Python İle Yazılım Diline Başlamak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
Selam dostlar. Yazılıma ilgim var ve bir yerden başlamak istedim. Araştırmalarım sonucunda Python ile başlamanın en doğru olacağını düşünüyorum. Kendi çapımda öğrenmeye çalışıyorum. Çalışmalarımın daha verimli olması için Python diline hakim birinden tavsiyeler almanın iyi olacağını düşünüyorum. Yardımcı olabileceklere şimdiden teşekkürler.

T H O R
Süper Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Udemyden 30 40 tlye dersleri satın alabilirsin.Hatta bedavaya eğitimler bile var.Param yok alamam diyorsan youtubeden dersler var Python'u anlatan Türkler var ama genelde yabancılar güzel anlatıyor.Yeterli bir seviyede İngilizcen varsa yabancıları izleyebilirsin daha iyi olur.Yeter ki bir yerden başla gerisi gelir.
Başarılar.

Onaylı Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
Udemyden 30 40 tlye dersleri satın alabilirsin.Hatta bedavaya eğitimler bile var.Param yok alamam diyorsan youtubeden dersler var Python'u anlatan Türkler var ama genelde yabancılar güzel anlatıyor.Yeterli bir seviyede İngilizcen varsa yabancıları izleyebilirsin daha iyi olur.Yeter ki bir yerden başla gerisi gelir.
Başarılar.
YouTube’dan dersleri takip ediyorum fakat hemen hemen tüm dersler belirli bir seviyeyi geçmişlere faydalı olacak şekilde anlatılıyor

Who Will You Kiss
Seçkin Üye
6 HİZMET YILI
Dostum sana önerim ufakdanda olsa ingilizce temeli atmalısın daha sonra vikipedi vb acık kaynaklardan algoritmasını algılamalısın ,daha sonra açık kaynaklar yetersiz gelirse ücretli kurslar satın alabilirsin ama kesinlikle ingilizce temelin olsun.

T H O R
Süper Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
YouTube’dan dersleri takip ediyorum fakat hemen hemen tüm dersler belirli bir seviyeyi geçmişlere faydalı olacak şekilde anlatılıyor
yabancı dilin varsa yabancı kanalları takip et bütçen varsa udemy üzerinden dersler al

Onaylı Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
Dostum sana önerim ufakdanda olsa ingilizce temeli atmalısın daha sonra vikipedi vb acık kaynaklardan algoritmasını algılamalısın ,daha sonra açık kaynaklar yetersiz gelirse ücretli kurslar satın alabilirsin ama kesinlikle ingilizce temelin olsun.
İngilizcede A1 seviyesindeyim oldukça yetersiz kalıyo evet. Sağolasın

Banlı Üye
6 HİZMET YILI
İngilizcede A1 seviyesindeyim oldukça yetersiz kalıyo evet. Sağolasın
yazılım ile uğraşacaksan a1 gibi şeyler senin seviyeni tespit etmez. Terim ingilizceyi ne kadar iyi bilirsen o kadar iyi yazılımcı olursun. Ayrıca ingilizce temelini at ama gidipde kursa falan kayıt olma. Bir lise ingilizce kitabı al gramerleri öğren geç. Kelimeleri gördükçe çevire çevire öğreneceksin. Bir sekmen her zaman translate olsun.

Ek olarak bir dili öğrenmeden önce mutlaka algoritma, akış diyagramları, pseudo kod gibi kavramları öğren ; örneklerini çöz, farklı algoritmaları araştır karşılaştırma yap kendi kendine. Ben bunun yerinde olsam şöyle yapardım diye düşün. En çok konuştuğun kişi kendi iç sesin olsun. Her zaman tartış. Bende bu sene üniversiteye başlıyorum özel bir ünide tam burslu bilgisayar mühendisliği kazandım. Lise başından beri duyduğum tavsiyelerden bazılarını verdim. Hakkımıza hayırlısı olur inşalalh

Who you gonna call
Emektar Üye
Ödüller
13
5 HİZMET YILI
iienstitu sitesini öneririm 30 tl baya iyi arkadaşım kullanıyor

Onaylı Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
yazılım ile uğraşacaksan a1 gibi şeyler senin seviyeni tespit etmez. Terim ingilizceyi ne kadar iyi bilirsen o kadar iyi yazılımcı olursun. Ayrıca ingilizce temelini at ama gidipde kursa falan kayıt olma. Bir lise ingilizce kitabı al gramerleri öğren geç. Kelimeleri gördükçe çevire çevire öğreneceksin. Bir sekmen her zaman translate olsun.

Ek olarak bir dili öğrenmeden önce mutlaka algoritma, akış diyagramları, pseudo kod gibi kavramları öğren ; örneklerini çöz, farklı algoritmaları araştır karşılaştırma yap kendi kendine. Ben bunun yerinde olsam şöyle yapardım diye düşün. En çok konuştuğun kişi kendi iç sesin olsun. Her zaman tartış. Bende bu sene üniversiteye başlıyorum özel bir ünide tam burslu bilgisayar mühendisliği kazandım. Lise başından beri duyduğum tavsiyelerden bazılarını verdim. Hakkımıza hayırlısı olur inşalalh
Algoritma mantığını kavramanın çok önemli olduğunu biliyorum. Diğer dediklerini duymamıştım. Valla çok sağol araştırmalara başlıyorum.

Uzman Üye
Ödüller
5
10 HİZMET YILI
pyhton oldukça kolay bir dildir.Bol bol program yazmaya çalış her dersten sonra.Kalıcı olmaz çünkü.İngilizce için ise gelişecek.bende gramer öğrenmene fazla gerek yok sadece gelecek şimdi geniş bilsen yeterlidir.onlarda oldukça kolay zaten.Önemli olan kelimeleri bilmen.

Onaylı Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
Konu hakkın da pek bi fikrim benim de yok dostum aynı senin gibi başlamak istiyorum basit motor kontrollerini yapabiliyorum sadece phyton ile. Arkadaşların dediği gibi bize ingilizce temeli kesinlikle şart. Yoksa youtube de türk kaynaklardan öğrenilecek gibi değil bu işler

Onaylı Üye
Ödüller
1
5 HİZMET YILI
I want to learn too, but don't know where to start from. My english is really good. Wich coding language should I start, considering that I want to code cheating software (specially for LoL and CSGO)? Thank you brother, good luck

Banlı Üye
6 HİZMET YILI
I want to learn too, but don't know where to start from. My english is really good. Wich coding language should I start, considering that I want to code cheating software (specially for LoL and CSGO)? Thank you brother, good luck
you can't develop cheating software for games with python because python isn't support them (actually you can but so hard) but you can develop very usefull software with python. Cheats for you will learn .net languages

Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Algoritmaları öğrenmek, herhangi bir yazılım geliştiricisi için iyi bir başlangıçtır

Onaylı Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
Pyhton en kolay dil diye biliyorum başlangıç için c+ yada javascript zor olanlarmış onu öğrensen bile ilerletmen kolay olur bence

İnsanların senin sesiyle dalga geçmesini umursama
Banlı Üye
8 HİZMET YILI
Sana tek önerim hangi türden anlıyorsan öyle yap videolu mu kitap ile mi kaynak okuyarak mı kimsenin yöntemiyle gitme kendi anlıcağın şekilde ve python mantığını anladıktan sonra başka bir yazılım diline başladığında zorlanmassın sadece syntax öğrenmem gerekir yani yazım türünü :)

Onaylı Üye
5 HİZMET YILI
bu konuyu ykaın takibe aldım aşırı hevesliyim çünki

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing
Süper Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
50-60 tl ye siteler var onlardan başlamanıöneririm

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...