Python ogrenmek kolaymi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Süper Üye
7 HİZMET YILI
dostum herşey kolaydır ogrenınce yeteri kadar ogrenmek istiyosan kolay bende yeni yeni öğreniyorum eğer temelinde c++ varsa rahat öğrenirsin

Şerefimle anılmaktır ödülüm
Onaylı Üye
Ödüller
4
Sosyal
6 HİZMET YILI
Evet kolay ve sürükleyici, maddeler halinde açıklayayım.

1- Python, uzun süredir kullanılıyor olmasının da avantajı ile, amatör seviyeden uzmanlara kadar geniş bir kullanıcı ağına sahiptir. Programlama sırasında karşılaşılan sorunlar kısa sürede bu topluluklardaki kullanıcılar tarafından çözülebiliyor veya eğitim amaçlı dosyalar yine bu platformlarda kullanıcılar tarafından paylaşılıyor.

2- Programlama dillerinin popülerliği, özellikle dev klasmanındaki şirketlerin bu dilleri çalışmalarına entegre etmesiyle büyük ölçüde artar. Şirketlerin seçtiği yazılım dilini uygulamalarında kullanmaları yanında, destekledikleri bu dillerin öğrenilmesi içinde çeşitli eğitim araçları üretirler. Dilin yaygınlaşmasını sağlayan bir diğer faktörde bu eğitim araçlarının varlığıdır. Python’un dev sponsoru ise Google. Google, 2006 yılından beri Python’u birçok platformuna ve uygulamasına entegre etti; destek araçları ve dokümanları üretti. Python’u kullanan diğer
şirketler arasında Disney, Mozilla ve Bank of America da bulunuyor.

3- Python, R’ dan sonra veri biliminde kullanılan en yaygın ikinci programlama dilidir. Yapay zeka, derin öğrenme, bulut sistemi de dahil olmak üzere son dönem teknolojilerinde kullanımı da artmıştır. Python’un kolaylıkla verileri analiz edebilme yeteneği ve kullanışlı arayüzü, tercih edilmesinin nedenleri arasındadır.

4- Python, sahip olduğu geniş kütüphane tabanı ile yazılım sürecini hızlanmasını sağlar. SciPy ve NumPy gibi bilimsel hesaplamalardan Django gibi web geliştirme araçlarına kadar gerekli doküman desteği sağlayabiliyor. Makine öğrenmesinde kullanılan scikit-learn ve doğal dil işleme yazılımı nltk gibi daha spesifik alanlarda kullanılan destek kütüphaneleri de bulunuyor.

5- Python’un farklı platformlarda herhangi bir verim kaybına uğramadan kullanılabiliyor oluşu tercih edilmesinin bir diğer nedenidir. Web geliştirme, masaüstü uygulamaları, mobil uygulamalar veya donanım araçlarına kadar, aynı kod farklı platformlarda sorunsuz çalışabiliyor.

6-Python, kolay kullanılabilirliğinin yanında ulaşılması en kolay yazılım dillerinden biri. Eğitim programlarından spesifik alanlardaki araçlarına kadar her türlü uygulamasına rahatlıkla ulaşılabiliyor. Bu durum, özellikle yazılım dillerine yeni başlayan kullanıcıların Python’u tercih etmesine neden oluyor.

Yardımcı olduysam ne mutlu =)
İyi forumlar.

Son düzenleme:
Seçkin Üye
6 HİZMET YILI
Everything will be easy if it is studied and practiced continuously.

Seçkin Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Pythondan kodlamaya başlayabilirsin kodlar basit ve anlaşılırdır kodların ne işe yaradığını anlatan bi site vardı hatırlamıyorum şimdi ama hazır kod bile olmadan rahatça bir şeyler yazabilirsin.
Orta okulda bile bize öğretiyorlardı bunu tabi ondan öncede scratch di sanırsam onla görüyorduk :D

Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Diğer dilleri ne kadar bildiğine bağlı hocam

İnsta ♥ @LazHayalet ♥
Efsane Üye
Ödüller
18
Sosyal
10 HİZMET YILI
benim bildiğim en basitlerinden biri python'dur öğrenirsin kolay kolay ama çalışman lazım kendine program yapman lazım çalışma dinlenme gibi program

istisnalar kaideyi bozmaz
Seçkin Üye
Ödüller
8
10 HİZMET YILI
oncelıkle sırası ile ogren derim visual başla basıtten ona gıt

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Diğer programlarla kıyaslarsan bir tık kolay kaçacaktır.

Onaylı Üye
Ödüller
4
8 HİZMET YILI
Python فريد بالنسبة لي من حيث سهولة الكتابة. أنا أوصي به لك

Onaylı Üye
7 HİZMET YILI
compared to other languages more pure

Onaylı Üye
Ödüller
4
8 HİZMET YILI
Kanka yapmak istedikten sonra her şey çok kolay google amca herşeyi öğretiyor artık biraz uğraştın mı kaparsın ben sana güveniyorum yapıştır.

Onaylı Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
python vs c++ cái nào dễ học hơn nhỉ

Üye
6 HİZMET YILI
Yeterince çalışırsan öğrenirsin kolay demiyorum fakat yaparsın :) .

Seçkin Üye
Ödüller
2
6 HİZMET YILI
C++ kodlarını öğrendiysen python'a alışmak zor geldi (benim için) Üniversite'deyken önce C++ öğrettiler sonra python çoğu arkadaşlarım geçişte zorlandı ama C++ kodlama bilgin zayıf ise python sana rahat ve basit gelecektir. (benim görüşüm)
İyi forumlar...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...