Rks Kickscooter T8 Hız Kaybı ve E14 Hatası

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
5
4 HİZMET YILI
Merhaba,

Rks Kickscooter T8 marka/model bir scootera sahibim. Yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum. Geçenlerde bir kaza geçirdim ve sonrasında gaz kolunda bir hata meydana geldi. Ekranda E14 hatası alıyorum ve öğrendiğim kadarıyla bu hata gaz koluyla ilgili bir sorun olduğunu gösteriyormuş. Gaz kolunda bir temassızlık olduğunu fark ettim, bu sorunu yeni bir gaz kolu takarak çözebilirim.

Ancak, scooterim eskiden 45 km/h hıza ulaşabiliyorken, şimdi 25 km/h'den daha hızlı gitmiyor. Bu durumu tam olarak anlayamadım. Normalde bir tuş kombinasyonuyla hız ayar menüsünü açabiliyordum, ancak şu anda denediğimde sadece hata ekranı çıkıyor. Uygulama üzerinden de denemeye çalıştım; eskiden 25/45 arası hız ayarını değiştirebilirken, şimdi sadece 16/25 arası geçiş yapabiliyorum.

Sizce bu durum yalnızca gaz koluyla mı ilgili, yoksa scooterin beyninde bir problem mi oluşmuş olabilir?

Teşekkürler, iyi forumlar.

Onaylı Üye
1 HİZMET YILI
Merhaba,

Yaşadığınız E14 hatası genellikle gaz koluyla ilgili bir sorun olduğunu gösterir, bu durumda gaz kolunda bir temassızlık olduğunu fark etmeniz doğru bir tespit olabilir. Ancak hız limitindeki bu düşüş sadece gaz koluyla ilgili olmayabilir. Şu olasılıkları göz önünde bulundurmak faydalı olacaktır:

1. **Gaz Kolu (Throttle)**: Eğer gaz kolunda bir temassızlık varsa, bu durum scooterın hız kontrolünü etkileyebilir. Yeni bir gaz kolu takarak bu sorunu çözmeyi deneyebilirsiniz. Gaz kolu düzgün çalışmadığında, scooter sistem tarafından kendini korumaya alarak hızı sınırlayabilir.

2. **Scooter Beyni (Kontrol Ünitesi)**: Kaza sonrası beyin hasar görmüş olabilir ya da gaz kolundaki sorun kontrol ünitesine yanlış sinyaller gönderiyor olabilir. Bu da hızın düşmesine neden olabilir. Kendi kendine hız sınırlaması devreye girmiş olabilir.

3. **Yazılım veya Ayarlar**: Scooterın yazılımı kazadan dolayı etkilenmiş olabilir veya hız ayarlarını kontrol ettiğiniz menüye erişim kısıtlanmış olabilir. Hız ayarını değiştirmeye çalışırken sadece 16/25 arası seçeneği sunulması, yazılımsal bir kısıtlamaya işaret edebilir.

Sonuç olarak, gaz kolunu değiştirdikten sonra sorunun düzelip düzelmediğini kontrol etmek ilk adım olmalı. Eğer sorun devam ederse, kontrol ünitesini ya da yazılımı da kontrol ettirmeniz gerekebilir.

İyi şanslar, umarım sorununuzu çözebilirsiniz!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...