Python öğrenmek için tavsiyeler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
kinda outta luck
Uzman Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Boş zamanlarımda reel hayatımda da bana yardımcı olabileceğini düşündüğüm Python öğrenmek istiyorum. Bunu en iyi şekilde nasıl yapabilirim? Bazı arkadaşlarım Udemy'den eğitim almakla başla diyor bana yardımı olur mu? Sizin de fikrinizi almak istedim. Teşekkürler.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Uzman Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Bence kendini kısıtlamamalısın sonuçta eğitim bir süreçtir.Satın aldığın eğitim sana yetmemeli her konuda bu şekilde düşünmeni tavsiye ediyorum.

kinda outta luck
Uzman Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
eğitim ile en azından bi yerden baslayım dedim tabiki yeterli değildir ama ufak tefek incelikleri bilen birinin videolarından ögrenebilirim diye düşündüm.

Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
Udemy de güzel kurslar mevcut ve ekstra olarak YouTube’dan da izleyip kendini geliştirebilirsin.

poneglyph
Onaylı Üye
Ödüller
1
Sosyal
4 HİZMET YILI
Mustafa Murat Coşkun'un udemy kursunu şiddetle tavsiye ediyorum. YouTube kanalında da Python eğitim videoları mevcut araştırarak bulabilirsin.

Uzman Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
eğitim setleri var orda baya detaylı anlatıyorlar

Moderatörün son düzenlenenleri:
Her hile kullanan bir gün banı tadacaktır
Seçkin Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
udemyden bak ordaki eğitimler çok iyi

Onaylı Üye
4 HİZMET YILI
Kişisel görüşüm Programlama dillerini de Normal bir dil gibi görürsek bütün dillerin öğrenme prensibi aynı. Bir etkileşim içinde olarak pratik yaparak aldığın egitim tabi yardımcı olur ama pratiğe dökmen lazım.

Ultra Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
bedava dersler pek iş yapmıyor.
ders satın almak iyi iş. kaliteli birisinden.

fakat: erken sıkılcaksan,her hata yaptığında çözümü bulmakla uğrasmıcaksan,azimsizsen başlaman zaman kaybı. fakat ilgilenirsen başlayabilirsin.

Üye
3 HİZMET YILI
udemy e bakabilirsin + yt candır bilgi birikimini arttırabilirsin

Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
vahit keskinin udemy videoları çok iyi hem başından anlatıyor hemde ileride iş konusunda çok yardımcı olur

Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
internetten bu konu ile ilgili arama yaptığında ücretsiz kurs imkanı veren siteler var onlardanda yararlanabilirsin

Üye
3 HİZMET YILI
python öğrenmek için baya kurslar var gerçek hayatta kurslar olur sanaldan olur youtubeden öğrenirsin codedamn kanalı tavsiyemdir full stack python videoları var onları izleyerek not alarak yavaş yavaş gelişirsin

Üye
3 HİZMET YILI
internette bir çok kurs tarzı seyler var hacı bakabilirsin oraya

Onaylı Üye
4 HİZMET YILI
bilgisayar programcılığı okuyorum, python hocamız leş gibi anlatıyor o yüzden ondan bağımsız çalışıyorum ben de. udemy videoları gayet yeterli aslında ama başlangıç olarak youtube üzerinden "yazılım bilimi" isimli kanalın videolarını izleyerek başlayabilirsin. anlatışı iyidir, bir ide programı kurup öğrendiklerini yazarak öğrenmen ilerlemeni bayağı hızlandırır. fakat ilk dil olarak python öğrenmeni tavsiye etmem. bir dil öğrenince diğer dilleri anlamak çok daha kolay oluyor bu bir gerçek. gerek mantık gerek pek çok komut satırı benzerliği var. while ve if-else hemen her yerde aynı mesela. python çok basit bir dil ve onunla başlamaktansa C veya C++ ile başlamanı tavsiye ederim. hem bilmenin sana daha fazla faydasını görürsün hem c++ öğrendikten sonra python öğrenmek aşırı kısa sürer. python şu an çalışırsan 1-2 haftada öğrenirsin, başka dile baktığında aşırı zor gelir pythona oranla, öğrenme hevesini kesebilir. bize ilk c++ öğrettiler, dönem başı daha python dersleri başlamadan 3 gün çalışıp c++ta geldiğim yere kadar geldim. kaynak bulmak kolay ama çalışma yöntemi ve disiplin önemli
ingilizcen yeterliyse 1 saatte pythonda bayağı ilerlemeni sağlayan videolar da var onları da öneririm. ama yazılımdaki zor kısım kod yazmayı bilmek değil kafanda algoritma mantığını oturtmak.

Süper Üye
Ödüller
6
5 HİZMET YILI
Python dilini öğrenmek için para vermek mantıklı degil bence youtubedan bedava python eğitim videoları izleyebilirsin basit bir dil zaten kolayca öğrenirsin anlamadıgın bişey olursa forumda sorabilirsin benim fikrimce python öğrenmek için para vermek gereksiz.

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
herhangi bir konuda bir proje bul ve direk yapmaya başla. en doğru yöntem bu

Seçkin Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
yabancı eğitim setlerinden yararlanabilirsin. Bizimkiler lafı çok dolandırıyor :D

Uzman Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Boş zamanlarımda reel hayatımda da bana yardımcı olabileceğini düşündüğüm Python öğrenmek istiyorum. Bunu en iyi şekilde nasıl yapabilirim? Bazı arkadaşlarım Udemy'den eğitim almakla başla diyor bana yardımı olur mu? Sizin de fikrinizi almak istedim. Teşekkürler.
python güzel bir dil. Hangi amaçla kullanacağın önemli.
Dİl öğrenmek kolay. Amacın ne olacak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...