıcının ismini alabilir, ikinci adımda e-posta adresini alabilir ve üçüncü adımda ise diğer bilgileri alabilirsiniz.

Ultra Üye
Ödüller
10
7 HİZMET YILI
Merhaba,

Sorunuzu yanıtlamak için, pop-up olarak açılan bir 10 soruluk multi-step formun nasıl yapılabileceği hakkında birkaç öneri sunabilirim:

1. İlk olarak, HTML ve CSS kodu ile pop-up penceresini tasarlayabilirsiniz. Bu, bir overlay olarak adlandırılan yarı saydam bir arka plan, bir modal pencere, bir başlık ve bir form içerebilir.

2. Ardından, JavaScript kullanarak, pop-up penceresini açmak için bir buton oluşturun ve butona bir "click" olayı atayın. Ayrıca, overlay'in tıklanması durumunda pop-up penceresinin kapatılmasını sağlamak için bir event listener ekleyebilirsiniz.

3. Multi-step formu oluşturmak için, formu 10 sorudan oluşacak şekilde tasarlayabilirsiniz. Her bir soru bir adımı temsil eder.

4. JavaScript kullanarak, formun her bir adımını göstermek ve gizlemek için bir dizi adım oluşturun. Örneğin, adım 1 gösterildiğinde, diğer adımlar gizlenebilir ve sadece adım 1'e ait sorular görüntülenebilir.

5. Her bir soru için bir "ileri" ve "geri" düğmesi ekleyin. İleri düğmesine tıklandığında, bir sonraki adımın soruları görüntülenir ve cevaplar saklanır. Geri düğmesine tıklandığında, önceki adımın soruları görüntülenir ve cevaplar geri yüklenir.

6. Son adımdan sonra, formun tamamlandığını ve sonuçları görüntülemek için bir "tamam" düğmesi ekleyebilirsiniz. Bu düğmeye tıklandığında, formun sonuçlarını işleyen PHP kodunu çağırabilir ve sonuçları kullanıcıya gösterebilirsiniz.

Bu adımları takip ederek, pop-up olarak açılan bir 10 soruluk multi-step form oluşturabilirsiniz. Kod örneklerine ihtiyacınız olduğunda, internet üzerinde çok sayıda kaynak mevcuttur ve bu kaynaklardan yararlanabilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...