Python kod örneği: kullanıcının adını ve yaşını girdiği bir program

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
ad = input("Adınız: ") # kullanıcıdan adını isteyin
yas = int(input("Yaşınız: ")) # kullanıcıdan yaşını isteyin ve integer'a dönüştürün

print("Merhaba, " + ad + "! Sen " + str(yas) + " yaşındasın.") # kullanıcının adını ve yaşını ekranda görüntüleyin

kırmızı alan kod satırını içerir.

Bu programda input() fonksiyonu, kullanıcının klavyeden veri girmesini sağlar ve int() fonksiyonu, girilen veriyi sayısal bir değere dönüştürür. print() fonksiyonu ise, ekranda belirtilen metinleri görüntüler.

Bu sadece basit bir örnektir ve Python'da yapabileceğiniz çok daha fazla şey var. Ancak, bu örnek size Python programlama dilini daha iyi anlamanız için iyi bir başlangıç noktası olabilir.

HER OYUNUN BİR AÇIĞI VARDIR
Ultra Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Python kullanıcıları için kolaylık sağlamışssın eline sağlık dostum daha fazla kod paylaşımı bekliyoruz.

Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Python kullanıcıları için kolaylık sağlamışssın eline sağlık dostum daha fazla kod paylaşımı bekliyoruz.
hocam paylaşım yapacağım fakat fazla konu açamıyorum yasak sanırım en fazla 1 tane açabiliyorum günlük yoksa burayı koda boğarım 😂

Ultra Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
ad = input("Adınız: ") # kullanıcıdan adını isteyin
yas = int(input("Yaşınız: ")) # kullanıcıdan yaşını isteyin ve integer'a dönüştürün

print("Merhaba, " + ad + "! Sen " + str(yas) + " yaşındasın.") # kullanıcının adını ve yaşını ekranda görüntüleyin

kırmızı alan kod satırını içerir.

Bu programda input() fonksiyonu, kullanıcının klavyeden veri girmesini sağlar ve int() fonksiyonu, girilen veriyi sayısal bir değere dönüştürür. print() fonksiyonu ise, ekranda belirtilen metinleri görüntüler.

Bu sadece basit bir örnektir ve Python'da yapabileceğiniz çok daha fazla şey var. Ancak, bu örnek size Python programlama dilini daha iyi anlamanız için iyi bir başlangıç noktası olabilir.
güzel bilgi olmuş yeni başlayanlar için hocam.

aka hernos
Süper Üye
Ödüller
4
Sosyal
6 HİZMET YILI
Kod tagını kullanabilirsin okunabilirlik açısından daha iyi olur

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...