Ram'in belli kısmını ekran kartı olarak kullanma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bir Gün Ölmek Dileğiyle
Süper Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Bununla ilgi olabilir olamaz diyen çok kişi var olabilirse nasıl olur olamazsa neden olamayacağını yazarsanız sevinirim.

Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
kısaca ekran kartı rami performans arttırmıyor bende denemiştim zamanında fakat belirli bir faydasını göremedim

Süper Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
Ehh, olur tabiki. Ama zaten çok ufak bir kısmını çevirebileceksin ve onun işlediği veride minnacık bir şey olacak, yani hiç bir işine yaramayacak. Ayrıca bilgisayar daha fazla ısınır, yani gerek yok

Bir Gün Ölmek Dileğiyle
Süper Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Ehh, olur tabiki. Ama zaten çok ufak bir kısmını çevirebileceksin ve onun işlediği veride minnacık bir şey olacak, yani hiç bir işine yaramayacak. Ayrıca bilgisayar daha fazla ısınır, yani gerek yok
etki etmez yani

Gökyüzü sadece uçmaktan korkanların sınırıdır
Süper Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
böyle bir şey mümkün değil bence. benim bildigim hdd veya ssd de belli bir bölümü ram gibi kullanabiliyoruz

Seçkin Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
evet böyle birşey mümkün fakat sadece apu sistemlerde işe yarıyor harici ekran kartlarında böyle birşey mümkün değil

Onaylı Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI

Seçkin Üye
Ödüller
11
Sosyal
9 HİZMET YILI
Dostum kendim bu yöntemi kullanıyorum sana birazcık açıklık getireyim. Bahsettiğin şey yalnızca amd işlemcilerin(intelin yok diye biliyorum) apu destekleyen versiyonlarında mevcut. Benim kullandığım model ryzen 3 2200g. İşlemcinin içinde ekran kartı işlemcisini de barındırdığını düşünebilirsin. İşlemcinin bir kısmında ekran kartı görevi gören başka bir işlemci var. Benim bilgisayarımda 16gb ram var. Bios ekranından işlemciye ekran kartı olarak kullanması için 3gbye kadar ram verebiliyorsun. Onun dışında bahsettiğin şeyin başka bir yöntemi yok. Amd'nin apu destekli farklı işlemcilerine bakabilirsin.

hEKLenDinEvlat
Seçkin Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
Bunun için ramde bir grafik işlemcisi olması lazım. Böyle bir şeyi yapmak milyarlarca dolarlık ekran kartı piyasasını olumsuz etkiler. Kafadan imkansız yani :D

☾⭒ königsrasse
Ultra Üye
Ödüller
10
7 HİZMET YILI
disklerin hafızasından alıp sanal ram olarak kullanma var ama aynı olay ekran kartları için yok, benim 4gb ramli bilgisayarımda valorant ram yetersizliği sebebiyle açılmazken disklerden bölüp rame verip oynayabiliyordum sanal ram ile.

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Dediğin yöntem gerçekten bir etkisi olsa yada işe yarasa yıllardır çekilen fps artırma yöntemlerine zaten 50 kere konurdu tahmni ediceğin gibi bir donanımı diğer donanıma yardım etmesi için bölmek zaten hiç güzel bir etki yarattığınıu görmedim.

Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Bununla ilgi olabilir olamaz diyen çok kişi var olabilirse nasıl olur olamazsa neden olamayacağını yazarsanız sevinirim.
sana faydası değil zararı olur diye düşünüyurum büyük ihtimallede sistemin apu sistem o yüzden valo cs gibi oyunlar oynamanı tercihte ederirm

Seçkin Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Hard Diske RAM verip okuma yazma hızının arttığını biliyorum ama hiç ekran kartına RAM vermeyi görmedim. Olsa bile apu islemcide olur

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...