Programları Kaydetme ve Çalıştırma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
The sea does not like to be restrained.
Emektar Üye
Ödüller
10
Sosyal
4 HİZMET YILI
Programlama dili Python ile yazılmış bir programı kaydetmek ve çalıştırmak oldukça basittir. Aşağıdaki adımları izleyerek Python programlarınızı kaydedebilir ve çalıştırabilirsiniz:

1. Metin düzenleyicisi açın: Python programlarınızı yazmak için bir metin düzenleyicisi kullanmanız gerekiyor. Bu metin düzenleyicisi, örnek olarak Notepad, Sublime Text, Atom veya Visual Studio Code olabilir.
  2. Programı yazın: Python programlarınızı metin düzenleyicisinde yazın. Bu, temel bir "Merhaba Dünya" programı gibi basit bir program olabilir veya daha karmaşık bir program olabilir.
Örneğin, "Merhaba Dünya" programını yazmak için aşağıdaki kodu metin düzenleyicinize yazın:

Python:
print("Merhaba Dünya!")

1. Programı kaydedin: Dosya menüsünden "Farklı Kaydet" seçeneğini seçin ve programınız için bir dosya adı ve uzantısı belirleyin. Python programlarının genellikle ".py" uzantısı vardır.
Örneğin, "merhaba_dunya.py" olarak adlandırabilirsiniz.

1. Programı çalıştırın: Programı kaydettiğiniz dizine gidin ve programınızın adına tıklayın. Bu, programınızı çalıştıracaktır. Alternatif olarak, terminalde programınızın kaydedildiği dizine gidin ve aşağıdaki komutu çalıştırın:
Python:
python merhaba_dunya.py

Bu komut, "merhaba_dunya.py" adlı dosyanızı Python yorumlayıcısıyla çalıştırır.

Böylece, bu adımları takip ederek Python programlarınızı kolayca kaydedebilir ve çalıştırabilirsiniz.

Üye
3 HİZMET YILI
ben de pythona başlamayı düşünüyordum çok motive oldum

HER OYUNUN BİR AÇIĞI VARDIR
Ultra Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Pudding bugün işini iyi yapior python'a yeni baslamistim ve bunlar çok işime yaricak eline emeğine sağlık.

The sea does not like to be restrained.
Emektar Üye
Ödüller
10
Sosyal
4 HİZMET YILI
GNU/Linux sistemlerinde kullanılan metin düzenleyicileri, masaüstü ortamlarına göre farklılık gösterir. Unity veya GNOME masaüstü ortamı kullananlar, başlangıç seviyesinde Gedit adlı metin düzenleyicisini kullanabilirler. KDE masaüstü ortamı kullanıcıları ise Kwrite veya Kate metin düzenleyicilerinden herhangi birini kullanabilirler, ancak Kwrite önerilir çünkü kullanımı kolaydır. Metin düzenleyicilerine erişmek için komut satırını kullanmak mümkündür.

Python kodlarının yazılacağı dosya, metin düzenleyicisinde açılır ve kodlar yazılır. Örneğin, tarih, gün ve vakit gibi değişkenler tanımlanır ve ardından bu değişkenlerin değerleri yazdırılır. Dosya, masaüstüne "randevu.py" adıyla kaydedilir.

Kodlar yazıldıktan sonra, kullanıcı işletim sistemine uygun komut satırına erişir. Masaüstüne erişildikten sonra, "python3 randevu.py" komutu ile kodlar çalıştırılır ve programın çıktısı ekrana yazdırılır. Ancak, kodlarda bir hata olabilir veya "randevu.py" dosyasının adı yanlış yazılmış olabilir. Ayrıca, "python3" komutu, dosyanın bulunduğu dizin konumuna göre değişebilir. Bunun yanı sıra, "python3" komutunun çalışmamasının nedeni, Python3'ün derlendiği dizinde sembolik bir bağ oluşturulmamış olması veya $HOME/python/bin/ dizininin YOL'a (PATH) eklenmemiş olması olabilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...