Pubg mobile config nasıl kodlanır?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
Ödüller
2
Sosyal
2 HİZMET YILI
Merhaba!

Size Pubg Mobile Config yapma konusunda daha ayrıntılı bilgi vermek istiyorum.

Pubg oyunları Mesh, Material ve Texture'den oluşur Mesh (görüntü), Material (renk), Texture (doku) ayarlarıdır. Şimdi size örnek verip aklınızda pekiştireyim. Bir silahı görmenizi sağlayan Mesh, silahın üzerindeki renkler Material, silahı çok uzak mesafeden daha az kaliteli yakından daha fazla kaliteli görmenizi sağlayan da Texturedir. Oyun bu üç temel unsur üzerine kurulmuştur. Oyun BluePrint ve C++ kodlamaları üzerinde yönetilir. BluePrint nedir örnek vericek olursam, 2 tane olayı birbirine bağlama işlemidir. Örneğin bir dikdörtgenin içinde eğer silahla karşı rakibe sıkılırsa ifadesi yer alırken diğer bir dikdörtgende de karakterin canı azalır yazısını görüp her iki dikdörtgeni bir doğru parçasıyla birbirine bağlamaktır. Yani if else gibi düşünün. Eğer araç karaktere yaklaşırsa ve karakterin statik alanına girerse bir dikdörtgen, hasar alsın farklı bir dikdörtgen olup birbirine bağlanması gibi.

Bilmenizi istediğim bir konu daha bulunmakta. Bu oyun bir savaş oyunu ve tahmin edebileceğinizden çok daha fazla ayarları var. Giydiğiniz kaskın, üzerinde yürüdüğünüz çimlerin, siz objeden uzaklaştıkça objenin görüntüsünün kalitesinin azalması, karakterinizin etrafını kaplayan bir yuvarlak görünmez tabaka olması ve karakterinizin hasar alıp almadığının bu tabakaya göre belirlenmesi.

Örneğin magic bullet dediğimiz bir konfigürasyon (config) tipi var. Bizim burada yaptığımız asıl şey karşı rakibimizin yuvarlak görünmeyen kapsülünü büyütmek. Oyunun kodlanması eğer görünmez kapsülün içine mermi geliyorsa hasar say mantığıdır, biz bu kapsülün alanını büyüttüğümüz zaman normalden daha uzak atışlar yaparak yine hasar verebiliyoruz. Örneğin kapsülün boyutu yukarıdan aşağı 10cm ise biz bunu 20 yapınca rakibimizin kafasının 5cm yukarısına da sıksak hasar işlemekte.

İşte böyle en temelden giriş yapmış bulunmaktayız.

Ben RYNA Bana ulaşmak, eğitim ve config satın almak, soru sormak vb. konularınızı görüşmek için telegram adresim şu şekildedir: @rynacode

Son düzenleme:
Onaylı Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
Çok iyi anlatmışsn fakat bir sorun var pubg kalmadı ortada

Üye
Ödüller
2
Sosyal
2 HİZMET YILI
Çok iyi anlatmışsn fakat bir sorun var pubg kalmadı ortada
Nasıl yani hocam kalmadı derken, oyuna 2 hafta önce geldim, hemen hemen yeni özellikler getirdim, beyaz karakter obb dosyası olsun, aim assit olsun bunları bansız bir şekilde oyuna ekledim.

Onaylı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
hazır kodlanmus confıg bulamadınmı loldekı sc confıglerı gıbı sıtede bı arat belkı atan olmustur

Üye
Ödüller
2
Sosyal
2 HİZMET YILI
hazır kodlanmus confıg bulamadınmı loldekı sc confıglerı gıbı sıtede bı arat belkı atan olmustur
Hayır hocam, benim amacım pubg'de nasıl kendi obb veya pak dosyanızı yapicaksiniz, kodlayacaksiniz onu aşılamak, yoksa gerekli bilgilere sahibim zaten ☺️

Onaylı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
anladım kardesım bu aralar herkez hazır confıg arıyor bende yorulma dıye soyleyeyım dedım :D

Üye
Ödüller
2
Sosyal
2 HİZMET YILI
Yok hocam benim istediğim kişiler kodlama öğrenmesini bilmek isteyen kişiler, yoksa hazır birsürü yeni özellik paylaştığım telegram kanalım zaten mevcut
anladım kardesım bu aralar herkez hazır confıg arıyor bende yorulma dıye soyleyeyım dedım :D

Onaylı Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
hazır config bulabilirsen hileyi üzerinde uyarlıyabilirsin belki

Üye
Ödüller
2
Sosyal
2 HİZMET YILI
hazır config bulabilirsen hileyi üzerinde uyarlıyabilirsin belki
Config ve hile çok farklı kavramlardır, config oyunun pak dosyasini unpack yaparak hile ise birkaç ofset ayarı ile yapılır, oyun tarafından algilama orani yuksektir hile hakkinda cok bir bilgim yok ama her oyunda config yapabilecek biriyim

Üye
2 HİZMET YILI
çok basit aslında bunu için yazılım öğrenmen lazım
birsürü öğrene bilceğin platform var

Üye
2 HİZMET YILI
kod yazarak kodlanır brom uzun bir iş ama ama burda hazır ve iyileri var

Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
Eyvallah hocam güzel bilgi ama hazırları var zaten o yüzden uğraşmaya gerek yok

Onaylı Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
bişi diyeyim harika anlatmış arkadaş

Onaylı Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...