Psikolojim bozulmak üzere

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Unknown
Banlı Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
Arkadaşlar merhaba. Beni tanıyan tanır gerek staj konusu açtım, gerek devamsızlık konusu. Arkadaşlar şu an öyle bir durumun içindeyim ki inanın dayanamıyorum.

Staj yeri dönem ortası çıkardı. Staj yeri bulamıyorum. Staj için "okula gel yap" diyorlar ama okulda yapmak istemiyorum, gelmek istemiyorum nefret ediyorum.

Şu an her yerden baskı var. Ailemin staj yeri bul baskısı, bir yandan devamsızlık baskısı, bir yandan okula gelmek istemiyorum. Okul benim psikolojimi bozuyor, gelmek istemiyorum, çok yoruldum yaşama isteğimi, hayat enerjimi, neşemi alıp söndürüyor.

Arkadaşlar tek yol açığa geçmek gibi gözüküyor fakat şöyle bir şey var: açığa geçersem lisenin başından mı başlarım, nasıl bir sistem izlenir, ne zaman biter?

Ek olarak: Sanaldan paramı kazanıyorum kendi yağımda kavruluyorum işime odaklanmak istiyorum. Ne yapmam gerekiyor, nasıl bir yol izlemeliyim, ne yapmalıyım?

Cevaplayan herkese teşekkür ederim.

Üye
4 HİZMET YILI
bende aynı durumdayım ama aile baskısının az olanından okulu dondurdum ve seneye en baştan başlıyıcam ve hiç yapasım yok okul müdürü falan çok anlayışlıydı ama hayatımın hatasını yaptım sayılır hiç başlamak istemiyorum ortaokul mezunu olarak ne yapacağım onu düşünüyorum açık hakkında okula danışmadım ama bende açığa geçmek istiyorum bence 10.sınıfsın diyelim 11e geçerken açığa geçince 11den başlarsın öyle duymuştum emin değilim ama

• Konuyu başlatan
  • Yasaklandı
Unknown
Banlı Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
bende aynı durumdayım ama aile baskısının az olanından okulu dondurdum ve seneye en baştan başlıyıcam ve hiç yapasım yok okul müdürü falan çok anlayışlıydı ama hayatımın hatasını yaptım sayılır hiç başlamak istemiyorum ortaokul mezunu olarak ne yapacağım onu düşünüyorum açık hakkında okula danışmadım ama bende açığa geçmek istiyorum bence 10.sınıfsın diyelim 11e geçerken açığa geçince 11den başlarsın öyle duymuştum emin değilim ama
Teşekkürler hocam dayanamıyorum inan.

Üye
4 HİZMET YILI
Teşekkürler hocam dayanamıyorum inan.
sırf sohbet etmek için hesap açtım yani hiç dayanasım kalmadı benimde işin sonu kötü ne yapıcam inan hiç bilmiyorum eskiden sınavdan 70-80 alınca ağlardık şimdi 20 bile alsam gram üzülmem anlamadım ne ara böyle olduk biz

Süper Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Kaç yaşındasın bilmiyorum ama bu düzen herkesi olumsuz etkiliyor.İnan neresinden tutsam elimde kaldı son 2 ayda ekonomik anlamda.Beynimi kapatıp boş boş hayata ayak uydurmaya çalışıyorum artık.Tek gayem yıkılmamak.

Ceku hazırsan çıkalım balım
Onaylı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
knks açığa geçen çok kişi biliyorum açıktan bitiren de çok kişi biliyorum kolay diyorlar ama yaşına göre yorum yapmam gerek

Süper Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
Alt tarafı okul hocam zaten bittikten sonra bir daha asla istesen de gidemeyeceğin bir yer. Bence dişini sıkıp gitmelisin.

Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Eskiden büyüklerimiz hep okuyun çocuğum okuyun adam olun derdi, şimdi benden sonraki nesillere tek söyleyeceğim şey okumayın agalar gidin meslek öğrenin kendinizi geliştirin

comme un bébé
Ultra Üye
Ödüller
12
10 HİZMET YILI
Staj evresine gelip buradan açığa geçme isteğine inan gülesim geldi. Staj yeri bulmak kadar kolay bir şey yok. Tabi bölgendeki fabrika sanayisine bağlı ve okuduğun bölüme göre değişir. Tek yapman gereken dışarıya çıkıp bir kaç firmaya gidip insan kaynakları ile görüşme yapmak.

Onaylı Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
Arkadaşlar merhaba. Beni tanıyan tanır gerek staj konusu açtım, gerek devamsızlık konusu. Arkadaşlar şu an öyle bir durumun içindeyim ki inanın dayanamıyorum.

Staj yeri dönem ortası çıkardı. Staj yeri bulamıyorum. Staj için "okula gel yap" diyorlar ama okulda yapmak istemiyorum, gelmek istemiyorum nefret ediyorum.

Şu an her yerden baskı var. Ailemin staj yeri bul baskısı, bir yandan devamsızlık baskısı, bir yandan okula gelmek istemiyorum. Okul benim psikolojimi bozuyor, gelmek istemiyorum, çok yoruldum yaşama isteğimi, hayat enerjimi, neşemi alıp söndürüyor.

Arkadaşlar tek yol açığa geçmek gibi gözüküyor fakat şöyle bir şey var: açığa geçersem lisenin başından mı başlarım, nasıl bir sistem izlenir, ne zaman biter?

Ek olarak: Sanaldan paramı kazanıyorum kendi yağımda kavruluyorum işime odaklanmak istiyorum. Ne yapmam gerekiyor, nasıl bir yol izlemeliyim, ne yapmalıyım?

Cevaplayan herkese teşekkür ederim.
Ne olursa olsun okulunu aksatma sabir et hepsi birgun yoluna girer mutlaka

Süper Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
Herkes okul okumak zorunda değil, elbet liseyi bitirmen lazım ama üniversiteye gitmene gerek yok. Sonuç olarak herkes okul okuyup iyi bir iş sahibi olmasına gerek yok, olamaz zaten. Herkesin farklı şeylere yeteneği vardır. Zaten şu an aile baskısıyla gidiyorsun ve nefret ediyorsun, zorla gitmeye devam etsen bile bir şey başaramazsın. İlgi alanların üzerinde devam et, ailen de eninde sonunda ikna olacaktır.

Süper Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Sabretmeye çalış sonunu güzel olucak diye inandır kendini.Zaten hayat zor artık.

Uzman Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
knk bu şey için kendini sıkmana gerek yok kendini geliştirip çalışman lazım her insanın bu dönemleri sıkışık geçiyor ama geçiyor ama bu yüzdende kendini salma

Süper Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
herkesin böyle donemleri vardır kimi okul kimi aile kimi sevgili kimi iş vs vs zamanı akışına bırak deneyimli birisi olarak soyluyorum sana zarar veren herkesten herşeyden uzak dur

• Konuyu başlatan
  • Yasaklandı
Unknown
Banlı Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
Staj evresine gelip buradan açığa geçme isteğine inan gülesim geldi. Staj yeri bulmak kadar kolay bir şey yok. Tabi bölgendeki fabrika sanayisine bağlı ve okuduğun bölüme göre değişir. Tek yapman gereken dışarıya çıkıp bir kaç firmaya gidip insan kaynakları ile görüşme yapmak.
Hocam ben liseyi 1.5 yıl okudum sadece. Biliyorsun pandemi 1.5 yıl boyunca sürdü ve okula gitmedik.

Üye
Ödüller
2
7 HİZMET YILI
ask yourself. what do you need. what do you want. not some strangers on the Internet, even if they know you, but yourself. this is your life after all and it's up to you to decide what to do.

Süper Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Az önce benimki bozuldu.Bi insan niye bu kadar zor sorar bütte.

Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
sırf sohbet etmek için hesap açtım yani hiç dayanasım kalmadı benimde işin sonu kötü ne yapıcam inan hiç bilmiyorum eskiden sınavdan 70-80 alınca ağlardık şimdi 20 bile alsam gram üzülmem anlamadım ne ara böyle olduk biz
gerçekten pandemiden sonra bende bittim 7. 8. sınıfta 60 alınca üzülürdüm şimdi anadolu lisesinde 10. sınıfım boş kağıt verdiğim tarih sınavından gülerek çıkıyorum birisi gelecekle ilgili planın ne diye sorduğunda yok diyorum her sabah isteksizce okula gidip gelmeler gerçekten bitmiş durumdayım bende

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...