Python nasıl öğrenilir?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
2 HİZMET YILI
Beyler, ben Python yazılımını öğrenmek istiyorum. Bana yardımcı olabilecek var mı?

Moderatörün son düzenlenenleri:
Javasc okyanustu ben de korsan
Süper Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Youtube de paralı ve ücretsiz kurs,dersler var önerim. Kendinden emin olduğun da başla ama ilkler de sarıyor sonra motivasyonun falan gidiyor çok zor geliyor beyninin zorlandığını hissediyorsun çünkü ufacık bir harf bile bilgi niteliğini taşıyor. Ve komple yazılımcı heves varsa javasc den başlamanı da öneririm.

Onaylı Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
Youtube'de Yakın Kampüs kanalı var güzel ücretsiz eğitimler veriyor göz atabilirsin.

Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
udemy den öğrenebilirsin kanka orda çok güzel anlatıyorlar

Onaylı Üye
Ödüller
5
Sosyal
6 HİZMET YILI
ben udemy den kotline çalışıyorum fırsat buldukça içerikler güncelleniyor tavsiye ederim.

Helal KeĞ
Onaylı Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
youtube üzerinden başlangıç yapıp udemy üzerinden ders alıp geliştirebilirsin

Seçkin Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
önce video izleyerek başla kanka yavaş yavaş olcak işler bunlar

Admin
Ödüller
22
8 HİZMET YILI
Lisede vs. okuyorsan mutlaka bilgisayar hocası vardır ona sormanı ve seni güzel bir şekilde yönlendirmesini rica edebilirsin yardımcı olacaktır

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
Youtubedan python dersleri paylaşan kanallar var ordan başlayabilirsin

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Udemyden ders alabilirsin ucuz ve gercekten cok saglam dersler var

Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
baslamak basarmanın yarısıdır ben hala düsünüyorum :D

The Ghost Living Inside You
Ultra Üye
Ödüller
7
Sosyal
5 HİZMET YILI
Youtubeden ücretsiz videolar izleyerek öğrenebilirsin.Paralı olarakta udemy'den kurs alabilirsin orda recep diye bir hoca var en güzel anlatan o onu seçmeni öneririm.

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
basit ve anlatıcı bir video dora abim anlatıyor bide tadından yenmez izle bak bakalım belki becerirsin

Uzman Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
youtube kursları var ya da udemy den öğrenebilirsin

Seçkin Üye
Ödüller
3
Sosyal
4 HİZMET YILI
Youtube da birçok eğitim var ustam eğer para verip öğrenmek istersen sırf bunun için python siteleri var

Ultra Üye
Ödüller
11
Sosyal
9 HİZMET YILI
  1. Python'ın temellerini öğrenin: İlk olarak Python programlamaya başlamanın en iyi yolu dilin temellerini öğrenmektir. Değişkenler, veri tipleri, koşullar, döngüler, fonksiyonlar gibi temel kavramları anlamak önemlidir. Python'ın resmi belgeleri olan "Python Dokümantasyonu"na göz atabilirsiniz. Ayrıca interaktif Python öğrenme platformlarından biri olan "Codecademy"deki Python kursunu da deneyebilirsiniz.

2. Pratik yapın: Python öğrenmek için pratik yapmak çok önemlidir. Küçük programlar yazmaya başlayın, alıştırmalar ve örnek projeler deneyin. Örneğin, basit bir hesap makinesi programı, kelime sayma aracı veya veritabanı yönetim sistemi gibi projelerle kendinizi geliştirebilirsiniz. Pratik yaparak dilin yapısını daha iyi kavrayacak ve programlama becerilerinizi geliştireceksiniz.

3. Python kütüphanelerini keşfedin: Python'un en güçlü yönlerinden biri, zengin bir kütüphane ekosistemine sahip olmasıdır. NumPy, Pandas, Matplotlib, TensorFlow, Django gibi kütüphaneler, farklı alanlarda kullanılan hazır fonksiyonlara ve araçlara erişmenizi sağlar. İlgilendiğiniz bir alanda (veri analizi, makine öğrenmesi, web geliştirme vb.) Python kütüphanelerini keşfederek daha ileri düzeyde projeler yapabilirsiniz.

4. Online kaynakları kullanın: Python öğrenmek için birçok online kaynak bulunmaktadır. Python.org, W3Schools, Python kursları, video eğitimleri, bloglar ve forumlar gibi kaynaklardan yararlanabilirsiniz. Ayrıca, Python topluluğu oldukça aktiftir, bu yüzden sorularınızı sormak ve diğer Python geliştiricileriyle etkileşimde bulunmak için forumlar ve sosyal medya gruplarına katılabilirsiniz.

5. Projeler üzerinde çalışın: Öğrendiklerinizi pekiştirmek ve gerçek dünya problemlerini çözmek için projeler üzerinde çalışın. Kendi ilgi alanlarınıza veya ihtiyaçlarınıza yönelik projeler geliştirin. Bu, hem öğrenmeyi eğlenceli hale getirecek hem de portföyünüzü oluşturmanıza yardımcı olacaktır.

Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
önce udemyden bir kurs al ve temellerini öğren kursu bitirdikten sonra ufak projelere başla mesela hesap makinesi.Temelleri öğrendikten sonra hep proje yaparak geliştir kendini.

Onaylı Üye
Sosyal
2 HİZMET YILI
Yazılı kaynaklar işini görür bunu Türkiye'de en iyi yapan kaynak; istihza yazbel'dir. İncik boncuk ne varsa anlatmışlar takıldığın yerde soruda sorabiliyorsun.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...