Resim'in kalitesini bozma'dan Boyutunu ayarlama.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
Çalışma: (
5d5bba8cba4e1_shape1635.png
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
)
Eklemek Istedikleriniz: arkadaşlar "çalışma" kısmında gördüğünüz gibi resim icon'dan farkı yok D: acaba bunun kalitesini bozmadan 100x95 veya başka bir boyut'a dönüştürmenin yolu varmıdır? eğer zorsa herhangi bir kaynak verirseniz çok güzel olur. Kendim yapmaya çalışırım kaynak verdiğiniz sürece.
Resim Boyutu: ( Orjinali : 24x19 Yapılacak: 100x95 )

Süper Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
24x19'luk bir resimi 100x95 yapılmaz. Yani yaparsın ama kırpmak zorunda kalırsın o yüzden orijinal boyutunun en az 2 katını yapabilirsin.
Örn: 4 katı yapabiliriz: 96x72
İstersen 6 katı da yapabiliriz; 144x114
Post automatically merged:

Kaliteyi dert etme bu arada, aynısını büyük olan boyuta kaliteyi bozmadan geçiricem

Ekli dosyalar

• ftghf.png
    ftghf.png
    7.2 KB · Görüntüleme: 46
  • fdg.png
    fdg.png
    6.1 KB · Görüntüleme: 50
Son düzenleme:
Üye
6 HİZMET YILI
Merhaba kardeşim öncelike soruna geleyim yapa bilme ihtimalin var 3D max kullanıyorsan istediğin resmi vektör olarak değiştirmen gerek bunun için programlar bulunmaktadır.

Daha sonra vektör olarak çevirdiğin resmi 3d max sahne kısmına atarak vektör oluşan kısımları ( Fazlalık ) temizliyorsun işlemi yaptıkdan sonra programın içerisinde renklendirme işlemini yaparak render alıyorsun ve resmin hazır oluyor. Ben neredeyse bütün resimleri öyle yapıyorum görüntü kalitesi daha güzel olur. ( Çalışmalarımı )

Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
24x19'luk bir resimi 100x95 yapılmaz. Yani yaparsın ama kırpmak zorunda kalırsın o yüzden orijinal boyutunun en az 2 katını yapabilirsin.
Örn: 4 katı yapabiliriz: 96x72
İstersen 6 katı da yapabiliriz; 144x114

Kaliteyi dert etme bu arada, aynısını büyük olan boyuta kaliteyi bozmadan geçiricem
2. resim gayet güzel teşekkür ederim. Nasıl yapıldığına dair bilgi verirseniz çok mutlu olurum. Bu arada boyut 10/10
Bilgi verirseniz güzel olur, nedeni ise 30'dan fazla fotoğrafın olması. Sizi uğraştırmak istemiyorum, php6 orta seviye hakkında bilgim var. Anlatırsanız mutlu olurum.

Merhaba kardeşim öncelike soruna geleyim yapa bilme ihtimalin var 3D max kullanıyorsan istediğin resmi vektör olarak değiştirmen gerek bunun için programlar bulunmaktadır.

Daha sonra vektör olarak çevirdiğin resmi 3d max sahne kısmına atarak vektör oluşan kısımları ( Fazlalık ) temizliyorsun işlemi yaptıkdan sonra programın içerisinde renklendirme işlemini yaparak render alıyorsun ve resmin hazır oluyor. Ben neredeyse bütün resimleri öyle yapıyorum görüntü kalitesi daha güzel olur. ( Çalışmalarımı )
anlatmak yerine sadece video atmanız bile yeterli olurdu. Araştıracağım bilgi için teşekkür ederim.

Süper Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
@emrullahertag O söylediğini kendim baka baka çizdim ben :) Ama o noktaya kadar nasıl yaptığımı anlatayım. Daha sonra istersen çizme kısmının videolu halini atarım
-

Öncelikle küçük resmi eklemek için Adobe Photoshop'ta (CS5, CS6, CS vs) bir katman oluşturuyoruz.. (katman oluşturmak için sağ üst köşeye tıklayıp ''new'' yazısına tıklıyoruz.)
Biri üstte diğeri hemen altında olmak üzere iki tane değer göreceksin. O değerleri ayarlıyoruz. örn: 400x200
Daha sonra masaüstündeki küçük resmi katmanın üzerine sürükleyip bırakıyoruz. Sonra ctrl+t yaparak resmin boyutunu büyütüyoruz. (katmanın büyüklüğüne göre maksimum boyutta büyütmelisin)
Bunu yaptığımızda resim pixel pixel olacak tabi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...