bilgisayar programcılığı okuyorum, python hocamız leş gibi anlatıyor o yüzden ondan bağımsız çalışıyorum ben de. udemy videoları gayet yeterli aslında ama başlangıç olarak youtube üzerinden "yazılım bilimi" isimli kanalın videolarını izleyerek başlayabilirsin. anlatışı iyidir, bir ide programı kurup öğrendiklerini yazarak öğrenmen ilerlemeni bayağı hızlandırır. fakat ilk dil olarak python öğrenmeni tavsiye etmem. bir dil öğrenince diğer dilleri anlamak çok daha kolay oluyor bu bir gerçek. gerek mantık gerek pek çok komut satırı benzerliği var. while ve if-else hemen her yerde aynı mesela. python çok basit bir dil ve onunla başlamaktansa C veya C++ ile başlamanı tavsiye ederim. hem bilmenin sana daha fazla faydasını görürsün hem c++ öğrendikten sonra python öğrenmek aşırı kısa sürer. python şu an çalışırsan 1-2 haftada öğrenirsin, başka dile baktığında aşırı zor gelir pythona oranla, öğrenme hevesini kesebilir. bize ilk c++ öğrettiler, dönem başı daha python dersleri başlamadan 3 gün çalışıp c++ta geldiğim yere kadar geldim. kaynak bulmak kolay ama çalışma yöntemi ve disiplin önemli
ingilizcen yeterliyse 1 saatte pythonda bayağı ilerlemeni sağlayan videolar da var onları da öneririm. ama yazılımdaki zor kısım kod yazmayı bilmek değil kafanda algoritma mantığını oturtmak.