Python Olasılık Hesaplama

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Verilen ödev benden şunu istiyor :
Veri setlerinizi 3 gruba (Grup A, B ve C) ayırın ve Bayes kuralını kullanarak olasılıkları hesaplayın: P(A), P(B), P(C), P(A|B), P(B|A), P(A|C), P(B|C), P(C|A) ve P(C|B).

Datadan aldığım verileride şöyle kategorilere ayırmıştım :

Python:
Personal_Ids = []
Ware_House = []
Mode_Of_Shipment = []
Customer_Care_Calls = []
Customer_Rating = []
Cost_Of_The_Product = []
Prior_Purchases = []
Product_Importance = []
Gender = []
Discount_Offered = []
Weight_In_Gms = []
Reached_On_Time = []

Nasıl yapabilirim bilemedim , mantığını anlatsanız yeterli benim için , hesaplama işini yaparım

Admin
Ödüller
22
8 HİZMET YILI
Bayes teoremi kullanarak veri setlerini 3 gruba (grup a, b ve c) ayırabilirsin bayes teoremi bir olayın koşullu olasılığını hesaplamak için kullanılır genelde bayes teoremi aşağıdaki formül ile ifade edilir:

P(A|B) = P(B|A) * P(A) / P(B)
Burada P(A|B) koşullu olasılık P(B|A) a priori olasılık P(A) prior olasılık ve P(B) toplam olasılıktır

Veri setlerini bu formülü kullanarak ayrı gruplara ayırabilirsin örneğin grup a'ya ait veriler için aşağıdaki olasılıkları hesaplayabilirsin:
P(A) = sayısı grup a'da olan verilerin sayısı / toplam veri sayısı P(B) = sayısı belirli bir özelliği taşıyan verilerin sayısı / toplam veri sayısı P(B|A) = sayısı grup a'da belirli bir özelliği taşıyan verilerin sayısı / grup a'da toplam veri sayısı P(A|B) = P(B|A) * P(A) / P(B)

Bu hesaplamaları diğer gruplar için de yaparak grup b ve grup c için de P(A), P(B), P(B|A), P(A|B), P(C), P(B|C), P(C|B), P(A|C) ve P(C|A) olasılıklarını hesaplayabilirsin

Süper Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Bayes teoremi kullanarak veri setlerini 3 gruba (grup a, b ve c) ayırabilirsin bayes teoremi bir olayın koşullu olasılığını hesaplamak için kullanılır genelde bayes teoremi aşağıdaki formül ile ifade edilir:

Burada P(A|B) koşullu olasılık P(B|A) a priori olasılık P(A) prior olasılık ve P(B) toplam olasılıktır

Veri setlerini bu formülü kullanarak ayrı gruplara ayırabilirsin örneğin grup a'ya ait veriler için aşağıdaki olasılıkları hesaplayabilirsin:
P(A) = sayısı grup a'da olan verilerin sayısı / toplam veri sayısı P(B) = sayısı belirli bir özelliği taşıyan verilerin sayısı / toplam veri sayısı P(B|A) = sayısı grup a'da belirli bir özelliği taşıyan verilerin sayısı / grup a'da toplam veri sayısı P(A|B) = P(B|A) * P(A) / P(B)

Bu hesaplamaları diğer gruplar için de yaparak grup b ve grup c için de P(A), P(B), P(B|A), P(A|B), P(C), P(B|C), P(C|B), P(A|C) ve P(C|A) olasılıklarını hesaplayabilirsin
sağol dostum benimde ihtiyacım vardı.

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
Hayatımda hiç yazılımla uğraşmadım 17 yaşındayım Çok istiyorum ama güvenmiyorum kendime sizce şimdi başlasam benden yazılımcı olurmu ?

Seçkin Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI

Yorumumu silemiyor muyum yaw , şimdi anladım nasıl yapabileceğimi
Düzenlemek zorunda kaldım

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...