Pubg mobile config nasıl kodlanır? V7 / How to code Pubg mobile config? V7

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
Ödüller
2
Sosyal
2 HİZMET YILI
Selam dostlar ben Ryna!

Bugün eskisiyle yenisini kıyasladığım, bms'lerin ne olduğunu açıkladığım bir V7 postu atıcağım.

Eskiden (yaklaşık 3-4 sene önce) config kodlarken kullandığım bms'ler oyunun güncel AES Key anahtarını içeriyordu. Biz QuickBMS ile unpack yaptıktan sonra şu anki gibi .dat değil direkt klasörler halinde .uasset, .uexp, .ubulk .umap .bnk vb. uzantılar ile ayıklanıyordu. Örneğin Pubg Mobilenin veya Pubg Mobile Lite'nin .obb dosyasının içinden .pak dosyasını alır, ardından bms ile unpack yapardık bize seçtiğimiz klasör içine ShadowTrackerExtra ve Engine adında iki klasör çıkar ikisininde içlerinde binlerce daha klasör bulunur örneğin ShadowTrackerExtra içinde Content ve Config, Content içinde ArtPlayerBluePrints, ArtsScences, ArtsPlayer, BluePrints gibi klasörler olurdu. Ancak şimdi günümüze kıyasla o zamanlar çok kaliteli, kolay ve rahat bir kodlamaya sahipti.

Şimdiye gelicek olursak artık AES Key içeren bir .bms scriptimiz yok. Ondan dolayı .dat olarak ayıkladıktan sonra .dat'ları eskide olduğu gibi .uasset .uexp'ye çeviriyoruz. Yani yeni olarak gördüğümüz bu yöntemin arkasında yine eskiler yatıyor. Şimdi QuickBMS reimport ile config yaparken eskiden AssestEditor aracılığıyla direkt Android/data içinde hangi otunda klasörünün içinde olan Paks klasörü ile configimizi çalıştırıyorduk. AES Key nedir derseniz oyunların şifresi gibi birşey diyebilirim genelde 0x62835286FF62AJ gibi olduğunu söyleyebilirim. Şu anda yaptığımız tek şey istediğimiz .dat dosyasını bulduktan sonra bunu .uasset ve .uexp'ye çevirmek. Sonra içine girip modlamak sonra geri .dat haline çevirmek. Çünkü kullandığımız bms dosyası yanlızca .dat ayıklayıp .dat reimport edebiliyor.

Bugün ki konumuz bu kadar iyi forumlar!

Telegram adresim: @rynacode

Son düzenleme:
Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
yaniii bu sayede confıg yaıpılabiliyor mu hocam ben cok anlamıyorum yhazılımdan ama

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...