Merhabalar, dün ekran gelmiyor diye konu açmıştım. Şimdiyse power çalışmıyor, kasayı prize bağlıyorum. Açma tuşuna basıyorum, hiçbir yaşam belirtisi yok ve PSU'dan çınlama sesi gibi bir ses geliyor.
Merhabalar, dün ekran gelmiyor diye konu açmıştım. Şimdiyse power çalışmıyor, kasayı prize bağlıyorum. Açma tuşuna basıyorum, hiçbir yaşam belirtisi yok ve PSU'dan çınlama sesi gibi bir ses geliyor.
Elektriğe taktığında zırıltı gibi sürekli bir ses geliyorsa power mefta ama poweri denemek için bir taktik söyleyebilirm
elektriğe bağla poweri ama anakart ve diskler vs takılı tüm kabloları sök neyse power'a elektrik bağlıyken 24pin girişinde yeşil ve ytanındaki siyah kabloyu kısadevre yaptır altındaki pinlerden cımbız vs öyle bir şeyle power elektrik alıyorsa powerin sağlamdır bu arada elektrik çarpmaz korkma
Elektriğe taktığında zırıltı gibi sürekli bir ses geliyorsa power mefta ama poweri denemek için bir taktik söyleyebilirm
elektriğe bağla poweri ama anakart ve diskler vs takılı tüm kabloları sök neyse power'a elektrik bağlıyken 24pin girişinde yeşil ve ytanındaki siyah kabloyu kısadevre yaptır altındaki pinlerden cımbız vs öyle bir şeyle power elektrik alıyorsa powerin sağlamdır bu arada elektrik çarpmaz korkma
Bunu yaptım ama çalışmadı ve bu arada sorunu çözdüm psu nun kablosunu taktiğimiz 3 tane dis oluyor ya onlari tornavida ile birbirine degirip sonra kabloyu takiyorum calisiyor neden olabilir?
PSU'dan gelen çınlama sesi, bir arıza belirtisi olabilir ve cihazın düzgün çalışmasını engelleyebilir. Sorunu çözmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
Bilgisayarınızı kapatın ve fişini çekin.
Kasa içindeki tüm bağlantıları kontrol edin. Tüm kabloların sıkıca bağlandığından emin olun.
PSU'nun fanını kontrol edin ve fanın düzgün çalıştığından emin olun. Fan çalışmıyorsa, PSU'nun aşırı ısınması ve bozulması nedeniyle sorun yaşayabilirsiniz.
PSU'nun güç düğmesini kontrol edin ve düğmenin düzgün çalıştığından emin olun.
PSU'nun çalıştığını doğrulamak için, bir PSU test cihazı veya farklı bir PSU kullanarak bilgisayarınızı açmayı deneyebilirsiniz. Eğer farklı bir PSU kullanarak sorun düzelirse, mevcut PSU'nuz arızalı olabilir.
Eğer yukarıdaki adımları uygulamanıza rağmen sorun devam ederse, bir teknisyene veya bilgisayar tamir servisine başvurmanızı öneririm.
Bunu yaptım ama çalışmadı ve bu arada sorunu çözdüm psu nun kablosunu taktiğimiz 3 tane dis oluyor ya onlari tornavida ile birbirine degirip sonra kabloyu takiyorum calisiyor neden olabilir?
Hocam üstde yazdığım gibi güç girişindeki 3 demir parçayı birbirine değdirince kabloyu takdikdan sonra calisiyor ama uzun süredir sıkıntı çıkartmadı düzeldi sanırsam pc uzun süre yatmışdı belki ondan kaynaklı olabilir