Merhaba arkadaşlar pubg mobil de gereksiz düşük fps aldığımı düşünüyorum
Ekran kartı; sapphire rx570 4 gb tek fanlı
İşlemci; i3 10100f
Ram; 8+8 corsair
ssd ye yüklü
Sistemim böyle
Bir arkadaşımda da buna benzer bir sistem var tek farklı olan ekran kartı 2 fanlı ondaki
Oyun içi ayarlarımız ve gameloop ayarlarımız aynı
O 80 83 arası fps alıyor sürekli. Çok nadir anlık 75 e falan düşebiliyor
Bense 60 70 fps alıyorum genelde ve anlık fps im 30 40 a kadar düşüyor
Nedenini anlayamadım bi yardımcı olabilir misiniz
Şimdiden teşekkürler herkese
ayarlardan openGL de oynamalısın ekran kartından oynamak için bunun dışında çözünürlüğünü mevcut kullandıgın çözünürlüğe almalısın ve son olarak ayarlardan 90 akıcı seçili olduğundan emin ol.
Ram ve işlemci ayarlarını düzgün yap 16 ram varsa 8192 olarak işaretle işlemcin kaç çekirdekse doğru gir fazla yük binmesin
Gameloop'u açın sağ üstten 3 çizgiye tıklayıp ayarlara girin ve soldan motor ayarlarından bu ayarları yapın.
Tüm bunları yaptıktan sonra gameloopu sağ alttan kaaptın ondan sonra geri açıp oyun içindende grafik ayarlarındanda akıcı ve kare hızınıda 90 fps e alın.
ayarlardan openGL de oynamalısın ekran kartından oynamak için bunun dışında çözünürlüğünü mevcut kullandıgın çözünürlüğe almalısın ve son olarak ayarlardan 90 akıcı seçili olduğundan emin ol.
Ram ve işlemci ayarlarını düzgün yap 16 ram varsa 8192 olarak işaretle işlemcin kaç çekirdekse doğru gir fazla yük binmesin
Kardeş open gl ye de alınca görüntü sulu boya resmi gibi oluyor. Bu oyun işlemci bazlı çalışan bir oyun. İşlemcinin gücü bazen yetmiyor. Bende ryzen 3 2300x ve rog rx570 var. Çözünürlük 2kda oyun içi akıcı 90fps oynuyorum ama kalabalık yerlere atladığımda fpsim 30-40 arası acayip kasıyor.
İşlemcin yetmediği için bu sorunu yaşıyorsun. Oyun işlemci tabanlı bir oyun ve işlemcin yetişemediği için fps 70-80 iken bir anda düşüyor, fps ni 90 a sabitle ayrıca OpenGL ve DirectX seçeneğinden OpenGL seç görüntü biraz çamurlaşabilir ama sorunun ortadan kalkacaktır. Ayrıca ramine göre emulatöre ram takviyesi yapabilirsin.
Dostum genel olarak emülatör sorunu sistemin eğer iyi değil ise emülatörden dolayı fps düşüklüğü yaşayabilirsin oyun içi yada emülatör ayarları pek fayda etmiyor
İşlemcin yetmediği için bu sorunu yaşıyorsun. Oyun işlemci tabanlı bir oyun ve işlemcin yetişemediği için fps 70-80 iken bir anda düşüyor, fps ni 90 a sabitle ayrıca OpenGL ve DirectX seçeneğinden OpenGL seç görüntü biraz çamurlaşabilir ama sorunun ortadan kalkacaktır. Ayrıca ramine göre emulatöre ram takviyesi yapabilirsin.
arkadaşlar yazmış gerek kalmadı bana da yine de yazayın open gl seç görüntü az çok kötü olur çözünürlüğü en düşüğe çek sonra kare hızını 90 al sabitle bende de kasıyor da ben pusucu olduğum için pek sorun değil
Gameloopu tamamen sildim ve geri yükledim düzeldi
Sorun neyden kaynaklanıyordu bilmiyorum ama silipo yüklemek düzeltti
Ben de artık 80 ve 83 arası fps alıyorum