Ülkenin gençleri mutlu değil genel problem imkanı olanda yurtdışına kaçıyor zaten.Yalnız değilsin krdeşim.gerçekten pandemiden sonra bende bittim 7. 8. sınıfta 60 alınca üzülürdüm şimdi anadolu lisesinde 10. sınıfım boş kağıt verdiğim tarih sınavından gülerek çıkıyorum birisi gelecekle ilgili planın ne diye sorduğunda yok diyorum her sabah isteksizce okula gidip gelmeler gerçekten bitmiş durumdayım bende
Aynen bi uğraş olunca azda olsa unutuyorsun.Çok sıkıntı ya kendi işine yönelmen düzelticektir seni.
ah keşke imkanım olsa ama yok ya ülke düzelicek yada biz çürüyeceğizÜlkenin gençleri mutlu değil genel problem imkanı olanda yurtdışına kaçıyor zaten.Yalnız değilsin krdeşim.
açık liseye geçmek bi yandan mantıklı şöyle bir duyum aldım eğer açık liseden liseyi bitirirsen yurt dışına çıktığın zaman lise bitirmemiş gözüküyomuşsun seni ne kadar alakadar eder bilmiyorum ama herneyse bir çok arkadaşım yks ye kenşidnş tam anlamayıla verebilmek için açık liseye geçti ve onun sınavları da internetten oluyormuş, onlar dershanede oldukları için internetten sınava girip hovcalarına yaptıracaklarmış eğer öyle bir imkanın varsa geçebilirsin ve merak etme lsieye en baştan başlamıyosun. Açık liseye gçemek için rehber hocanla görüşebilirsin umarım a.ığa geçmek için geç kalmamışsındır onun başvuruları mı ne varmış sınıftaki bi kız geç kaldım geçemiyom gibi bahane uydurdu ama doğrusunun okulundan öüğren bence. Aama merak etme en baştan başalama gibi bir durum yok.Arkadaşlar merhaba. Beni tanıyan tanır gerek staj konusu açtım, gerek devamsızlık konusu. Arkadaşlar şu an öyle bir durumun içindeyim ki inanın dayanamıyorum.
Staj yeri dönem ortası çıkardı. Staj yeri bulamıyorum. Staj için "okula gel yap" diyorlar ama okulda yapmak istemiyorum, gelmek istemiyorum nefret ediyorum.
Şu an her yerden baskı var. Ailemin staj yeri bul baskısı, bir yandan devamsızlık baskısı, bir yandan okula gelmek istemiyorum. Okul benim psikolojimi bozuyor, gelmek istemiyorum, çok yoruldum yaşama isteğimi, hayat enerjimi, neşemi alıp söndürüyor.
Arkadaşlar tek yol açığa geçmek gibi gözüküyor fakat şöyle bir şey var: açığa geçersem lisenin başından mı başlarım, nasıl bir sistem izlenir, ne zaman biter?
Ek olarak: Sanaldan paramı kazanıyorum kendi yağımda kavruluyorum işime odaklanmak istiyorum. Ne yapmam gerekiyor, nasıl bir yol izlemeliyim, ne yapmalıyım?
Cevaplayan herkese teşekkür ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?